33.4 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

H Nissan συμπράττει στην συνεργασία για την υποστήριξη της απανθρακοποίησης στις τοπικές κυβερνήσεις της Ιαπωνίας

Η Nissan Motor Co., Ltd., η Sumitomo Corporation και η Sumitomo Mitsui Auto Service Company, Limited συνήψαν πρόσφατα τη Συνεργασία Υποστήριξης Απανθρακοποίησης για τις Τοπικές Κυβερνήσεις της Ιαπωνίας, με στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050.

Σήμερα, 492 τοπικές κυβερνήσεις στην Ιαπωνία, με συνολικό πληθυσμό περίπου 110 εκατομμυρίων ανθρώπων, δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία 2050 Zero Carbon Cities. Η εισαγωγή και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τις τοπικές κυβερνήσεις όχι μόνο συμβάλλει στην απαλλαγή από τον άνθρακα σε αυτές τις περιοχές αλλά και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας. Ως εκ τούτου, αρμόδια υπουργεία και φορείς, με επικεφαλής το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στηρίζουν την πρωτοβουλία.

Ένα εμπόδιο

Ένα εμπόδιο για την επίτευξη της πρωτοβουλίας 2050 Zero Carbon Cities είναι η έλλειψη γνώσης και προσωπικού στις τοπικές κυβερνήσεις για τη διαμόρφωση σχεδίων και για την εισαγωγή και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο σκοπός της Σύμπραξης για την Υποστήριξη της Απανθρακοποίησης είναι να βοηθήσει τις τοπικές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν μια κοινότητα για την απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα της τοπικής παραγωγής και κατανάλωσης. Αυτό θα επιτευχθεί συνδέοντας τις τοπικές αρχές με τις λειτουργίες και τις γνώσεις των τριών εταιρειών και εστιάζοντας στην κινητικότητα και την ενέργεια.

Κινητικότητα:

Οι τρεις εταιρείες θα υποστηρίξουν την απαλλαγή από άνθρακα και τη βελτιστοποίηση των μεθόδων τοπικής μεταφοράς με την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος κοινής χρήσης αυτοκινήτων για κατοίκους, τοπικές επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις που λειτουργούν από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ενέργεια:

Οι τρεις εταιρείες θα προωθήσουν την απαλλαγή της ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, εισάγοντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, θα επιτευχθεί αποτελεσματική περιφερειακή διαχείριση της ενέργειας με συνδυασμό κινητικότητας και ενέργειας. Στην πράξη,  ένας περιφερειακός ενεργειακός κύκλος θα δημιουργηθεί, με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την εισαγωγή μιας πλατφόρμας για τη μελλοντική εμπορία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι τρεις εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης με τις τοπικές κυβερνήσεις για την απαλλαγή των τοπικών κοινοτήτων από εκπομπές άνθρακα,  αναπτύσσοντας λύσεις που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Makoto Uchida, Εντεταλμένος Εκτελεστικός Διευθυντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Nissan Motor Co., Ltd.

“Η Nissan συνεργάζεται με περισσότερες από 150 τοπικές κυβερνήσεις και εταιρείες, σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο του έργου Blue Switch, το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα για την επίλυση περιφερειακών ζητημάτων. Είμαστε βέβαιοι ότι η σύναψη αυτής της συνεργασίας με τη Sumitomo Corp. και τη Sumitomo Mitsui Auto Service θα παράσχει ισχυρή υποστήριξη για την εξέλιξη και την εμβάθυνση του έργου Blue Switch. Θα συνδυάσουμε την τεχνογνωσία των τριών εταιρειών και θα συνεργαστούμε με τις τοπικές κυβερνήσεις, σε εθνικό επίπεδο, για να επιτύχουμε μια κοινωνία ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα.”

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...

Η Trend Micro συνεργάζεται με την INTERPOL για την εξάρθρωση επιχείρησης phishing

Η Trend Micro, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ανακοινώνει ότι η στενή συνεργασία της με την Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, γνωστή ως INTERPOL,...

Η Nexi Ελλάδος διακρίνεται στα ΔΕΗ BITE Awards 2023 με το Nexi SoftPOS

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, διακρίθηκε στα ΔΕΗ ΒΙΤΕ Awards και στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία» με...

Απλά Ψηφιακά: Η πορεία και τα επόμενα πλάνα της Klarna (Ηλ. Πίτσαβος), η Nova και η Vodafone

Tην πορεία της Klarna στην Ελλάδα, το πρώτο έτος δραστηριοποίησής της στην εγχώρια αγορά, αλλά και τα σχέδιά της για την συνέχεια, ανέλυσε στον...

Προς Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία κοιτούν οι κορυφαίοι παίκτες της αγοράς υπολογιστών

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Στις πωλήσεις υπολογιστών προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προσβλέπει η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών της Δυτικής Ευρώπης στον δρόμο προς την...