H QnR αναλαμβάνει δύο έργα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό ΟΣΕ και ΟΠΕΚΑ

- Advertisement -

Την ενίσχυση της ψηφιακής μετάβασης του Δημοσίου, εστιάζοντας στην καινοτομία, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ανέλαβε η Quality & Reliability κα συγκεκριμένα με δύο έργα για τον εκσυγχρονισμό ΟΣΕ και ΟΠΕΚΑ.

Mε στόχο την τεχνολογική αναβάθμιση της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής, η Q&R υλοποιεί για λογαριασμό του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) ένα σύγχρονο Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Συντήρησης, συνολικού προϋπολογισμού 876.000€ (πλέον Φ.Π.Α.). Η συμβατική διάρκεια του έργου είναι 12 μήνες.

Το νέο σύστημα, εναρμονισμένο με τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) και το RINF, προβλέπει την καταγραφή και τεκμηρίωση όλων των κρίσιμων δεδομένων, την ανάπτυξη λογισμικού με τεχνολογίες SAP και Oracle APEX, καθώς και τη διαλειτουργία με ευρωπαϊκές βάσεις μέσω XML. Το έργο αποτελεί θεμέλιο για την ασφαλή και διαφανή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ψηφιακή θωράκιση του ΟΠΕΚΑ – Υποστήριξη κρίσιμων πληροφοριακών υποδομών

Παράλληλα, υπέγραψε σύμβαση με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.ΠΕ.ΚΑ.) την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε., κατόπιν δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την Ανάπτυξη Προηγμένων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών – Διαλειτουργικότητας – Πληροφοριακών Συστημάτων Διοικητικής Υποστήριξης & Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας. Η συνολική συμβατική αξία ανέρχεται σε 494.205 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ το έργο έχει διάρκεια εκτέλεσης 22 μήνες.

Αντικείμενο του έργου αφορά τη σχεδίαση, ανάπτυξη, εγκατάσταση, υλοποίηση, λειτουργία και συντήρηση ενός ενιαίου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα απαρτίζεται από υποσυστήματα και εφαρμογές που θα διαλειτουργούν τόσο μεταξύ τους όσο και με εξωτερικά συστήματα/φορείς ώστε να επιτυγχάνεται η συνοχή του πληροφοριακού συστήματος στο σύνολο. Ενδεικτικά θα περιλαμβάνει: την ανάπτυξη του ΟΠΣ Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης, την παροχή προηγμένων ψηφιακών Υπηρεσιών σε πολίτες, Φορείς και συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις – Προμηθευτές, την ανάπτυξη του ΟΠΣ Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ).

Με τις δύο αυτές στρατηγικές συνεργασίες, η Quality & Reliability εδραιώνει τον ρόλο της ως αξιόπιστος τεχνολογικός συνεργάτης του Δημόσιου Τομέα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ψηφιακά ώριμου κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...