Η Ryanair αποκτά πλειοψηφικό πακέτο της αεροπορικής του Νίκι Λάουντα

- Advertisement -

Η Ryanair συμφώνησε να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στη νέα αυστριακή αεροπορική εταιρία που ίδρυσε ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα-1 Νίκι Λάουντα, αποκτώντας αυξημένη παρουσία στη γερμανική και την αυστριακή αγορά, στις οποίες κυριαρχεί η Lufthansa.

Η ιρλανδική εταιρία, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, συμφώνησε να αποκτήσει αρχικά ποσοστό 24,9% στη Laudamotion, η οποία προέκυψε από τη χρεοκοπημένη Niki, που άνηκε προηγουμένως στην Air Berlin.

Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 75% «το συντομότερο δυνατόν», με την διαδικασία να υπόκειται στην έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, όπως ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρίες.

Η Niki θεωρήθηκε το πιο ελκυστικό κομμάτι της χρεοκοπημένης Air Berlin και με τη συμφωνία αυτή καταλήγει στα χέρια της Ryanair, μετά από προσπάθειες της Lufthansa και της IAG, της μητρικής εταιρίας της British Airways να την αποκτήσουν.

«Αυτή η συνένωση δυνάμεων με την Laudamotion είναι καλά νέα για τους καταναλωτές/επισκέπτες στην Αυστρία και τη Γερμανία, οι οποίοι μπορούν τώρα να προσβλέπουν σε πραγματικό ανταγωνισμό, περισσότερες επιλογές και χαμηλότερους ναύλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι σε ανακοίνωση.

Η συμφωνία για τη Laudamotion θα είναι μια σπάνια εξαγορά για την Ryanair, η οποία έχει να αποκτήσει αεροπορική εταιρία από το 2003, όταν αγόρασε και στη συνέχεια έκλεισε την εταιρία Buzz.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Emirates: Νέο πρόγραμμα Skywards Season of Rewards με προνόμια και bonus Miles

Η Emirates ανακοινώνει τη νέα πρωτοβουλία Season of Rewards,...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοεπιθέσεις χωρίς «φρένο»: 1.600 επιθέσεις την εβδομάδα στην Ελλάδα

Οι κυβερνοεπιθέσεις εισέρχονται σε μια νέα φάση κλιμάκωσης διεθνώς,...

Οι επιθέσεις σε smartphones μέσω NFC τετραπλασιάστηκαν το 2026

Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν το 2026 οι κυβερνοεπιθέσεις που αξιοποιούν...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον GR.EC.A

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) ανακοινώνει την εκλογή...

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές των smartphones στην Ευρώπη

Με ακριβότερα smartphones, περιορισμένη διαθεσιμότητα φθηνών μοντέλων και ολοένα...

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...