9 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

H SKY express μέλος ΔΣ της ERA  (European Regions Airline Association)

Εξελέγη πανηγυρικά από την πλειοψηφία των μελών στη Γενική Συνέλευση του ισχυρού Συνδέσμου που προωθεί τις θέσεις του κλάδου των αερομεταφορών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

 

Μέλος του ΔΣ της ERA εξελέγη η SKΥ express στην πρώτη διά ζώσης μετά την πανδημία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή αναγνώριση της δυναμικής πορείας της εταιρείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας των θέσεων της ελληνικής και κυπριακής αγοράς αερομεταφορών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

Κομβικής σημασίας η επιλογή της SKY express

Η χρονική στιγμή της εκλογής της SKY express είναι κομβικής σημασίας καθώς συμπίπτει με σημαντικές εξελίξεις στις αερομεταφορές και τη μεγάλη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη βιωσιμότητα. 

Η ERA, ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς, εκπροσωπεί 56 αεροπορικές και περισσότερες από 150 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά των αερομεταφορών.  

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την επάνοδο, την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου. Θέματα που σχετίζονται άμεσα με τους στόχους της ΕΕ όπως αυτοί έχουν τεθεί στο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Βιώσιμη Αεροπορία και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές το 2030 και το 2050.

“Our airlines’ pandemic journeys – surviving a global crisis”

Στην ομιλία της με θέμα “Our airlines’ pandemic journeys – surviving a global crisis” που παρέθεσε η κ. Βάσω Χρηστίδη, Γεν. Διευθύντρια IOGR/SKY express αναλαμβάνοντας καθήκοντα μέλους ΔΣ της ERA, τόνισε μεταξύ άλλων: 

“Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη τους συναδέλφους μας. Μαζί με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου θα εργαστούμε για μια νέα αισιόδοξη εποχή πράσινων αερομεταφορών στην Ευρώπη. Τρεις ελληνικές έννοιες μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο μπορεί να ανασχεδιαστεί το μέλλον των αερομεταφορών. 

Πρώτον, η Πανδημία και το δίδαγμα της ένωσης των δυνάμεων απέναντι σε μια συγκυρία που πλήττει όλους. 

Δεύτερον, το Κλίμα με το βλέμμα στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. 

Τρίτον, ο Δυναμισμός για την επανεκκίνησή μας μετά από μια πρωτόγνωρη κρίση”.

Ενα Συμβούλιο που διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στον κλάδο

Όπως δήλωσε η Montserrat Barriga, Director General ERA«Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ERA, αλλά και όσους επανεκλέχθηκαν. Στη δύσκολη περίοδο που διανύει ο κλάδος των αερομεταφορών η συνεχής υποστήριξη και δέσμευση των μελών μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Είμαστε σε ισχυρή θέση για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις με ένα Συμβούλιο που διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στον κλάδο».

Στόχος της διοργάνωσης ήταν να δώσει ώθηση και νέα πνοή σε έναν τομέα που έχει πληγεί σοβαρά, χαράσσοντας κοινή πορεία με γνώμονα τη βιώσιμη ανάκαμψη με τον θεμελιώδη στόχο Destination 2050 της ΕΕ για τη μεταμόρφωση του αεροπορικού τοπίου στην Ευρώπη και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των αερομεταφορών.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Σε λειτουργία η νέα Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου

Απλούστερη η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου...

Sony Group Corporation: Δοκιμές οδήγησης με 5G και ένα πρωτότυπο όχημα

Στην CES 2020, η Sony Group Corporation ("Sony") ανακοίνωσε το "VISION-S", μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην εξέλιξη των μεταφορών, και εξέθεσε...

Οι προτεραιότητες της LG για το 2022

Στόχος της εταιρείας να εισάγει κορυφαίες καινοτομίες στον τρόπο ζωής και να παρέχει λύσεις εν μέσω αβέβαιων καιρών Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της LG...

Οι προβλέψεις της TeamViewer για το 2022

Τα trends του 2021 συνεχίζονται στο 2022 → Η φύση της δουλειάς: ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η δουλειά από το σπίτι ήρθε για να μείνει. Αυτό θα...

Το νέο ελαστικό ADVAN Sport V107 της YOKOHAMA εγκρίθηκε για τα BRABUS 700, 800 και 900 Off Roader  

Η Yokohama Rubber Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι το ADVAN Sport V107, το παγκόσμιο εμβληματικό ελαστικό της εταιρείας,  έχει εγκριθεί από την BRABUS GmbH της...