18 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΥ: Συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με επίκεντρο την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση

 

  • Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η πρακτική άσκηση φοιτητών και αποφοίτων στην ΕΥ και η υλοποίηση κοινών δράσεων για τη δημόσια διοίκηση

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο υπέγραψε η ΕΥ Ελλάδος. Η συνεργασία αποσκοπεί, αφενός, στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας των φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, και αφετέρου στην αλληλεπίδραση μεταξύ Παντείου και ΕΥ, με επίκεντρο την προώθηση της καινοτομίας όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας.

Η επισημοποίηση της συνεργασίας έλαβε μέρος την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, σε σύντομη τελετή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν η Πρύτανις, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, και ο καθηγητής Βασίλης Χατζόπουλος, ενώ από την πλευρά της EY Ελλάδος παρευρέθηκαν οι κ.κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος, και Σπύρος Δημητρίου, Associate Partner, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.

Τι προβλέπει το μνημόνιο

Μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει:

  • Τη δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος, αλλά και των αποφοίτων του, στην EY, με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας και εργασιακής εμπειρίας.
  • Την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών για τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, προς όφελος της ανάπτυξης ευκαιριών εργασιακής απασχόλησης στην αγορά.
  • Την ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των γνώσεων των νέων επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας διοίκησης.
  • Την καθοδήγηση των φοιτητών από την ΕΥ, σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και τη διενέργεια ομιλιών και σεμιναρίων στελεχών της ΕΥ προς τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Τμήματος.
  • Την εκπαίδευση φοιτητών και αποφοίτων σε εκπαιδευτικά προγράμματα της EY.

Δυνατότητα στους φοιτητες να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία

Μέσω της συνεργασίας αυτής, δίδεται η δυνατότητα στους φοιτητές και τους απόφοιτους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους στην πράξη. Επιπρόσθετα, δημιουργούνται οι συνθήκες για την ενεργή σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, ενώ, παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα για την περαιτέρω εμβάθυνση των επαγγελματιών της EY Ελλάδος σε επιστημονικά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη δεκαετία 2011-2021, η EY Ελλάδος έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε 450 φοιτητές, εκ των οποίων το 45% έλαβαν πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της άσκησής τους. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία στηρίζει αριστούχους φοιτητές, παρέχοντας, τα τελευταία χρόνια, υποτροφίες για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κος Παναγιώτης Παπάζογλου, ανέφερε: «Η ΕΥ παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση της σύνδεσης και στενότερης συνεργασίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την καινοτομία, αλλά, κυρίως, την ευθυγράμμιση της αγοράς εργασίας με τις αναπτυξιακές ανάγκες της Ελλάδας.

Ανάπτυξη και άλλων συνεργειών

Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη συνεργασία μας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσεγγίζει πρωτοποριακά τα ζητήματα δημόσιας διοίκησης, τομέα όπου και η ΕΥ έχει ήδη αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία. Παράλληλα, η συνεργασία αυτή είναι σημαντική, καθώς το Πανεπιστήμιο αποτελεί μια πηγή ταλέντου, και είμαστε περήφανοι που δίνουμε τη δυνατότητα σε εξαιρετικούς νέους επιστήμονες από τον χώρο των πολιτικών και κοινωνικών επιστημών να λάβουν πολύτιμη εμπειρία και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας. Στην EY Ελλάδος απασχολούνται εδώ και χρόνια εξαιρετικοί επιστήμονες απόφοιτοι του Παντείου, και, έτσι, με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε και τους πρώτους φοιτητές του Πανεπιστημίου μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, προσβλέποντας στην από κοινού ανάπτυξη και άλλων συνεργειών».

Από την πλευρά του Παντείου Πανεπιστημίου, η Πρύτανις, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, δήλωσε: «Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών είναι ένα πανεπιστήμιο εξωστρεφές, ανοιχτό προς την κοινωνία και τη συνεργασία με μια μεγάλη ποικιλία κοινωνικών εταίρων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με στόχο συνέργειες που αποβαίνουν σε όφελος των φοιτητών και των φοιτητριών του. Με την ΕΥ υπάρχει ήδη συνεργασία και δικοί μας φοιτητές και απόφοιτοι απασχολούνται εκεί ανεξαρτήτως της συμφωνίας των δύο φορέων.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας σήμερα θα δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριές μας να κάνουν πρακτική άσκηση στην ΕΥ αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία μετά την αποφοίτησή τους. Εξάλλου, διδάσκοντες και διδάσκουσες του Παντείου θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν υπάρχουσες συνεργασίες με την ΕΥ ή να οικοδομήσουν νέες. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν καλωσορίζω σήμερα στο Πάντειον τους εκπροσώπους της ΕΥ και εύχομαι το μνημόνιο συνεργασίας να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω κοινές δημιουργικές δράσεις.»

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Vodafone Business: Ανάληψη έργου για το Υπουργείο Μετανάστευσης

Αναβαθμίζει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας, αλλά και τη διαλειτουργικότητα υπηρεσιών του Υπουργείου προς όφελος των διαχειριστών και των τελικών χρηστών H ένωση εταιρειών Byte-Vodafone Business...

“Digital Transformation Readiness” wizard από τη SoftOne

Οδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, η SoftOne παρουσιάζει το “Digital Transformation Readiness” wizard, ένα πρωτοποριακό...

Απλά Ψηφιακά 119: Ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην τεχνολογία (Ελένη Ακτύπη), τα data centers, η Nova και οι νέες επενδύσεις

Το θέμα της ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης σε αυτό το επεισόδιο του...

Εκπτώσεις vs καταναλωτές: Τελικά, ποιος κερδίζει;

Μια νέα έρευνα της Kaspersky αποκαλύπτει ότι το 90% των αγορών πραγματοποιούνται αυθόρμητα κατά τη διάρκεια της Black Friday και της Cyber Monday. Αποκάλυψε επίσης ότι τα μέσα κοινωνικής...

IBM Ελλάδας: Υψηλός μονοψήφιος ρυθμός ανάπτυξης και «άνοιγμα» σε startups και δημόσια έργα

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Νέα στρατηγική τόσο σε διεθνή επίπεδο όσο και στην χώρα μας χαράσσει η IBM, η οποία βλέπει ευκαιρίες στην αγορά...