Google: Στρατηγική συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για τη στήριξη του λιανεμπορίου

- Advertisement -

Τη σύμπραξή τους με στόχο να στηριχθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται ο κλάδος του λιανεμπορίου, ανακοίνωσαν η Google Ελλάδος και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου.

Η Google, μέσω της συνεργασίας της με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών θα στηρίξει τα χιλιάδες μέλη του Συλλόγου προσφέροντας δωρεάν ατομικές διαδικτυακές συναντήσεις με συμβούλους της εταιρείας, οι οποίοι μεταξύ άλλων:

  1. Θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα προφίλ μέσω του οποίου θα προβάλλεται η επιχείρησή τους δωρεάν στην Αναζήτηση και στους Χάρτες της Google μέσα από την υπηρεσία Google My Business. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν σημαντικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών εξυπηρέτησης όπως π.χ.παράδοση χωρίς επαφή και παραλαβή έξω από το κατάστημα.
  2. Θα τους εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να δημιουργούν έσοδα.
  3. Θα τους καθοδηγήσουν στις σωστές κινήσεις για να καταρτίσουν ένα ολοκληρωμένο Πλάνο Ψηφιακού Μάρκετινγκ με εργαλεία όχι μόνο της Google αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

Η ανάγκη της ψηφιακής λειτουργίας των επιχειρήσεων υπαγορεύεται και από τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία σημειώνεται στη χώρα μας σημαντική και σταθερή άνοδος στις ηλεκτρονικές αγορές. Πλέον, ένας στους δύο χρήστες (50%) του διαδικτύου κάνει τις αγορές του ηλεκτρονικά, όταν η αντίστοιχη αναλογία το 2019 ήταν ένας στους πέντε (21%). Η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του λιανεμπορίου μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην άμεση ανακούφιση του τομέα, θέτοντας ταυτόχρονα στέρεες βάσεις για τη μελλοντική ανάκαμψη και ανάπτυξή του.

Η σύμπραξη με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας της Google με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, για ένα πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει κυρίως δωρεάν ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια ψηφιακής εκπαίδευσης, είναι τόσο μεγάλο ώστε, μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες, περισσότεροι από 4.000 εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανεμπορίου έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η διευθύντρια Marketing της Google για την Ν.Α. Ευρώπη, Μαρία Φουντά,  είπε σχετικά: «Η πρωτοβουλία αυτή εκφράζει τη σταθερή δέσμευση της Google να συμβάλει έμπρακτα στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της χώρας μας και την ανάπτυξή της μέσα από την τεχνολογία. Τα προγράμματα μας για δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση και εργαλεία, θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και να μπορέσουν να αναπτυχθούν, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και πέραν αυτής».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...

Πτώση 4,9% στις παγκόσμιες αποστολές PCs το Β’ τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών επέστρεψε σε πτωτική τροχιά...

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...