Επίσκεψη Γεράσιμου Θωμά στο μεταλλουργείο της ΛΑΡΚΟ – Αναγκαία η κουλτούρα ασφάλειας στην εταιρεία

- Advertisement -

Τη μεταλλουργική μονάδα της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα επισκέφθηκε την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς. Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού ήταν να ενημερωθεί για το θανατηφόρο ατύχημα της περασμένης εβδομάδας, αλλά και την πολιτική και τις διαδικασίες ασφάλειας της εταιρείας.

Ο κ. Θωμάς επισκέφθηκε τους χώρους του εργοστασίου, συνοδεία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, κ. Σπύρου Τζίντζου, και του διευθυντή του εργοστασίου της Λάρυμνας, κ. Γιώργου Βαλωμένου, ενώ συναντήθηκε με διοικητικά στελέχη της εταιρείας, καθώς και με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων.

Ο υφυπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να εμπεδωθεί κουλτούρα ασφάλειας στην εταιρεία, με εντατικοποίηση των διαδικασιών ελέγχου και υιοθέτηση καλών πρακτικών, όπως είναι για παράδειγμα η θέσπιση κινήτρων για τήρηση των κανόνων ασφαλείας στον χώρο εργασίας, ώστε να αποφεύγονται –στο μέτρο του εφικτού- τα ατυχήματα.

Απαντώντας σε ερωτήματα εργαζομένων για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ –με δεδομένη την δεινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας- ο κ. Θωμάς τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση του υψηλής ποιότητας προϊόντος που παράγει η ΛΑΡΚΟ –που είναι μάλιστα αναγνωρισμένη διεθνώς- και του ανθρωπίνου δυναμικού της, με μέριμνα για την τοπική κοινωνία και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, η όποια λύση πρέπει να είναι ρεαλιστική.

Ο υφυπουργός Ενέργειας επεσήμανε ότι διαχρονικά το Δημόσιο –ως βασικός μέτοχος της ΛΑΡΚΟ- δεν διαχειρίστηκε με τον βέλτιστο τρόπο την εταιρεία. «Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις για να ανταπεξέλθει στις περιβαλλοντικές και τεχνολογικές προκλήσεις του κλάδου. Όποια μελλοντική λύση επιλεγεί θα πρέπει να εξασφαλίζει τις επενδύσεις αυτές και την αναπτυξιακή προοπτική της», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...

Πτώση 4,9% στις παγκόσμιες αποστολές PCs το Β’ τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών επέστρεψε σε πτωτική τροχιά...

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...