13.7 C
Athens
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Επιθετική εμπορική πολιτική σχεδιάζει η HP – Συνεργασία με ελληνική startup

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου

Μέσα στο 2023 ο αμερικανικός κολοσσός HP σχεδιάζει την λειτουργία του πρώτου διαδικτυακού καταστήματος στην χώρα μας, ενώ το 2024 η Αττική θα αποκτήσει το πρώτο φυσικό κατάστημα με προϊόντα HP. Η εμπιστοσύνη της εταιρείας στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με ελληνική startup για συνεργασία διάθεσης των προϊόντων της παγκοσμίως.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας που σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Νίκος  Χρηστάκης, country manager σε Ελλάδα και Κύπρο, «η Αθήνα δεν είναι μεγάλη αγορά αλλά είναι σημαντική και για το λόγο αυτό προχωρούμε σε επιθετική πολιτική μέσα από νέα κανάλια».

Συνεργασία με startup

Στο ίδιο πλαίσιο η HP βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους δύο μήνες με ελληνική startup για την διάθεση των προϊόντων της παγκοσμίως. Το επόμενο βήμα, το οποίο ωστόσο δεν είναι ακόμα ώριμο, είναι να προχωρήσουν σε εξαγορές. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρηστάκης, στελέχη του HP Tech Venture, του venture capital της HP, που έχει κάνει ήδη δεκάδες επενδύσεις και εξαγορές startups ανά τον κόσμο, έχουν ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα, αξιολογώντας το εγχώριο δυναμικό καινοτομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο η εταιρεία ερευνά το ενδεχόμενο συνεργασίας με διαδικτυακές πλατφόρμες (marketplace) που θα βοηθήσουν στην καλύτερη διανομή των προϊόντων της. «Ψάχνουμε νέα κανάλια για να πάμε στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστάκης.

Ηδη η εταιρεία έχει ανανεώσει το προσωπικό της με το 90% να είναι νέοι συνεργάτες ή να έχουν μετακινηθεί από άλλες θέσεις.

Παράλληλα, το ελληνικό γραφείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες Ελλάδας και  Κύπρου λόγω της 40ετή του εμπειρίας μεταφέρει  τεχνογνωσία στο  εξωτερικό. Για το λόγο αυτό σχεδιάζεται ανάπτυξη από τα 77 άτομα που είναι σήμερα σε 100 το επόμενο διάστημα.

Η εταιρεία παράλληλα προχώρησε στην υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας με νέους διαμορφωμένους χώρους, στην εκπαίδευση 3.200 μαθητών που  έχουν κάνει χρήση μαθημάτων που προσφέρει η HP, έχει αναπτύξει το ψηφιακό σχολείο στο δήμο Κορυδαλλού.

Το μέλλον

Αύξηση 10% έχει βάλει στόχο για το 2023 η HP προκειμένου να αγγίξει τα επίπεδα του 2020 που ήταν μια καλή χρόνια λόγω των επιδοτήσεων που δόθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα αποκάλυψε ότι από το σύνολο της αγοράς των επιδοτούμενων δράσεων κατείχε στην Ελλάδα ποσοστό 35%.

Ωστόσο το 2022 υπήρξε συρρίκνωση της ζήτησης σε επίπεδο μέχρι και 20%. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Χρηστάκη, αρκετά έργα από το δημόσιο τομέα λόγω εκλογών παρουσιάζουν κάποια  καθυστέρηση λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργούν, ωστόσο εξέφρασε αισιοδοξίας τονίζοντας ότι η αγορά θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

The Best TV: H τηλεόραση που έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV

Ιστορίες που άλλαξαν τους κανόνες της τηλεόρασης από τα μεγαλύτερα στούντιο, βραβευμένες σειρές που μένουν σταθερές μέσα στα χρόνια, βρίσκονται διαθέσιμες με όλους τους...

COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD: Χριστούγεννα στην COSMOTE TV με πάνω από 120 ταινίες

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει και φέτος στην COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD. Από την Παρασκευή 8/12 έως...

Αν δεν προετοιμαστείτε, ετοιμαστείτε να αποτύχετε: 7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

Το ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά το πότε θα πέσετε θύμα χάκερ, λέει ο Tony Anscombe, Chief Security Evangelist της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας...

AWS: Το πρώτο ευρωπαϊκό Outpost Testing Lab στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ευρωπαϊκού Outpost Testing Lab (OTL) στην Ελλάδα. Μέσω του εν λόγω προγράμματος, πελάτες, συνεργάτες αλλά...

Όταν η κοινωνική συμπεριφορά ενός εργαζομένου γίνεται απειλή για την επιχείρηση

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου τα αθώα GIF και τα κοινόχρηστα έγγραφα μπορούν να αποτελέσουν απειλή, η προστασία της συνεργασίας στο cloud από το...