Forthnet: Πιο κοντά η έξοδος από το Χρηματιστήριο

- Advertisement -

Ένα βήμα πιο κοντά σε μία πολύ σημαντική αλλαγή σελίδας βρίσκεται η Forthnet, η οποία είναι πλέον πολύ πιθανό να «αποχωρήσει» από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο νέος βασικός μέτοχος, η United Group που ελέγχεται από το γνωστό fund BC Partners, έχει φθάσει πλέον τη συμμετοχή της στο 84,6%, είναι πιθανό να το αυξήσει άμεσα ακόμη και στο 97,5%, όπως ανέφερε από χθες, το Moved.gr. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Forthnet.

Χθες, η Forthnet ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι η United Group ενεργοποίησε τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς των μετοχών των τεσσάρων πιστώτριων τραπεζών (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank), ενώ επιπλέον απέκτησε τις συμμετοχές της Wind Ελλάς (14,1%) και της μαλτέζικης Go (9,63%). Το αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή της United Group να φθάσει στο 84,6%, όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις.

Θέμα χρόνου η έξοδος από το Χρηματιστήριο

Το επόμενο βήμα ενδέχεται να είναι η απόκτηση των μετοχών της αραβικής επενδυτικής εταιρείας Massar Investments  (9,63%) και της Vodafone (2,77%), οπότε το ποσοστό θα ανέβει στο 97,5%. Σε κάθε περίπτωση, η United Group, μέσω της Newco United Group Hellas όπως είναι η επωνυμία της ελληνικής θυγατρικής, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι είναι μάλλον θέμα χρόνου η «έξοδος» της Forthnet από το ΧΑ.

Η United Group έχει προχωρήσει ήδη σε έκδοση ομολογιακού δανείου 27 εκατ. ευρώ προς τη Forthnet προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα της και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα πλάνα που υπάρχουν για την επόμενη χρονιά. Η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως MVNO έχει καθυστερήσει μερικές εβδομάδες και μένει να δούμε πότε θα γίνει το εμπορικό λανσάρισμα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν στο άμεσο μέλλον το θέμα του διαγωνισμού για την απόκτηση των δικαιωμάτων για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Champions League και του Europa League αλλά και η ανανέωση των συμβάσεων για τη χονδρική διάθεση αθλητικού περιεχομένου (Novasports) σε Vodafone Ελλάδος και Wind Ελλάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Από τη δήλωση του αποτυπώματος άνθρακα προϊόντος σε επαληθεύσιμα δεδομένα: Γιατί η LG electronics...

Στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, οι προσδοκίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα...

ΕΤΑΔ: Σε τροχιά αξιοποίησης και το «Ξενία Κομοτηνής» – Η «MECCANICA GROUP S.A.» πλειοδότης...

Ένα ακόμη εμβληματικό ακίνητο αποκτά νέα αναπτυξιακή προοπτική, ενισχύοντας...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...

Ξεπέρασαν τα 3 δισ. οι συνδέσεις 5G παγκοσμίως

Το 5G συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή δυναμική σε παγκόσμιο...

Phishing: Οι πιο ισχυρές μάρκες στον κόσμο στο στόχαστρο των χάκερς

Οι πιο αξιόπιστες και ευρέως χρησιμοποιούμενες ψηφιακές πλατφόρμες στον...