12.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Έρχονται τα δυο πρώτα υδροπλάνα – Δρομολογούνται επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ

Το φετινό καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους τα υδροπλάνα, καθώς εκπαιδευτές, υδατοδρόμια και υδροπλάνα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Το επενδυτικό πλάνο της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» παρουσίασε στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022 η Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης των δυο εταιρειών, Μαρία Τόκτωρ.

Η κυρία Τόκτωρ αποκάλυψε ότι η Grecian Air Seaplanes ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την Viking για τα δυο πρώτα δικινητήρια υδροπλάνα, με στόχο την άφιξή τους το καλοκαίρι.

Μάλιστα, στις 21 Μαΐου επέστρεψαν τα πρώτα πληρώματα από τον Καναδά, όπου έλαβαν την εργοστασιακή εκπαίδευση και επέστρεψαν πίσω ως κυβερνήτες και εκπαιδευτές.

«Ελληνικά Υδατοδρόμια»: Hγείται της αδειοδότησης 40 ακόμη υδατοδρομίων

Σχετικά με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η κυρία Τόκτωρ, αφού πρώτα υποστήριξε ότι είναι η μόνη εταιρεία που έχει αδειοδοτήσει και λειτουργήσει πλήρως υδατοδρόμια στην Ελλάδα και είναι φορέας λειτουργίας των τριών υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, ηγείται ως επικεφαλής ένωσης εταιρειών της αδειοδότησης 40 ακόμη υδατοδρομίων.

«Με τις τελευταίες παρεμβάσεις που δρομολογεί το υπουργείο Μεταφορών αναμένουμε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο στην ανάπτυξη υδατοδρομίων, διότι υδροπλάνα χωρίς υδατοδρόμια δεν μπορούν να υπάρξουν», ανέφερε η Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Tο πτητικό έργο τον υδροπλάνων δεν είναι ανταγωνιστικό προς τις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πτητικό έργο τον υδροπλάνων δεν είναι ανταγωνιστικό προς τις αεροπορικές εταιρείες.

«Αντίθετα, ακολουθούμε το όραμα της χώρας για συνδυασμένες μεταφορές, διότι το υδροπλάνο των 19 μόλις θέσεων μόνο συμπληρωματικά θα μπορούσε να λειτουργήσει, δημιουργώντας ευκαιρίες για τη σύναψη γόνιμων συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες», τόνισε.

«Ερχόμαστε και επιδιώκουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών, κυρίως δε των νησιωτών, στη μετακίνησή τους, είτε ανάμεσα στα νησιά, αλλά και την διασύνδεση της νησιωτικής με την ηπειρωτική χώρα», συμπλήρωσε.

Στην πλήρη ανάπτυξη της, η επένδυση των δυο εταιρειών υπό την «ομπρέλα» του επενδυτικού group γερμανικών και ελβετικών συμφερόντων που ανήκουν, θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ, με σκοπό την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων που θα ξεπεράσουν τα 100 σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως υποστήριξε η κυρία Τόκτωρ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Pylones Hellas: Με τη SailPoint φέρνει καινοτόμες Identity Governance Λύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

H Pylones Hellas, o πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, με μακρά παρουσία 25 και πλέον ετών σε Ελλάδα, Κύπρο, καθώς και στην ευρύτερη...

ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας: Εκπτώσεις χωρίς έκπτωση 

Για εικονικές και παραπλανητικές εκπτώσεις κάνει λόγο ο ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας με αφορμή την Black Friday. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι για να ισχύεο...

Τα Χριστούγεννα έρχονται με απεριόριστα data με 2,90€ από τη Vodafone

Η Vodafone προετοιμάζεται για τις γιορτές και φροντίζει ώστε όλοι να έχουν τα data που χρειάζονται για να σερφάρουν χωρίς όρια και να μοιράζονται...

Νέο έργο 5 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Εξωτερικών

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Άλλο ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείο Εξωτερικών δημοπράτησε η Κοινωνία της Πληροφορίας. Πρόκειται...

Διχασμένοι ανάμεσα στο online κανάλι και τα φυσικά καταστήματα οι πολίτες τις γιορτές

 Γράφει η Νατάσα Φραγκούλη Μπορεί το ψηφιακό κανάλι αγορών να είχε την τιμητική του στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας και των lockdowns, ωστόσο,...