16.6 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

H Smartec αλλάζει την αγορά των επισκευών smartphones

Νέα, καινοτόμα υπηρεσία για την άμεση επιδιόρθωση προβλημάτων και βλαβών σε Samsung συσκευές.

 

Την επίσημη έναρξη λειτουργίας των «Smartec Services», ενός ολοκληρωμένου και καινοτόμου πακέτου υπηρεσιών για την επισκευή κινητών τηλεφώνων Samsung, ανακοινώνει η Smartec, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στην Ελλάδα στο χώρο της τεχνικής υποστήριξης.

Η καινοτομία των Smartec Services έγκειται στο ότι διευρύνει τις επιλογές των κατόχων φορητών συσκευών Samsung (smartphones, tablets και wearables) για την επιδιόρθωσή τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Επιπλέον, η νέα υπηρεσία «Same Day Delivery-Pick up and return» δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επισκευάσουν τη συσκευή τους μέσα στην ίδια ημέρα, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από το χώρο τους. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και καινοτόμα υπηρεσία όχι μόνο σε εγχώριο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δημήτρης Χρηστάκος, ιδρυτής και πρόεδρος  της Smartec

«Η νέα υπηρεσία Same Day Delivery, όπως και τα Smartec Services, αποτελούν μία ακόμη ένδειξη της διαρκούς προσπάθειάς μας να καινοτομούμε. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να  πάμε τις υπηρεσίες μας στο σπίτι και το γραφείο και να προσφέρουμε υπηρεσίες με προστιθέμενη αξίας στους πελάτες μας, εξυπηρετώντας τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει ο Δημήτρης Χρηστάκος, ιδρυτής και πρόεδρος  της Smartec.

Μέσω των Smartec Services, οι κάτοχοι φορητών συσκευών Samsung, που αντιμετωπίζουν βλάβη ή ζημιά στο smartphone ή το tablet τους, έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών υπηρεσιών:

  • Επισκευή σε 60 λεπτά: οι καταναλωτές μπορούν να φέρουν τη συσκευή τους, χωρίς ραντεβού, στο κατάστημα της Smartec και να το επισκευάσουν μέσα σε διάστημα μίας ώρας. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που η βλάβη είναι περιοδική και η συσκευή χρειάζεται παρακολούθηση ή το απαιτούμενο ανταλλακτικό βρίσκεται σε έλλειψη.
  • Courier Online: οι καταναλωτές παραδίδουν τη συσκευή σε κάποιο από τα 300 σημεία εξυπηρέτησης της ACS σε ολόκληρη την Ελλάδα και την παραλαμβάνουν από το ίδιο σημείο όταν επισκευαστεί, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
  • Same Day Delivery: η συσκευή παραλαμβάνεται από το σημείο που θα υποδείξει ο πελάτης και του επιστρέφεται επισκευασμένη μέσα στην ίδια ημέρα, με μικρή επιπλέον χρέωση. Η υπηρεσία καλύπτει περιοχές εντός της ζώνης της Αττικής και για την αυθημερόν παράδοση απαιτείται η παραλαβή της συσκευής μέχρι τις 10 π.μ. Ο πελάτης μπορεί να κλείσει το ραντεβού για την παράδοση μέσω της ιστοσελίδα των Smartec Services (https://smartecservice.gr/).
Στόχος του Same Day Delivery είναι ο πελάτης να μη χρειαστεί να αποχωριστεί τη συσκευή του για διάστημα μεγαλύτερο των 10-12 ωρών.

Οι κάτοχοι συσκευών Samsung μπορούν επίσης μέσω της ιστοσελίδας των Smartec Services να ελέγξουν ποιο είναι το ενδεικτικό κόστος για την επισκευή της συσκευής τους που αντιμετωπίζει βλάβη ή έχει υποστεί ζημιά. Το περιβάλλον της ιστοσελίδας είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη και τον καθοδηγεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνει.

Επιπλέον, η Smartec παρέχει στους πελάτες της, χωρίς χρέωση, ένα πακέτο υπηρεσιών υποστήριξης της Samsung, το οποίο περιλαμβάνει: επίδειξη προϊόντος, ρυθμίσεις συνδεσιμότητας, διαγνωστικό έλεγχο συσκευής, μεταφορά δεδομένων (smart switch), δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας, έξυπνες συμβουλές καθώς και εγκατάσταση και επίδειξη για τα Samsung Members.

Ποια είναι η Smartec

Η Smartec συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες εταιρείες στον χώρο του service, με παρουσία 21 ετών στην αγορά. Οι βασικές δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για κινητά τηλέφωνα και tablets της Samsung, το χονδρικό εμπόριο ανταλλακτικών και τη διανομή των POS τερματικών της PAX. Στους συνεργάτες της Smartec περιλαμβάνεται το σύνολο των μεγάλων αλυσίδων (Cosmote, Γερμανός, Κωτσόβολος, Public, Media Markt, Vodafone, Πλαίσιο και Wind), αλλά και εταιρείες όπως η Allianz και η Viva Wallet.

«Η νοοτροπία που έχουμε στη Smartec από την αρχή της λειτουργίας μας είναι να προσφέρουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη γκάμα υπηρεσιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα», σημειώνει ο κ. Χρηστάκος. «Η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση νέων επιχειρηματικών προκλήσεων, σε ανερχόμενους συναφείς τεχνολογικούς κλάδους, που μπορούν να ενταχθούν στην επιχειρησιακή στρατηγική της, ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους και να δημιουργούν συνέργειες, με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των μεγεθών της».

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...