36.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

H LG ανακοινώνει τον παγκόσμιο διαγωνισμό νεοσύστατων επιχειρήσεων για το κέντρο καινοτομίας

O διαγωνισμός “Mission for the Future” αναζητά καινοτομίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει την έναρξη του Mission for the Future, ενός παγκόσμιου διαγωνισμού για νεοσύστατες επιχειρήσεις με σκοπό την εύρεση καινοτόμων τεχνολογιών και επιχειρηματικών ιδεών που ανοίγουν τον δρόμο προς το μέλλον. Ο διαγωνισμός φιλοξενείται από το νέο κέντρο καινοτομίας της εταιρείας με έδρα τη Silicon Valley, το LG NOVA, όπου μια στρατηγική ομάδα της LG συνεργάζεται με νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, για να δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη καινοτομία στην LG.

Το “Mission for the Future” πραγματοποιείται κάθε χρόνο, έχει διάρκεια εννέα μήνες και  δημιουργήθηκε για να αναζητήσει τις καλύτερες ιδέες και τις επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σε ένα πιο πράσινο, πιο έξυπνο, πιο υγιές και πιο συνδεδεμένο μέλλον. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα αρχίσουν να συνεργάζονται με την ομάδα LG NOVA για τις επιχειρηματικές τους προτάσεις εντός τριών έως έξι μηνών, φτάνοντας στην τελική διαδικασία επιλογής που ξεκινά τον Μάρτιο του 2022.

Τα σχέδια για τους φιναλίστ

Οι φιναλίστ του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την ομάδα της LG NOVA που εδρεύει στην Καλιφόρνια, για να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και να οδηγήσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο στάδιο, δημιουργώντας ενδεχομένως μια νέα επιχείρηση με την LG. Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει έως και 20 εκατομμύρια δολάρια, για να υποστηρίξει τους φιναλίστ με επενδύσεις, πόρους, χρηματοδότηση για την ανάπτυξη ιδεών και πρόσβαση στην παγκόσμια υποδομή και εφοδιαστική αλυσίδα της LG για την οικοδόμηση κοινών επιχειρήσεων με την εταιρεία.

Ο διαγωνισμός 2021-22 θα αναδείξει τις καινοτομίες για τεχνολογικά προηγμένους τρόπους ζωής για το καλό των ανθρώπων, των κοινοτήτων και του πλανήτη σε πέντε πυλώνες:

  • Συνδεδεμένη Υγεία: Ευρηματικές προσεγγίσεις, πρόσβαση και συσκευές που παρέχουν στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο της υγειονομικής τους περίθαλψης ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, αυξάνοντας έτσι την υγεία και την ευεξία του πληθυσμού μας.
  • Ενεργοποίηση του Mobility: Νέες υπηρεσίες, λύσεις και επιχειρηματικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην κλιμάκωση της υποδομής ηλεκτρικής κινητικότητας και θα καταρρίψουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για οχήματα και μεταφορές.
  • Έξυπνοι τρόποι ζωής: Περιεχόμενο, υπηρεσίες, εφαρμογές και τεχνολογίες που μπορούν να αναπτυχθούν στον συνδεδεμένο οικιακό χώρο, αξιοποιώντας ενδεχομένως την πλατφόρμα ThinQ της LG για πιο αποδοτική και βελτιωμένη καθημερινότητα.
  • The Metaverse: Καινοτομίες που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση του επόμενου ψηφιακού κόσμου και του διαδικτύου, όπου θα ενεργοποιηθούν από τεχνολογίες τυχερών παιχνιδιών, VR, AR και XR, blockchain, ψηφιακών avatar και άλλων.
  • Καινοτομία για θετικό αντίκτυπο: Ανοιχτό «μονοπάτι» για καινοτομίες σε συνάρτηση με τη φιλοσοφία της LG για μια καλύτερη ζωή, που δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, τις κοινότητες και τον πλανήτη.

Εξωτερική καινοτομία για την LG

«Ο διαγωνισμός Mission for the Future χρησιμεύει ως το πρώτο βήμα της LG NOVA προς την εξωτερική καινοτομία για την LG, καθώς συνεργάζεται με νεοσύστατες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, για να αναπτύξουν ιδέες και να χτίσουν επιχειρήσεις μαζί», δήλωσε ο Δρ. Sokwoo Rhee, ανώτερος αντιπρόεδρος για καινοτομία στην LG Electronics και επικεφαλής της LG NOVA.

«Με απλά λόγια, η LG θέλει να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και πιστεύουμε ότι οι διαφορετικές προοπτικές μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες καινοτομίες για την ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα. Αυτό σημαίνει τεχνολογίες για βιώσιμη ζωή, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς συνολικά. Θα καινοτομήσουμε για να σώσουμε ζωές, να σώσουμε τη γη και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους».

Πώς λειτουργεί: Διαδικασία εξέτασης και επιλογής για το Mission of the Future

Οι αιτήσεις για το Mission of the Future θα γίνουν δεκτές από 1 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου 2021, στο missionforthefuture.lgnova.com και οι νικητές θα αναδειχθούν τον Ιούνιο του 2022. Έως και 10 εταιρείες θα κερδίσουν την τελική διάκριση και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την LG.

Οι αξιολογήσεις των νεοφυών επιχειρήσεων για το “First 50” θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Έως και 50 εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε πόρους για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας κοινής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της βασικής επιχειρηματικής υποδομής και της δικτύωσης με παγκόσμιους ηγέτες τεχνολογίας, με ευκαιρίες καθοδήγησης και συνεργασίας. Αυτή η ομάδα θα συνδεθεί, επίσης, με το δίκτυο εταιρικών συνεργατών της LG VC, με πιλοτικά προγράμματα και με άλλους σημαντικούς οργανισμούς, για να επιδιώξει επιπλέον επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Διαδικασία εμπλοκής με τις νεοσύστατες εταιρείες

Η ομάδα της LG NOVA θα συνεχίσει τη διαδικασία εμπλοκής με τις νεοσύστατες εταιρείες “First 50” από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, με σκοπό να ανακοινώσει το “Selected 20” στα τέλη Μαρτίου του 2022. Αυτή η ομάδα θα έχει ευκαιρίες πρόσβασης σε κεφαλαιουχικές επενδύσεις, στην παγκόσμια υποδομή της LG και σε άλλους επιχειρηματικούς πόρους, που βασίζονται στην κοινή στρατηγική και ανάγκη ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Η ομάδα της LG NOVA θα επιλέξει τους νικητές της πρόκλησης “Top 10” στα τέλη Ιουνίου 2022, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους σε συνεργασία με την LG και να υποστηριχθούν από τον παγκόσμιο οργανισμό της εταιρείας.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG Electronics: Απολαύστε πλούσιο ήχο με το νέο Soundbar SP9YA

Πολλαπλές λειτουργίες για κινηματογραφικό ήχο surroundΤο νέο Soundbar SP9YA της LG Electronics (LG) κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, για να ταιριάξει απόλυτα με τις LG...

Το νέο Nissan Qashqai είναι πανέτοιμο για να “τρέξει”  στον Μαραθώνιο της Ρώμης

Ως το Επίσημο “Εξηλεκτρισμένο” Αυτοκίνητο της διοργάνωσης, το νέο Nissan Qashqai θα διανύσει τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου της Ρώμης,  την Κυριακή 19 ΣεπτεμβρίουΣτο...

ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από εννέα επενδυτικά σχήματα για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει ότι εννέα ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση...

Η Schneider Electric κατακτά την πρώτη θέση στον κλάδο για τη βιωσιμότητα από τον οργανισμό αξιολόγησης ESG ζητημάτων, Vigeo Eiris

 Η Schneider Electric συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη FTSE4Good και Euronext Vigeo Eiris μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών βιωσιμότηταςΗ Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της...

Η νέα Honda CB500X MY22 έρχεται με εντυπωσιακά χρώματα, βελτιωμένες επιδόσεις και αναβαθμισμένη τεχνολογία

Η mini-adventurer μοτοσυκλέτα της Honda που είναι κατάλληλη για κατόχους διπλώματος Α2 βελτιώνεται σημαντικά με έμφαση στις επιδόσεις. Από τις πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις είναι...