14.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Epsilon Net: Συνεργασία με την Eurobank για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜΜΕ & την μετάβαση των επιχειρήσεων στο myDATA

Ο Όμιλος   Epsilon Net, στηρίζει ενεργά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων & των ελευθέρων επαγγελματιών στην διαδικασία διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα myDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία με τη Eurobank για τη διασύνδεση επιχειρήσεων με το myDATA της ΑΑΔΕ, μέσω των προϊόντων ηλεκτρονικής τιμολόγησης της σειράς Epsilon Smart, τα οποία οι επιχειρήσεις – πελάτες της Eurobank, θα μπορούν να προμηθεύονται με προνομιακούς όρους επιδότησης που τους παρέχει η Τράπεζα, μέσω της θυγατρικής της, Business Exchanges.

Η συμφωνία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα on line επικοινωνίας, με το λογιστικό γραφείο, που υποστηρίζει (ή συνεργάζεται με) την επιχείρηση και πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα νομοθετικής συμμόρφωσης & τεχνολογικής καινοτομίας.

Τα οφέλη και οι δυνατότητες

Τα οφέλη και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν, σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «myDATA & Ηλεκτρονική Τιμολόγηση» την οποία διοργάνωσε η Eurobank.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, κ. Ιωάννης Μίχος και ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.

Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, ο κ. Απόστολος Μπούτος, Σύμβουλος Διοικητή στην ΑΑΔΕ, παρουσίασε το myDATA και τις επιλογές και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ, στη στρατηγική της Τράπεζας για τη στήριξη των ΜμΕ, αναφέρθηκαν επίσης οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & επικεφαλής Small Business Banking Segment και ο Πάνος Θεοδώρου, Διευθυντής Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης Small Business Banking Segment.

Στην τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Η Eurobank στηρίζει μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τον επιχειρηματικό κόσμο να μεταβεί γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Η επανάσταση των δεδομένων

Η επανάσταση των δεδομένων και της χρήσης τους στην καθημερινότητα μας είναι πλέον εδώ, στο επίκεντρο της λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, και σε αυτή την πραγματικότητα χωρούν όλες οι επιχειρήσεις. Με την πρωτοβουλία μας επιδιώκουμε να βοηθήσουμε ειδικά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να μειώσουν το διοικητικό κόστος και να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Στηρίζουμε την διάχυση πληροφορίας και δεδομένων, την προσπάθεια για μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και λειτουργικότητα στις συναλλαγές και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού επιχειρείν και της σχέσης του με τη φορολογική διοίκηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, είπε: «Με άξονα τη συμμετοχή μας στη στρατηγική πρωτοβουλία της Eurobank για την ολοκληρωμένη ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλουμε ενεργά με την αξιοποίηση της νέας γενιάς Web εφαρμογών SMART, στην πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων & των ελεύθερων επαγγελματιών με τις απαιτήσεις για την αυτοματοποιημένη διασύνδεσή τους με το myDATA της ΑΑΔΕ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Αισιοδοξία για το αύριο

Η διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενισχύει την αισιοδοξία όλων μας για το αύριο. Θέλουμε, ειλικρινά, να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της Eurobank για την εμπιστοσύνη της & τη συνεργασία μας, και τη σταθερή της προσήλωση σε ανάλογες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

O Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε: «Η Eurobank, αντιμετωπίζοντας με σφαιρικό τρόπο τις ανάγκες των επιχειρήσεων συνάπτει στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net, από τους πλέον αναπτυσσόμενους ομίλους στους τομείς της πληροφορικής.

Εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμολογήσεις βοηθούμε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επιτυχώς στην πρόκληση αυτής της σημαντικής φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα επηρεάσει τη λειτουργία τους, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και επενδύουμε στην προσαρμογή του μοντέλου εξυπηρέτησης, με διαρκή στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κατά την μετάβασή της στη νέα εποχή».

Ο Όμιλος της Epsilon Net αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο πληροφορικής στην Ελλάδα στον τομέα των λύσεων επιχειρησιακού λογισμικού του ιδιωτικού τομέα, με 8 θυγατρικές, περισσότερους από 70.000 πελάτες και περισσότερα από 750 εξειδικευμένα στελέχη & εργαζομένους.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η COSMOTE συνεχίζει τις Χριστουγεννιάτικες προσφορές

Δωρεάν ένας μήνας COSMOTE TV, ομιλία για το κινητό και τρεις καφέδες μέσω BOX- Tην τρίτη κατά σειρά εβδομάδα η COSMOTE προσφέρει δωρεάν:το...

Με υπερηφάνεια, η AEGEAN μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την ιστορική επίσκεψή Του στην Ελλάδα και από την Κύπρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το 35ο Αποστολικό Ταξίδι του στην Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας, 6 Δεκεμβρίου και μετά την τελετή αποχώρησης από τον...

Με εισήγηση συμμετέχει η ΕΕΛΛΑΚ στο 7ο Ετήσιο Διαδικτυακό Συνέδριο για την Ψηφιακή Ασφάλεια

Την Τρίτη και Τετάρτη, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιείται ψηφιακά 7ο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας, ICT Security World, με βασικό θεματικό άξονα: “Ψηφιακή Ασφάλεια:...

Η Nissan αποκαλύπτει το υψηλών επιδόσεων  Ariya Single Seater Concept

 Ένα πρωτότυπο όχημα που έρχεται να δείξει τις δυνατότητες, σε επιδόσεις και ενθουσιασμό, του αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του Ariya, βασισμένο σε εξατομικευμένο σασί...

Check Point: Τι μας έμαθε για την κυβερνοασφάλεια το 2021

Οι κυβερνοεπιθέσεις που συνδέονται με εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία παγκοσμίως συνέχισαν να επηρεάζουν οργανισμούς το 2021. Οι κυβερνοεγκληματίες διπλασίασαν τις επιθέσεις τους,...