24.7 C
Athens
Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Επιθετική εμπορική πολιτική σχεδιάζει η HP – Συνεργασία με ελληνική startup

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου

Μέσα στο 2023 ο αμερικανικός κολοσσός HP σχεδιάζει την λειτουργία του πρώτου διαδικτυακού καταστήματος στην χώρα μας, ενώ το 2024 η Αττική θα αποκτήσει το πρώτο φυσικό κατάστημα με προϊόντα HP. Η εμπιστοσύνη της εταιρείας στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με ελληνική startup για συνεργασία διάθεσης των προϊόντων της παγκοσμίως.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας που σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Νίκος  Χρηστάκης, country manager σε Ελλάδα και Κύπρο, «η Αθήνα δεν είναι μεγάλη αγορά αλλά είναι σημαντική και για το λόγο αυτό προχωρούμε σε επιθετική πολιτική μέσα από νέα κανάλια».

Συνεργασία με startup

Στο ίδιο πλαίσιο η HP βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους δύο μήνες με ελληνική startup για την διάθεση των προϊόντων της παγκοσμίως. Το επόμενο βήμα, το οποίο ωστόσο δεν είναι ακόμα ώριμο, είναι να προχωρήσουν σε εξαγορές. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρηστάκης, στελέχη του HP Tech Venture, του venture capital της HP, που έχει κάνει ήδη δεκάδες επενδύσεις και εξαγορές startups ανά τον κόσμο, έχουν ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα, αξιολογώντας το εγχώριο δυναμικό καινοτομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο η εταιρεία ερευνά το ενδεχόμενο συνεργασίας με διαδικτυακές πλατφόρμες (marketplace) που θα βοηθήσουν στην καλύτερη διανομή των προϊόντων της. «Ψάχνουμε νέα κανάλια για να πάμε στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστάκης.

Ηδη η εταιρεία έχει ανανεώσει το προσωπικό της με το 90% να είναι νέοι συνεργάτες ή να έχουν μετακινηθεί από άλλες θέσεις.

Παράλληλα, το ελληνικό γραφείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες Ελλάδας και  Κύπρου λόγω της 40ετή του εμπειρίας μεταφέρει  τεχνογνωσία στο  εξωτερικό. Για το λόγο αυτό σχεδιάζεται ανάπτυξη από τα 77 άτομα που είναι σήμερα σε 100 το επόμενο διάστημα.

Η εταιρεία παράλληλα προχώρησε στην υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας με νέους διαμορφωμένους χώρους, στην εκπαίδευση 3.200 μαθητών που  έχουν κάνει χρήση μαθημάτων που προσφέρει η HP, έχει αναπτύξει το ψηφιακό σχολείο στο δήμο Κορυδαλλού.

Το μέλλον

Αύξηση 10% έχει βάλει στόχο για το 2023 η HP προκειμένου να αγγίξει τα επίπεδα του 2020 που ήταν μια καλή χρόνια λόγω των επιδοτήσεων που δόθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα αποκάλυψε ότι από το σύνολο της αγοράς των επιδοτούμενων δράσεων κατείχε στην Ελλάδα ποσοστό 35%.

Ωστόσο το 2022 υπήρξε συρρίκνωση της ζήτησης σε επίπεδο μέχρι και 20%. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Χρηστάκη, αρκετά έργα από το δημόσιο τομέα λόγω εκλογών παρουσιάζουν κάποια  καθυστέρηση λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργούν, ωστόσο εξέφρασε αισιοδοξίας τονίζοντας ότι η αγορά θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Nέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από την ΕΥ Ελλάδος και τη Microsoft

Η ΕΥ Ελλάδος αγκαλιάζει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών....

Εξοικονόμηση κόστους 250 δισ. δολάρια φέρνουν οι smart cities στον πλανήτη  

  της Νατάσας Φραγκούλη   Τον τίτλο της πιο «έξυπνης» πόλης στον πλανήτη για το 2023 κατακτά η Σαγκάη, η οποία και το 2022 είχε βρεθεί στην...

Η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε τα προϊόντα ήχου και εικόνας για το 2023

Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας σειράς audiovisual για το 2023, η Samsung Electronics Hellas παρουσίασε σήμερα τις νέες εμπειρίες προβολής, που αντιπροσωπεύουν το...

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...