33 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Emirates: Νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου για μείωση των πλαστικών μιας χρήσης

Η Emirates αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, μέσω της οποίας εκατομμύρια πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται εν πτήσει, όπως πλαστικοί δίσκοι σερβιρίσματος, μπολ και πιάτα, θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνονται και  να μεταποιούνται σε καινούρια, έτοιμα για χρήση, προϊόντα στο πλαίσιο της υπηρεσίας σίτισης της Emirates.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών στις 5 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα #BeatPlasticPollution, η Emirates εγκαινιάζει τη χρήση των νέων ανακυκλωμένων σκευών στις πτήσεις της από τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Emirates για υπεύθυνη κατανάλωση, η νέα πρωτοβουλία βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και προάγει τη μείωση, την επανάχρηση και την ανακύκλωση των προϊόντων. Παλιά και φθαρμένα προϊόντα, που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της σίτισης των επιβατών στην Οικονομική και την Premium Οικονομική Θέση, θα συλλέγονται μετά το πέρας των πτήσεων, θα καθαρίζονται, θα ελέγχονται για φθορές και θα μεταφέρονται σε μονάδα ανακύκλωσης στο Ντουμπάι ώστε να υποστούν την απαραίτητη  επεξεργασία και να μεταποιηθούν σε νέα πιάτα, μπολ και δίσκους, προτού σταλούν στην Emirates Flight Catering για να επαναχρησιμοποιηθούν σε γεύματα εν πτήσει.

Σε συνεργασία με την deSter FZE UAE, κορυφαία εταιρεία παροχής προϊόντων και σερβιρίσματος στον κλάδο των αερομεταφορών, με εξειδίκευση στην κατασκευή συστημάτων κλειστού βρόχου, η Emirates προχωρά στην επανάχρηση πλαστικών υλικών που, υπό άλλες συνθήκες, θα αποτελούσαν απορρίμματα. Οι νέοι δίσκοι σερβιρίσματος, τα μπολ και τα πιάτα, θα αποτελούνται κατά 25% από ανακυκλωμένα υλικά και θα χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη της Emirates σε όλον τον κόσμο, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε βάθος χρόνου.

Η deSter είναι μέλος του δικτύου CE100, το οποίο περιλαμβάνει μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της κυκλικής οικονομίας στον κόσμο, ενώ έχει αποσπάσει τη βαθμίδα «Gold» βάσει του συστήματος αξιολόγησης για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης από την EcoVadis, μιας παγκοσμίως αναγνωρισμένης πιστοποίησης για βιώσιμες πρακτικές. Η Emirates επέλεξε να συνεργαστεί με την deSter όταν εντόπισε μια μονάδα ανακύκλωσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία ανταποκρίνεται στις μεγάλης κλίμακας απαιτήσεις της, μειώνοντας ουσιαστικά το αποτύπωμα άνθρακα από την αποστολή των προϊόντων σε άλλη χώρα για ανακύκλωση. Επιπλέον, η μονάδα της deSter ενσωματώνει αρχές αειφόρου σχεδιασμού με επίκεντρο την ηλιακή ενέργεια, την αποδοτική χρήση του νερού και την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων.

Η δέσμευση της Emirates για μείωση των πλαστικών απορριμμάτων

Η Emirates έχει δεσμευτεί να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα ενώ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες, πέρα από το νέο έργο ανακύκλωσης κλειστού βρόχου.

  • Η Emirates έχει αποτρέψει την κατάληξη περισσότερων από 150 εκατομμύρια πλαστικών μιας χρήσης σε χώρους υγειονομικής ταφής ετησίως, αντικαθιστώντας τα πλαστικά καλαμάκια, τις σακούλες λιανικής και τους αναδευτήρες τσαγιού και καφέ που χρησιμοποιούνται εν πτήσει αντίστοιχα προϊόντα  από χαρτί και ξύλο που προέρχονται από δάση υπεύθυνης διαχείρισης.
  • Οι επιβάτες της Οικονομικής και Premium Οικονομικής Θέσης μπορούν να χαλαρώσουν με άνετες, βιώσιμες κουβέρτες που έχουν δημιουργηθεί από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια η κάθε μία. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτρέπει 88 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής.
  • Η τρέχουσα συλλογή της αεροπορικής εταιρείας με σακούλες παιχνιδιών, πακέτα βρεφικών προϊόντων και λούτρινα παιχνίδια εν πτήσει είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, ενώ πάνω από 8 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια επαναχρησιμοποιήθηκαν κατά τη δωδεκάμηνη παραγωγή πακέτων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας.
  • Τα καλύμματα για μπολ στους δίσκους γευμάτων και τα πλαστικά ποτήρια της Emirates είναι κατασκευασμένα από 80% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPET).
  • Τα πακέτα προσωπικής περιποίησης για τους επιβάτες της Οικονομικής και της Premium Οικονομικής Θέσης της Emirates είναι κατασκευασμένα από εναλλακτικά υλικά όπως χαρτί περιτυλίγματος, ρυζόχαρτο και ανακυκλωμένο πλαστικό, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση πλαστικού.
  • Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates διαχωρίζει τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια με στόχο την ανακύκλωσή τους στο Ντουμπάι, αποτρέποντας την απόρριψη περίπου 500.000 κιλών πλαστικού και γυαλιού σε χώρους υγειονομικής ταφής κατά τη διάρκεια του 2022.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...

Η Trend Micro συνεργάζεται με την INTERPOL για την εξάρθρωση επιχείρησης phishing

Η Trend Micro, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ανακοινώνει ότι η στενή συνεργασία της με την Διεθνή Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας, γνωστή ως INTERPOL,...

Η Nexi Ελλάδος διακρίνεται στα ΔΕΗ BITE Awards 2023 με το Nexi SoftPOS

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, διακρίθηκε στα ΔΕΗ ΒΙΤΕ Awards και στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία» με...

Απλά Ψηφιακά: Η πορεία και τα επόμενα πλάνα της Klarna (Ηλ. Πίτσαβος), η Nova και η Vodafone

Tην πορεία της Klarna στην Ελλάδα, το πρώτο έτος δραστηριοποίησής της στην εγχώρια αγορά, αλλά και τα σχέδιά της για την συνέχεια, ανέλυσε στον...

Προς Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία κοιτούν οι κορυφαίοι παίκτες της αγοράς υπολογιστών

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Στις πωλήσεις υπολογιστών προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προσβλέπει η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών της Δυτικής Ευρώπης στον δρόμο προς την...