27.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Έρχονται τα δυο πρώτα υδροπλάνα – Δρομολογούνται επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ

Το φετινό καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους τα υδροπλάνα, καθώς εκπαιδευτές, υδατοδρόμια και υδροπλάνα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Το επενδυτικό πλάνο της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» παρουσίασε στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022 η Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης των δυο εταιρειών, Μαρία Τόκτωρ.

Η κυρία Τόκτωρ αποκάλυψε ότι η Grecian Air Seaplanes ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την Viking για τα δυο πρώτα δικινητήρια υδροπλάνα, με στόχο την άφιξή τους το καλοκαίρι.

Μάλιστα, στις 21 Μαΐου επέστρεψαν τα πρώτα πληρώματα από τον Καναδά, όπου έλαβαν την εργοστασιακή εκπαίδευση και επέστρεψαν πίσω ως κυβερνήτες και εκπαιδευτές.

«Ελληνικά Υδατοδρόμια»: Hγείται της αδειοδότησης 40 ακόμη υδατοδρομίων

Σχετικά με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η κυρία Τόκτωρ, αφού πρώτα υποστήριξε ότι είναι η μόνη εταιρεία που έχει αδειοδοτήσει και λειτουργήσει πλήρως υδατοδρόμια στην Ελλάδα και είναι φορέας λειτουργίας των τριών υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, ηγείται ως επικεφαλής ένωσης εταιρειών της αδειοδότησης 40 ακόμη υδατοδρομίων.

«Με τις τελευταίες παρεμβάσεις που δρομολογεί το υπουργείο Μεταφορών αναμένουμε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο στην ανάπτυξη υδατοδρομίων, διότι υδροπλάνα χωρίς υδατοδρόμια δεν μπορούν να υπάρξουν», ανέφερε η Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Tο πτητικό έργο τον υδροπλάνων δεν είναι ανταγωνιστικό προς τις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πτητικό έργο τον υδροπλάνων δεν είναι ανταγωνιστικό προς τις αεροπορικές εταιρείες.

«Αντίθετα, ακολουθούμε το όραμα της χώρας για συνδυασμένες μεταφορές, διότι το υδροπλάνο των 19 μόλις θέσεων μόνο συμπληρωματικά θα μπορούσε να λειτουργήσει, δημιουργώντας ευκαιρίες για τη σύναψη γόνιμων συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες», τόνισε.

«Ερχόμαστε και επιδιώκουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών, κυρίως δε των νησιωτών, στη μετακίνησή τους, είτε ανάμεσα στα νησιά, αλλά και την διασύνδεση της νησιωτικής με την ηπειρωτική χώρα», συμπλήρωσε.

Στην πλήρη ανάπτυξη της, η επένδυση των δυο εταιρειών υπό την «ομπρέλα» του επενδυτικού group γερμανικών και ελβετικών συμφερόντων που ανήκουν, θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ, με σκοπό την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων που θα ξεπεράσουν τα 100 σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως υποστήριξε η κυρία Τόκτωρ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πόλεμος «σκοτώνει» τα smartphones σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη  

 της Νατάσας Φραγκούλη Σε ισχυρή περιδίνηση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά smartphones, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 8,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Εν...

Προσοχή: Τρεις συμβουλές για να μην πέσετε θύμα κυβερνοεπίθεσης εσείς και οι αγαπημένοι σας

Θα μπορούσαν τα λάθη σας στην κυβερνοασφάλεια να θέσουν σε κίνδυνο τους αγαπημένους σας; Η απάντηση είναι ναι. Τα λάθη που κάνουμε στους προσωπικούς μας...

ΕΕΤΤ: Γιατί δεν μπαίνουν νέοι παίκτες στα ελληνικά telecoms…

Δύσκολο να εισέλθει νέος παίκτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφονται περισσότερες αποχωρήσεις παρά... ντεμπούτα. Εξαίρεση τον τελευταίο χρόνο αποτελεί η...

Έρχονται τα big data στο ελληνικό δημόσιο

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να συγκεντρώσει, μελετήσει και εντέλει αξιοποίησει τον ασύλληπτα μεγάλο όγκο δεδομένων του το ελληνικό δημόσιο και να μπει...

ΥΠΑ: Νέες αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, πιστοποίησης και εγκατάστασης των αποθηκών, δεξαμενών, παροχής αεροπορικού καυσίμου τύπου JET A1 στον Κρατικό...