ΕΥ: Έναρξη παγκόσμιου διαγωνισμού για νέους data scientists, για τη διαχείριση δασικών πυρκαγιών

- Advertisement -

Μέσω των data analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης

  • Ο παγκόσμιος διαγωνισμός 2021 Better Working World Data Challenge, προσκαλεί φιλόδοξους data scientists να καινοτομήσουν για να επιλύσουν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον σήμερα
  • Τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης που θα αναπτυχθούν, θα στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη αποτροπή απώλειας ζωών, περιουσιών και βιοποικιλότητας εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών
  • Η Microsoft παρέχει, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, την cloud πλατφόρμα Azure, για την ανάπτυξη αλγορίθμων από τους συμμετέχοντες

Η EY ανακοινώνει την έναρξη του 2021 Better Working World Data Challenge, ενός παγκόσμιου διαγωνισμού για φιλόδοξους data scientists. Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της δέσμευσης της EY να χρησιμοποιεί την καινοτομία και την τεχνολογία, για να επιλύσει μερικές από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Σκοπός του φετινού διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση των data analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης, για την εύρεση λύσεων αποτελεσματικότερης διαχείρισης δασικών πυρκαγιών.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός είναι ανοικτός σε φοιτητές πανεπιστημίου, καθώς και σε νέους με εργασιακή εμπειρία στο data science ή σχετικό επιστημονικό τομέα μικρότερη των δύο ετών, από όλον τον κόσμο, και την Ελλάδα.

H EY συνεργάζεται με τη Microsoft

H EY συνεργάζεται με τη Microsoft, η οποία θα προσφέρει την cloud πλατφόρμα Azure, για τις ανάγκες του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, μαζί με δορυφορικές εικόνες από τη NASA, για να αναπτύξουν αλγόριθμους που θα βοηθήσουν τις ομάδες διαχείρισης δασικών πυρκαγιών να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων στην πρώτη γραμμή, κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών πυρκαγιάς. Αυτά τα μοντέλα θα περιλαμβάνουν δυνατότητες δημιουργίας χαρτών με περιοχές κινδύνου πυρκαγιάς ή πρόβλεψης της εξάπλωσής της.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του διαγωνισμού, επαγγελματίες τεχνολογίας από την EY και τη Microsoft θα παραδώσουν webinars, για να θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις διάφορες διεργασίες που θα κληθούν να αναλάβουν, καθώς και να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του Azure, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να τελειοποιήσουν τη δουλειά τους.

Παράλληλα, ένα εκτεταμένο δίκτυο αρχών δασοπροστασίας, ομάδων γεωσκοπήσεων (earth observation), και επιστημονικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θα παρέχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, για να υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες στη δημιουργία θετικού αντίκτυπου, με τη βοήθεια των δεδομένων, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της τεχνολογίας.

Εργασιακή εμπειρία στην EY Ελλάδος

Οι λύσεις που θα διακριθούν παγκοσμίως θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2021 και οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα. Στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση του παγκόσμιου διαγωνισμού, θα διεξαχθεί και ένας επιμέρους διαγωνισμός για τις ελληνικές συμμετοχές, με τους διακριθέντες υποψήφιους να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην EY Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και για να δηλώσουν συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ey.com/datasciencechallenge. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Ιουνίου 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...