21.3 C
Athens
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Η Apple είναι το πιο πολύτιμο brand ηλεκτρονικών στον κόσμο για το 2022

της Νατάσας Φραγκούλη

 

Apple, Samsung και Huawei είναι τα τρία εμπορικά σήματα με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως στον κλάδο των ηλεκτρονικών προϊόντων και συσκευών για το 2022. Η Apple διατηρεί την πρώτη θέση ως η πιο ακριβή εμπορική επωνυμία στον κλάδο, με αποτίμηση ρεκόρ 355 δισ. δολ.

Το brand της Samsung κρατά τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα brands του κλάδου των ηλεκτρονικών προϊόντων και συσκευών με τη μεγαλύτερη αξία, ενώ η Huawei κατακτά την τρίτη θέση της ίδιας λίστας.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Brand Finance «Electronics & Appliances 50 2022», το brad του τεχνολογικού κολοσσού της Apple καταφέρνει για το 2022 να διατηρήσει την πρώτη θέση, με την αποτίμηση του εμπορικού σήματος να αυξάνεται κατά 35% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Mάλιστα, από την έναρξη της πανδημίας, η αξία της επωνυμίας της Apple έχει αυξηθεί κατά δυόμισι φορές. Εκτός από brand ηλεκτρονικών ειδών και συσκευών με τη μεγαλύτερη αποτίμηση, η Apple είναι επίσης το ισχυρότερο brand στην κατάταξη Brand Strength Index (BSI) με βαθμολογία 88,9 στα 100.

«Εν μέσω πανδημικής κρίσης, τα brands ηλεκτρονικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο ήρθαν αντιμέτωπα με σημαντικές αρρυθμίες. Κυρίαρχη μεταξύ αυτών η συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Εντούτοις, τα premium brands του κλάδου κατάφεραν να διατηρήσουν τις ισχυρές τους αποδόσεις, επωφελούμενα από το κύμα της ψηφιοποίησης, που έφερε η πανδημία» » αναφέρει η σχετική έκθεση της Brand Finance.

 

 

Brands με αποτιμήσεις-ρεκόρ

 

Στο μεταξύ, η Samsung, η αξία του εμπορικού σήματος της οποίας αυξήθηκε κατά 4,5% στα 89,2 δισ. δολ., διατηρεί για το 2022 τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις πιο πολύτιμες εμπορικές επωνυμίες ηλεκτρονικών και συσκευών στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Brand Finance Electronics and Appliances 50 2022», η Huawei βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ εμπορικών σημάτων ηλεκτρονικών ειδών και συσκευών.

Η αξία του εμπορικού σήματος διαμορφώνεται σε 71,2 δισ. δολ., καταγράφοντας αύξηση 29% σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα. Μάλιστα, η διεύρυνση της αξίας του brand σημειώνεται -όπως τονίζουν οι αναλυτές- παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην κινεζική εταιρεία.

Στην 4η θέση της ίδιας λίστας βρίσκεται η Dell με την αξία του brand να διαμορφώνεται στα 22,2 δισ.δολ. ενώ ακολουθεί η LG με την αποτίμηση του εμπορικού της σήματος να φθάνει τα 20,8 δισ.δολ.

Η Sony (19,8 δισ.δολ.), η Midea (10,5 δισ.δολ.), η HP (10,1 δισ.δολ.), η mi (9,9 δισ.δολ.) και η Panasonic (8,8 δισ.δολ) συμπληρώνουν το “top 10” των πιο πολύτιμων brands ηλεκτρονικών προϊόντων και συσκευών στον κόσμο για το 2022.

Τα 50 κορυφαία brands 

 

Κάθε χρόνο, η Brand Finance αξιολογεί 5.000 από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως, κατατάσσοντας τα εμπορικά σήματα με βάση την αξία τους. Οι κορυφαίες 50 πιο πολύτιμες και ισχυρότερες μάρκες ηλεκτρονικών στον κόσμο περιλαμβάνονται σε μια ειδική κατάταξη του κλάδου – το «Brand Finance Electronics and Appliances 50 2022».

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα προϊόντα ήχου και εικόνας για το 2023

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς audiovisual για το 2023, η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε σήμερα τις νέες εμπειρίες προβολής, που αντιπροσωπεύουν το...

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...

Η Nova αποτίει φόρο τιμής στη Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll, Tina Turner

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου και τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική εικόνα του Rock n Roll,...

Απλά Ψηφιακά 98: Η Grandmama (Βίκυ Κλήμη) που συνδυάζει επιχειρηματικότητα και κοινωνική προσφορά, οι ψηφιακές πληρωμές και οι εξαγορές στην πληροφορική

Τον επιτυχημένο συνδυασμό της επιχειρηματικότητας με την κοινωνική προσφορά, αλλά και τα επόμενα βήματα του Grandmama ανέλυσε στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου...