32.8 C
Athens
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

H LG ανακοινώνει τον παγκόσμιο διαγωνισμό νεοσύστατων επιχειρήσεων για το κέντρο καινοτομίας

O διαγωνισμός “Mission for the Future” αναζητά καινοτομίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει την έναρξη του Mission for the Future, ενός παγκόσμιου διαγωνισμού για νεοσύστατες επιχειρήσεις με σκοπό την εύρεση καινοτόμων τεχνολογιών και επιχειρηματικών ιδεών που ανοίγουν τον δρόμο προς το μέλλον. Ο διαγωνισμός φιλοξενείται από το νέο κέντρο καινοτομίας της εταιρείας με έδρα τη Silicon Valley, το LG NOVA, όπου μια στρατηγική ομάδα της LG συνεργάζεται με νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, για να δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη καινοτομία στην LG.

Το “Mission for the Future” πραγματοποιείται κάθε χρόνο, έχει διάρκεια εννέα μήνες και  δημιουργήθηκε για να αναζητήσει τις καλύτερες ιδέες και τις επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σε ένα πιο πράσινο, πιο έξυπνο, πιο υγιές και πιο συνδεδεμένο μέλλον. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα αρχίσουν να συνεργάζονται με την ομάδα LG NOVA για τις επιχειρηματικές τους προτάσεις εντός τριών έως έξι μηνών, φτάνοντας στην τελική διαδικασία επιλογής που ξεκινά τον Μάρτιο του 2022.

Τα σχέδια για τους φιναλίστ

Οι φιναλίστ του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την ομάδα της LG NOVA που εδρεύει στην Καλιφόρνια, για να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και να οδηγήσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο στάδιο, δημιουργώντας ενδεχομένως μια νέα επιχείρηση με την LG. Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει έως και 20 εκατομμύρια δολάρια, για να υποστηρίξει τους φιναλίστ με επενδύσεις, πόρους, χρηματοδότηση για την ανάπτυξη ιδεών και πρόσβαση στην παγκόσμια υποδομή και εφοδιαστική αλυσίδα της LG για την οικοδόμηση κοινών επιχειρήσεων με την εταιρεία.

Ο διαγωνισμός 2021-22 θα αναδείξει τις καινοτομίες για τεχνολογικά προηγμένους τρόπους ζωής για το καλό των ανθρώπων, των κοινοτήτων και του πλανήτη σε πέντε πυλώνες:

  • Συνδεδεμένη Υγεία: Ευρηματικές προσεγγίσεις, πρόσβαση και συσκευές που παρέχουν στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο της υγειονομικής τους περίθαλψης ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, αυξάνοντας έτσι την υγεία και την ευεξία του πληθυσμού μας.
  • Ενεργοποίηση του Mobility: Νέες υπηρεσίες, λύσεις και επιχειρηματικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην κλιμάκωση της υποδομής ηλεκτρικής κινητικότητας και θα καταρρίψουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για οχήματα και μεταφορές.
  • Έξυπνοι τρόποι ζωής: Περιεχόμενο, υπηρεσίες, εφαρμογές και τεχνολογίες που μπορούν να αναπτυχθούν στον συνδεδεμένο οικιακό χώρο, αξιοποιώντας ενδεχομένως την πλατφόρμα ThinQ της LG για πιο αποδοτική και βελτιωμένη καθημερινότητα.
  • The Metaverse: Καινοτομίες που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση του επόμενου ψηφιακού κόσμου και του διαδικτύου, όπου θα ενεργοποιηθούν από τεχνολογίες τυχερών παιχνιδιών, VR, AR και XR, blockchain, ψηφιακών avatar και άλλων.
  • Καινοτομία για θετικό αντίκτυπο: Ανοιχτό «μονοπάτι» για καινοτομίες σε συνάρτηση με τη φιλοσοφία της LG για μια καλύτερη ζωή, που δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, τις κοινότητες και τον πλανήτη.

Εξωτερική καινοτομία για την LG

«Ο διαγωνισμός Mission for the Future χρησιμεύει ως το πρώτο βήμα της LG NOVA προς την εξωτερική καινοτομία για την LG, καθώς συνεργάζεται με νεοσύστατες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, για να αναπτύξουν ιδέες και να χτίσουν επιχειρήσεις μαζί», δήλωσε ο Δρ. Sokwoo Rhee, ανώτερος αντιπρόεδρος για καινοτομία στην LG Electronics και επικεφαλής της LG NOVA.

«Με απλά λόγια, η LG θέλει να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και πιστεύουμε ότι οι διαφορετικές προοπτικές μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες καινοτομίες για την ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα. Αυτό σημαίνει τεχνολογίες για βιώσιμη ζωή, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς συνολικά. Θα καινοτομήσουμε για να σώσουμε ζωές, να σώσουμε τη γη και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους».

Πώς λειτουργεί: Διαδικασία εξέτασης και επιλογής για το Mission of the Future

Οι αιτήσεις για το Mission of the Future θα γίνουν δεκτές από 1 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου 2021, στο missionforthefuture.lgnova.com και οι νικητές θα αναδειχθούν τον Ιούνιο του 2022. Έως και 10 εταιρείες θα κερδίσουν την τελική διάκριση και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την LG.

Οι αξιολογήσεις των νεοφυών επιχειρήσεων για το “First 50” θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Έως και 50 εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε πόρους για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας κοινής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της βασικής επιχειρηματικής υποδομής και της δικτύωσης με παγκόσμιους ηγέτες τεχνολογίας, με ευκαιρίες καθοδήγησης και συνεργασίας. Αυτή η ομάδα θα συνδεθεί, επίσης, με το δίκτυο εταιρικών συνεργατών της LG VC, με πιλοτικά προγράμματα και με άλλους σημαντικούς οργανισμούς, για να επιδιώξει επιπλέον επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Διαδικασία εμπλοκής με τις νεοσύστατες εταιρείες

Η ομάδα της LG NOVA θα συνεχίσει τη διαδικασία εμπλοκής με τις νεοσύστατες εταιρείες “First 50” από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, με σκοπό να ανακοινώσει το “Selected 20” στα τέλη Μαρτίου του 2022. Αυτή η ομάδα θα έχει ευκαιρίες πρόσβασης σε κεφαλαιουχικές επενδύσεις, στην παγκόσμια υποδομή της LG και σε άλλους επιχειρηματικούς πόρους, που βασίζονται στην κοινή στρατηγική και ανάγκη ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Η ομάδα της LG NOVA θα επιλέξει τους νικητές της πρόκλησης “Top 10” στα τέλη Ιουνίου 2022, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους σε συνεργασία με την LG και να υποστηριχθούν από τον παγκόσμιο οργανισμό της εταιρείας.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Υπογραφή Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΤΑΙΠΕΔ για τη μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπέγραψαν σήμερα Σύμβαση για το έργο της μετεγκατάστασης του...

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Να υπάρξει άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων

Η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας, επισημαίνει σε γραπτή δήλωση - παρέμβασή της σχετικά με την...

ΑΔΑΕ: Σε εξέλιξη ο έλεγχος για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα...

Προτεραιότητα το 5G για τις επιχειρήσεις

Νέα δεδομένα και απαιτήσεις φέρνει το 5G στο παγκόσμιο επιχειρείν, πυροδοτώντας επενδύσεις σε εφαρμογές και λύσεις στην μετά COVID-19 εποχή. Ωστόσο, παραμένει μια δυσπιστία...

Η Fraport Greece και η Air France στηρίζουν τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο

H Fraport Greece και η Air France με αφορμή το νέο δρομολόγιο Παρίσι-Ζάκυνθος που «εγκαινιάστηκε» στις αρχές Ιουλίου, προχωρούν στην ενεργή στήριξη του μη κερδοσκοπικού σωματείου...