21.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Η Cosmos Business Systems ολοκλήρωσε την ημερίδα του έργου i4Sea

Οι εταίροι του έργου i4sea, συντονιστής εταίρος του οποίου είναι η Cosmos Business Systems, ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία την τελική ημερίδα του έργου με αντικείμενο «Επιτήρηση και Ανάλυση Κίνησης Θαλάσσιων Περιοχών: καινοτόμες ΤΠΕ και μοντέλα ανάλυσης», που διοργανώθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο της εβδομάδας Blue Research & Innovation Days, 19-23 Απριλίου.

Το έργο εντάσσεται στη Δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας από την οποία και συγχρηματοδοτείται.

Στην ημερίδα παρουσιάσθηκαν από τις ομάδες έργου των εταίρων τα κύρια σημεία του έργου και οι ανάγκες που οδήγησαν στη διατύπωση και διερεύνηση μιας σειράς επιστημονικών προκλήσεων καθώς και τα ερευνητικά αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία.

Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν και επιδείχθηκε η αρχιτεκτονική του συστήματος που δημιουργήθηκε και οι πιλοτικές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν.

Δεδομένα θαλάσσιας κυκλοφορίας

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη συλλογή και ανάλυση μεγάλων όγκων δεδομένων θαλάσσιας κυκλοφορίας, καθώς και χωρικών, περιβαλλοντικών και μετεωρολογικών δεδομένων, για την παρακολούθηση των θαλάσσιων περιοχών.

Το όραμα του έργου είναι η αποτελεσματική και γρήγορη επεξεργασία, ολοκλήρωση και ανάλυση δεδομένων προκειμένου να δημιουργηθούν:

α) “Συνδυασμένη επιχειρησιακή εικόνα σε πραγματικό χρόνο” και

(β) “Συνδυασμένη ιστορική εικόνα” δεδομένων παρακολούθησης σε θαλάσσιο περιβάλλον

Επίσης, στο πλαίσιο της εβδομάδας Blue Research & Innovation Days οι εταίροι του έργου συμμετείχαν στη διοργάνωση “Hackathon Boosting Blue Economy, with modern technological solutions, το οποίο υποστηρίχθηκε επιστημονικά από πολύ γνωστά ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ δε των χορηγών του ήταν και  το έργο i4Sea.

Hackathon

Κατά τη διάρκεια του διήμερου hackathon οι συμμετέχοντες διαγωνίσθηκαν στις ακόλουθες τέσσερις προκλήσεις:

  • Ανίχνευση μοτίβου πλοήγησης σκαφών ενός συνόλου σκαφών που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά όσον αφορά την περιοχή στην οποία βρίσκονται και τον τρόπο μετακίνησης
  • Πρόβλεψη μελλοντικής θέσης σκαφών που περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την εφαρμογή λύσεων μηχανικής μάθησης
  • Διαδικτυακό εργαλείο σχολιασμού εικόνων για υποβρύχιες εικόνες
  • Σχεδιασμός διαδρομής υποθαλάσσιου καλωδίου

Πρώτη ομάδα ανακηρύχθηκε η Team #7, ακολούθησε δεύτερη η Marine Analyst, και τρίτη στη σειρά ήρθε η Steam. Οι τρεις (3) νικήτριες ομάδες, βραβεύθηκαν και έλαβαν αντίστοιχα δώρα.

Πλην της Cosmos Business Systems, στο έργο συμμετείχαν το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», το Εργαστήριο Δεδομένων του Πανεπιστημίου Πειραιά και το ΕΛΚΕΘΕ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...