Επίσκεψη εργασίας της Περιφερειάρχη Αττικής στο έργο «Αποχέτευσης παραλιακής ζώνης Λαυρίου»

- Advertisement -

Επίσκεψη εργασίας για την επίβλεψη της ολοκλήρωσης του έργου «Αποχέτευσης παραλιακής ζώνης Λαυρίου», πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του δικαιούχου (ΔΕΥΑ Λαυρίου) καθώς και της Διαχειριστικής Αρχής.

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στο Λαύριο, για ένα σημαντικό, αποχετευτικό έργο για την τοπική κοινωνία. Ένα, από τα πολλά έργα, υποδομής που υλοποίησε η διοίκηση της Δύναμης Ζωής στη διάρκεια της θητείας της. Ένα, από τα πολλά έργα, που κάναμε σε όλους, χωρίς διακρίσεις, τους Δήμους Αττικής», επισήμανε η Ρένα Δούρου. «Ένα, από τα πολλά έργα, για τα αυτονόητα, όπως είναι το αποχετευτικό δίκτυο, που όμως δεν ήσαν και τόσο αυτονόητα και δεν είχαν γίνει δεκαετίες τώρα», σημείωσε η ίδια. «Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και τη δημοτική Αρχή, γι’ αυτό το έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών. Συνεχίζουμε έως τις 31 Αυγούστου να υπηρετούμε τους πολίτες, το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον με αίσθηση ευθύνης, όπως κάναμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.

Πρόκειται για έργο ύψους 257.151 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μέσω του ΠΕΠ Αττικής και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης εργασιών. Περιλαμβάνει δε τα έργα αποχέτευσης της παραλιακής ζώνης του Λαυρίου που αποτελεί το μόνο τμήμα της πόλης που δεν αποχετεύεται σήμερα καθώς και δίκτυο αποχέτευσης και δύο αντλιοστάσια εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Λαυρίου για την εξυπηρέτηση του νέου Επιβατικού Σταθμού. Επισημαίνεται ότι το Λαύριο είναι οικισμός Γ’ προτεραιότητας κατά την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ και με το έργο αυτό πλέον θα εξυπηρετείται από υποδομές συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων σε ποσοστό 100%, σε πλήρη συμμόρφωση με την Οδηγία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

Emirates: Νέο πρόγραμμα Skywards Season of Rewards με προνόμια και bonus Miles

Η Emirates ανακοινώνει τη νέα πρωτοβουλία Season of Rewards,...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σε τροχιά ο ελληνικός οπτικός μικροδορυφόρος Hyperion GR-1

Η Ελλάδα αποκτά δυνατότητες οπτικής παρατήρησης της Γης, καθώς...

Νέα τρένα στην Ελλάδα μετά από δύο δεκαετίες – Στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός Blues Intercity

Ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου σηματοδοτεί...

Έξαρση της ψηφιακής απάτης με φόντο το Μουντιάλ 2026

Σε πεδίο έντονης δραστηριότητας για κυβερνοεγκληματίες εξελίσσεται το Μουντιάλ...

Κυβερνοεπιθέσεις χωρίς «φρένο»: 1.600 επιθέσεις την εβδομάδα στην Ελλάδα

Οι κυβερνοεπιθέσεις εισέρχονται σε μια νέα φάση κλιμάκωσης διεθνώς,...