33 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Ενισχύει το κέντρο έρευνας της στα Ιωάννινα η Teamviewer

Στην περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα πρόκειται να προχωρήσει η γερμανική Teamviewer, μίας εκ των πλέον γνωστών εταιρειών πληροφορικής και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης.

Όπως ανέφερε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο Philipp Deutscher, γενικός διευθυντής της TeamViewer Greece, το κέντρο στα Ιωάννινα απασχολεί αυτή τη στιγμή 40 άτομα. Πριν από ένα χρόνο που ξεκίνησε τη λειτουργία του είχε 20 άτομα.

Το πλάνο, σύμφωνα με τον κ. Deutscher είναι η ομάδα να ενισχυθεί με 10-15 άτομα μέσα στο 2021. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί πως οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν διευκολύνουν την προσπάθεια δεδομένου ότι το πλάνο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2020 έκανε λόγο για συνολικό αριθμό 50 ερευνητών μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Teamviewer Meeting

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Teamviewer Meeting, το οποίο είναι το προϊόν με την ανάπτυξη του οποίου ασχολείται η μία από τις δύο ομάδες στο κέντρο έρευνας των Ιωαννίνων.

Η έτερη ομάδα ασχολείται με την περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής εφαρμογής της Teamviewer, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον τομέα της απομακρυσμένης διαχείρισης εφαρμογών και συσκευών. Τομέας, ο οποίος λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά.

Προσέλκυση developers

Ο κ. Deutscher δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποστήριξη που υπάρχει προς την Teamviewer από τους τοπικούς φορείς της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος και από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί αυτή τη στιγμή.

Σημείωσε δε, ότι το πλάνο είναι η πρόσληψη ανθρώπων με υψηλότερες δεξιότητες και η προσπάθεια που υπάρχει είναι να μπορέσει η Teamviewer να προσελκύσει developers τόσο  από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Deutscher, υπάρχουν αρκετοί developers με σχέση με την Ήπειρο και τα Ιωάννινα που έχουν δει την Teamviewer ως μία ευκαιρία «επιστροφής» στον τόπο καταγωγή τους.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...

Η Trend Micro συνεργάζεται με την INTERPOL για την εξάρθρωση επιχείρησης phishing

Η Trend Micro, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ανακοινώνει ότι η στενή συνεργασία της με την Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, γνωστή ως INTERPOL,...

Η Nexi Ελλάδος διακρίνεται στα ΔΕΗ BITE Awards 2023 με το Nexi SoftPOS

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, διακρίθηκε στα ΔΕΗ ΒΙΤΕ Awards και στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία» με...

Απλά Ψηφιακά: Η πορεία και τα επόμενα πλάνα της Klarna (Ηλ. Πίτσαβος), η Nova και η Vodafone

Tην πορεία της Klarna στην Ελλάδα, το πρώτο έτος δραστηριοποίησής της στην εγχώρια αγορά, αλλά και τα σχέδιά της για την συνέχεια, ανέλυσε στον...

Προς Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία κοιτούν οι κορυφαίοι παίκτες της αγοράς υπολογιστών

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Στις πωλήσεις υπολογιστών προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προσβλέπει η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών της Δυτικής Ευρώπης στον δρόμο προς την...