30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

H Accusonus είναι πλέον… Meta

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Ένα email στους συνδρομητές της Accusonus επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την εξαγορά της ελληνικής startup από την μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms Inc.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την Meta Platforms Inc, για την εξαγορά της ελληνικής sturtup εταιρείας Accusonus, η ίδια η ελληνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πλέον ανήκει στην μητρική εταιρεία του Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες της ελληνικής strartups,  Accusonus και τίτλο “Αλλαγές στον λογαριασμό σας στο Accusonus” ανέφεραν ότι «η Accusonus εντάχθηκε στη Meta. Προφανώς, ο σκοπός είναι «να εκδημοκρατιστεί η δημιουργία περιεχομένου με την ανάπτυξη τεχνολογίας για εκατομμύρια χρήστες».

Τι σημαίνει η κίνηση αυτή

Aυτή η εταιρική κίνηση σημαίνει ότι το SFX & Music Cellar (μια βιβλιοθήκη μουσικής και εφέ χωρίς δικαιώματα), η εφαρμογή Mauvio και τα Beat Making & Drum Mixing διακόπτονται. Σχετικά με το δημοφιλές πακέτο αποκατάστασης ήχου ERA Bundle (το οποίο είχε φτάσει στην έκτη έκδοσή του πριν από λίγους μήνες) και το φωνητικό εφέ Voice Changer λέγεται ότι “θα λάβει υποστήριξη μέχρι τις αρχές του 2023”

Μάλιστα στο site της ελληνικής startup αναφέρεται: «Η Accusonus ξεκινά μια νέα περιπέτεια! Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας! Εάν έχετε αγοράσει ένα προϊόν accusonus πριν από τις 4 Μαρτίου, ρίξτε μια ματιά στις Συχνές ερωτήσεις μας». Εκεί δίνονται σαφείς οδηγίες για όλες τις αγορές που έχουν γίνει πριν τις 4 Μαρτίου ημερομηνία που όπως φαίνεται ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας από την Meta.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meta Platforms εξαγόρασε το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Το προφίλ της Accusonus

H ελληνική startup εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο, και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε προϊόντα λογισμικού για να εκδημοκρατίσει την παραγωγή ηχητικού περιεχομένου και βίντεο. Tο software της Accusonus έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών.

Τα προϊόντα τους (Drumatom, Regroover, ERA Bundle, Mauvio, SFX Cellar) χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από εκατομμύρια creators, παραγωγούς και στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στα μέσα του 2013 από τον Ηλία Κοκκίνη και τον ΑλέξανδροΤσιλφίδη. Και οι δύο έχουν σπουδάσει Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ενώ έχουν  διδακτορικό στην Τεχνολογία Ήχου στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Λίγο αργότερα, μπήκε στην εταιρεία, ως συνιδρυτής και angel investor, ο Ελληνοαμερικάνος Michael Tzannes. O Michael είναι ο πρώην CEO της Aware Inc, της εταιρείας που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας DSL.

«Κοιτάει» την παγκόσμια αγορά

Αν και η ανάπτυξη των προϊόντων τους γίνεται κυρίως στην Ελλάδα, η Accusonus, από την πρώτη στιγμή, κοιτάει την παγκόσμια αγορά και τα προϊόντα τους  έχουν πωληθεί σε πάνω από 100 χώρες. Οι βασικές τους αγορές είναι χώρες όπου ανθεί η βιομηχανία του θεάματος (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία κτλ).

Το 2016 η εταιρεία σηκώνει γύρο χρηματοδότησης (seed) από το IQbility και το PJ Tech Catalyst fund. Τρία χρόνια μετά θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος χρηματοδότησης ύψους 3,3 εκατ. δολ. από τους Venture Friends, Big Pi, IQbility, PJTech και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών.

Έκτοτε η εταιρεία επεκτείνει τη παρουσία της στην αγορά των εργαλείων βελτίωσης ήχου για δημιουργούς περιεχομένου video και audio όλων των μεγεθών (από ερασιτέχνες youtubers μέχρι επαγγελματίες και studio).

Η εταιρεία έχει ως έδρα τη Βοστώνη, διατηρεί όμως τον κύριο κορμό δραστηριότητας στην Πάτρα υπό την ομπρέλα θυγατρικής που λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι της προσεγγίζουν τους 50.

Οικονομικά μεγέθη

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις ο κύκλος εργασιών της ελληνικής θυγατρικής το 2020 ανήλθε στα 1.287.281,20 ευρώ αυξημένος σε ποσοστό 55,75% σε σχέση με το 2019.

Τα έξοδα προ φόρων ανήλθαν στα 1.076.332,00 ευρώ αυξημένα σε ποσοστό 44,23% σε σχέση με το 2019 και τα κέρδη της χρήσης προ φόρων ανήλθαν στα 211.968,39€ αυξημένα σε ποσοστό 168,43% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019. Τα μετά φόρων κέρδη ήταν 209,268.01 ευρώ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Global Sustain συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση της Διατραπεζικής Ψηφιακής Πλατφόρμας “ESGr”

Στην υλοποίηση μίας καινοτόμου διατραπεζικής πλατφόρμας συλλογής και ανάλυσης μη χρηματοοικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων σε θέματα ESG (E: Περιβάλλον, S:Κοινωνία, G:Διακυβέρνηση), συνέβαλε αποφασιστικά η...

Amazon Web Services: Το MAD TV αξιοποιεί τις δυνατότητες του Amazon Bedrock στα φετινά MAD Video Music Awards

Το MAD TV, το κορυφαίο μουσικό δίκτυο της Ελλάδας, προετοιμάζει το κοινό για μια συναρπαστική εικαστική εμπειρία στα επερχόμενα ΜAD Video Music Awards από...

ΕΕΤΤ: «Ναι» στις νέες τιμές χονδρικής του ΟΤΕ για την οπτική ίνα

Στις ευρωπαϊκές αρχές έστειλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την πρόταση του ΟΤΕ που προβλέπει ένα σύστημα αμοιβαίων εκπτώσεων έως και 28% μεταξύ των παρόχων...

Η Vodafone στηρίζει το Athens Pride για 9η χρονιά

H Vodafone γιορτάζει τη διαφορετικότητα και υποστηρίζει για 9η συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία Athens Pride 2024 καλώντας όλα τα άτομα να ενώσουν τις φωνές...

Telekom: Κορυφαία συνδεσιμότητα σε όλα τα γήπεδα του UEFA EURO 2024 μέσω 5G και οπτικών ινών

Τα δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου που θα «φιλοξενήσουν» το UEFA EURO 2024TM, αναβάθμισε τεχνολογικά η Telekom, μέλος της οποίας είναι και η COSMOTE, διασφαλίζοντας βέλτιστη...