Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Στρατηγική συμμετοχή στο European Security Program της Microsoft

- Advertisement -

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας στο πλαίσιο της διαρκούς ενίσχυσης της εθνικής και ευρωπαϊκής ψηφιακής ασφάλειας, υποστηρίζοντας τη συλλογική «ασπίδα προστασίας», συμμετέχει στο European Security Program της Microsoft. Η Αρχή συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό με σκοπό να ανταλλάσσει τεχνογνωσία και κρίσιμες πληροφορίες με ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους, για την έγκαιρη ανίχνευση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων κυβερνοαπειλών, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στη συλλογική πρόληψη.

«Συμμετέχουμε ενεργά, τηρώντας όλα τα πρότυπα εμπιστευτικότητας και υπεύθυνης διαχείρισης ευαίσθητων δεδομένων στο European Security Program της Microsoft, αξιολογώντας ως ύψιστης προτεραιότητας τη συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφορίας και εμπειρίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους υπόλοιπους φορείς, για την από κοινού συστράτευση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων κυβερνοαπειλών» δήλωσε ο Υποδιοικητής της ΕΑΚ Ιωάννης Παυλόσογλου, χαρακτηρίζοντας καίριο ανάχωμα στο κυβερνοέγκλημα την από κοινού συνεκτική πολιτική στην ψηφιακή άμυνα.

«Σε ένα περιβάλλον όπου οι κυβερνοαπειλές εξελίσσονται ταχύτερα από τα σύνορα ή τις δομές των οργανισμών, το European Security Program μετατρέπει την έγκαιρη πληροφόρηση σε συλλογική κυβερνοανθεκτικότητα. Μέσα από πρόσβαση σε παγκόσμια τεχνογνωσία και ανάλυση απειλών, ενισχύει την προληπτική προστασία, τη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών φορέων και τη συντονισμένη αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών, με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία και την εμπιστευτικότητα» συμπλήρωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου.

Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη δυνατότητα της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας να λαμβάνει έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με νέες και εξελισσόμενες κυβερνοαπειλές, δράσεις κυβερνοεγκλήματος, επιθέσεις παραπληροφόρησης, κρίσιμες ευαλωτότητες και σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής αντίληψης για το τοπίο των απειλών.

Όλες οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται στο πλαίσιο του European Security Program αντιμετωπίζονται ως απολύτως εμπιστευτικές και προστατεύονται μέσω αυστηρών μηχανισμών ασφάλειας, διασφαλίζοντας την υπεύθυνη διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας στο πρόγραμμα δεν συνεπάγεται νομικές ή οικονομικές δεσμεύσεις και επιτρέπει αποχώρηση οποιαδήποτε στιγμή, διατηρώντας την πλήρη θεσμική της αυτονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...

Η ΕΕΤΤ αποχαιρετά τον Πρόεδρό της, Καθηγητή Δημήτρη Βαρουτά

Με βαθιά οδύνη η Διοίκηση και το προσωπικό της...

Πάνω από 1,2 δισ. επιβάτες θα ταξιδεύουν με ψηφιακά διαπιστευτήρια έως το 2035

Επιταχύνεται η ψηφιοποίηση των διεθνών μετακινήσεων, με τα ψηφιακά...

Το λογισμικό αλλάζει την αυτοκινητοβιομηχανία – Η απάντηση της GAC στη νέα εποχή

Η τεχνητή νοημοσύνη, τα δεδομένα και οι συνεχείς αναβαθμίσεις...

Η ΕΕ κινητοποιεί επενδύσεις άνω των 30 δισ. ευρώ για τα ΑΙ Gigafactories

Σε μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές πρωτοβουλίες που έχει...