ΓΑΙΑΟΣΕ: Δίνει … «φιλί ζωής» σε 369 μονάδες τροχαίου υλικού και συγχωνεύει τις θυγατρικές της στην ενέργεια

- Advertisement -
  • Της Μαρίας Μόσχου

Την «αναβίωση» τροχαίου υλικού που μέχρι πρόσφατα σάπιζε στα αμαξοστάσια και την επαναδραστηριοποίηση τους στις σιδηροδρομικές μεταφορές  έχει ήδη ξεκινήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της προχωρά στην συγχώνευση των θυγατρικών της στην ενέργεια.

Ειδικότερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την ανάθεση έργου για το διαγωνισμό «Παροχή υπηρεσιών επιθεώρησης και πιστοποίησης των εργασιών εκτεταμένης συντήρησης 369 μονάδων σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού» και κήρυξε προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία EUROCERT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε.»

Στην ίδια απόφαση εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Περικλής Νικολάου, υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων της Διακήρυξης του Διαγωνισμού, να κηρύξει τον προσωρινό ανάδοχο, οριστικό και να υπογράψει τη σχετική σύμβαση καθώς και να ενεργήσει ό,τι άλλο απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου η ΓΑΙΑΟΣΕ είχε προχωρήσει στις διακηρύξεις τριών  συνοπτικών διαγωνισμών, για την επιλογή Εξωτερικών Συνεργατών υποστήριξης για τις ανάγκες της διαχείρισης του Τροχαίου Υλικού, αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας.

Έργο των συμβούλων είναι να εκποιηθεί το τροχαίο υλικό που είναι άχρηστο ώστε να φέρει έσοδα και να … αδειάσουν υα «νεκροταφεία» συρμών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη,  να αποφασίσει την ανάταξη των συρμών που μπορούν να επιστρέψουν στην κυκλοφορία και να εκτελούν δρομολόγια αλλά και να επιβλέψουν την εκτεταμένη συντήρηση 369 οχημάτων από την ΕΕΣΣΤΥ.

Η διάρκεια κάθε μίας σύμβασης ορίζεται για χρονικό διάστημα είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την υπογραφή της και η επιλογή αναδόχου θα γίνει με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής

Η εκτιμώμενη αξία της κάθε σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 62.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 %.

Ο συγκεκριμένος σύμβουλος επιφορτίζεται με τις εξής ενέργειες:

  • Κατάρτιση προδιαγραφών για τη μετασκευή και πιστοποίηση σύμφωνα με τις ΤΠΔ, 100 φορταμαξών κλειστού τύπου σε πλατφόρμες μεταφοράς containers.
  • Διερεύνηση δυνατότητας μετατροπής ντηζελοκίνητων μονάδων σε ηλεκτροκίνητες
  • Παρακολούθηση των εργασιών Εκτεταμένης Συντήρησης 369 οχημάτων, που εκτελείται από την ΕΕΣΣΤΥ στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.
  • Συμμετοχή σε επιτροπές για την κρίση τροχαίου υλικού και σύνταξη των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την υλοποίηση των εκποιήσεων.
  • Παρακολούθηση σύμβασης Ανεξάρτητου Πραγματογνώμονα για την Εκτεταμένη Συντήρηση.

Παράλληλα με το ανωτέρω αντικείμενο, οι εξωτερικοί συνεργάτες θα ασχολούνται και με ότι άλλο τους ανατεθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στα πλαίσια της διαχείρισης του τροχαίου υλικού, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφέρεται παρακάτω:

  • Παρακολούθηση και παραλαβή έργων συντήρησης, ανατάξεων, ανακατασκευών, μετασκευών Τροχαίου Υλικού και παραλαβή συστημάτων τροχαίου υλικού.
  • Παρακολούθηση των διαδικασιών μετρήσεων και δοκιμών παραλαβής των οχημάτων σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού
  • Παρακολούθηση συμβάσεων συντήρησης και μίσθωσης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.
  • Παρακολούθηση νέων τεχνολογιών, ηλεκτρονικών, αυτοματισμού και πληροφορικής σε σχέση με το Σιδηροδρομικό Τροχαίο Υλικό.
  • Εκπροσώπηση της ΓΑΙΑΟΣΕ σε επιτροπές σχετικές με την επικαιροποίηση της τεχνικής νομοθεσίας.
  • Τον προσδιορισμό των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο σε σχέση με τους σιδηροδρόμους με ιδιαίτερη έμφαση στον Ευρωπαϊκό χώρο, επίδραση τους στους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα και σχετικές ενέργειες που θα πρέπει να κάνει η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Συγχώνευση τριών θυγατρικών

Την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης με απορρόφηση των τριών  θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας ΓΑΙΑΟΣΕ και συγκεκριμένα των εταιρειών: «ΓΑΙΑΟΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», «ΓΑΙΑΟΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και «ΓΑΙΑΟΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» αποφάσισε το Δ.Σ. της εταιρείας.

Παράλληλα στην απόφαση αναφέρεται ότι ορίζεται ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού η 29η Φεβρουαρίου 2020.  Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξουσιοδοτείται με τη συγκεκριμένη απόφαση

να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της συγχώνευσης, συμπεριλαμβανομένης  της κατάρτισης των όρων του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης, το οποίο θα εγκριθεί με μεταγενέστερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο παρελθόν είχαν διεξαχθεί ενέργειες για την πώλησή τους, χωρίς αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία διαθέτει φωτοβολταϊκούς σταθμούς στο Θριάσιο Πεδίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 1 στους 2 εκπροσώπους της Gen Z έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση

Η μεγαλύτερη εξοικείωση με την τεχνολογία δεν μεταφράζεται απαραίτητα...

Αποστολή του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Από τις 21 ως τις 23 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία της...

The Ellinikon Sports Park: Αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών με τη σφραγίδα του Ομίλου AKTOR

Το πρώτο τμήμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του The Ellinikon...

Νίκος Ταχιάος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης «ανεβαίνει», η επέκταση στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη προχωρά μεθοδικά

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θήτα FM Θεσσαλονίκης...