Ευρεία συμμετοχή ομάδων και επισκεπτών στο διήμερο Φεστιβάλ Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας

- Advertisement -

Με ευρεία συμμετοχή ομάδων και επισκεπτών ολοκληρώθηκε το διήμερο Φεστιβάλ Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας XR Festival, στο πλαίσιο του Προγράμματος ολοκληρωμένων εφαρμογών eXtended Reality XR Cosmos στο Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Το κοινό που επισκέφθηκε τον «Ελληνικό Κόσμο» την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο νεοφυών ομάδων, επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλη τη χώρα και να συμμετάσχει σε εντυπωσιακά προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας όπως ξεναγήσεις σε AR/VR Showrooms και προσομοιωτές VR (Virtual Reality Pods), Προγράμματα με κάσκες HMD (Head Mounted Display), προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας κ.α.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας

Από τις ομάδες που ξεχώρισαν στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας συμμετείχαν

  • η ομάδα Phasmatic (Ανδρέας-Αλέξανδρος Βασιλάκης, PhD, Νικόλαος Βίτσας, MSc & Αναστάσιος Γκαραβέλης, PhD)  με τη φωτορεαλιστική απεικόνιση Επαυξημένης Πραγματικότητας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο με βάση εξελιγμένους αλγορίθμους φωτορεαλιστικής προσομοίωσης,
  • οι Δαμιανός Γαβαλάς & Μιχάλης Τσεπαπαδάκης με το Exhibot, ένα έξυπνο εξατομικευμένο σύστημα ηχητικού οδηγού με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη που επισκέπτεται αξιοθέατα και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς,
  • η Αλεξάνδρα Μαλούτα με το «City Stories: a location storytelling augmented reality (AR) application»,
  • οι Γεώργιος Χατζηγεωργίου & Κωνσταντίνος Έγκαρχος με το «VR 4.0», μία ιδέα εκπαίδευσης μέσω τεχνολογίας VR για τη βελτίωση των τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού συντήρησης για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και
  • ο Κώστας Ορδουμποζάνης με την «Anthologia» ένα «έξυπνο σουβενίρ» με τη χρήση online AR συστήματος που θα στοχεύει στη δημιουργία ενός προσωποποιημένου ψηφιακού αναμνηστικού.

Οι άλλες συμμετοχές

Επίσης, από το ΑΠΘ συμμετείχε ο Γιάννης Λαδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Phd Student, του Εργαστηρίου Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ με το «Milord», μια πλατφόρμα αποκατάστασης της κίνησης του χεριού και η ομάδα από το 3ο  ΓΕΛ Κηφισιάς που παρέλαβε το Βραβείο Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών του Junior Achievement Greece  στον 17ο  Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022 με το Πρόγραμμα «Rescue Verse» με εκπαιδευτικά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, παρούσες ήταν η τεχνολογική εταιρεία MOPTIL με εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, εστιασμένες στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης προς Νεοφυείς Επιχειρήσεις.

Το 1ο Διεθνές XR Cosmos Συνέδριο

Σειρά έχει το 1ο Διεθνές XR Cosmos Συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο 2022, στο οποίο θα συμμετάσχουν ερευνητές, δημιουργοί, επιχειρηματίες, επενδυτές και θεσμικοί παράγοντες από την παγκόσμια κοινότητα.

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου δήλωσε: «Το διήμερο XR Festival αποτέλεσε μία από τις εμβληματικές δράσεις του XR Cosmos, μέσω του οποίου ενεργοποιήσαμε τις πιο δυναμικές ομάδες της χώρας, επενδύοντας στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Οι νεοφυείς ομάδες και επιχειρήσεις που συμμετείχαν υλοποιούν εφαρμογές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά ερευνητικά κέντρα και μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, με σκοπό να συνδιαμορφώσουν προγράμματα και δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και ενισχύουν την πολιτιστική δραστηριότητα.».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...