17.4 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Emirates: Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες επιβάτες,

Η Emirates επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην Ελλάδα με ακόμη περισσότερα κορυφαία προϊόντα για το 2023

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία, ολοκλήρωσε άλλη μια επιτυχημένη χρονιά προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες επιβάτες, τονίζοντας εκ νέου τη δέσμευσή της για «καλύτερα ταξίδια», συμβάλλοντας παράλληλα στην επιβατική και τουριστική ανάπτυξη της αγοράς. Η Emirates παραμένει προσηλωμένη στην ελληνική αγορά και προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της με την Ελλάδα.

Για το 2023, η Emirates επικεντρώνονται στο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην ταξιδιωτική ζήτηση εντός και εκτός Ελλάδας με κορυφαία προϊόντα. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία στοχεύει στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των εμπορευματικών αερομεταφορών, καθώς και στη συμβολή της στην ελληνική οικονομία, μέσω της ενίσχυση του τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού της χώρας.

Τις προσπάθειες για να επιτευχθούν τα παραπάνω σχέδια της Emirates στην Ελλάδα, θα αναλάβει ο Ibrahim Ghanim, ο οποίος ορίστηκε πρόσφατα ο νέος Διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας για την Ελλάδα και την Αλβανία.

Δυναμική παρουσία στην Ελλάδα το 2022

Η Emirates κατέγραψε δυναμική παρουσία στην Ελλάδα το 2022, έχοντας επαναφέρει τις καθημερινές πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, και διατήρησε το δυναμικό δίκτυο εμπορευματικών αερομεταφορών, μεταφέροντας πάνω από 11.900 τόνους φορτίου από και προς τη χώρα.

Η αεροπορική εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά εμπορευματικών αερομεταφορών στην Ελλάδα εδώ και 8 συναπτά έτη (2015-2022). Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξήσει την αερομεταφορά ευπαθών προϊόντων από και προς την Αθήνα σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 55% της συνολικής χωρητικότητας. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας, συνδέοντας την Ελλάδα με το Ντουμπάι, με τις ΗΠΑ, καθώς και με περισσότερους από 130 παγκόσμιους προορισμούς, ενισχύοντας την εμπορική και την τουριστική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η Emirates διαθέτει απευθείας καθημερινές πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι από το 1996, ενώ από τον Μάρτιο του 2017, συνδέει την Ελλάδα με το Νιούαρκ των ΗΠΑ με απευθείας, καθημερινά, δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αεροσκάφη τύπου Boeing 777.

Η Ελλάδα ήταν πάντα μια στρατηγική αγορά

Ο νέος Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, Ibrahim Ghanim, δήλωσε: «Η Ελλάδα ήταν πάντα μια στρατηγική αγορά για εμάς και η επιστροφή των δραστηριοτήτων μας στα προ πανδημίας επίπεδα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της αγοράς.

Ως Διευθυντής για την Ελλάδα και την Αλβανία, πρωταρχικός μου στόχος είναι να διατηρήσω την ισχυρή σχέση μεταξύ Ντουμπάι και Ελλάδας, καθώς και τις καθημερινές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ελλάδας, Ντουμπάι και ΗΠΑ, συνδέοντας τη χώρα με διεθνείς επιχειρηματικούς και οικονομικού κόμβους καθώς και με προορισμούς αναψυχής.

Οι καθημερινές μας πτήσεις προσφέρουν στους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς Ελλάδα περισσότερες επιλογές και συνδεσιμότητα με τους αγαπημένους τους προορισμούς διακοπών, όπως το Ντουμπάι και οι ΗΠΑ, ενώ οι διεθνείς επιβάτες θα επωφεληθούν επίσης από την αυξημένη συνδεσιμότητα με την Ελλάδα».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Emirates κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατά το Α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2022-2023, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Ibrahim Ghanim, «είναι αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής, του ευέλικτου επιχειρηματικού μοντέλου και των προσπαθειών των ταλαντούχων και αφοσιωμένων μελών της ομάδας μας».

Ρεκόρ εσόδων ύψους 4,2 δισ. AED (1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ)

Συγκεκριμένα, η Emirates κατέγραψε σε επίπεδο Ομίλου ρεκόρ εσόδων ύψους 4,2 δισ. AED (1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στο πρώτο εξάμηνο, τα οποία αντικατοπτρίζουν την ισχυρή ανάκαμψη μετά τις περσινές ζημίες ύψους 5,7 δισ. AED (1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ), ενώ σημείωσε αύξηση εσόδων της τάξεως του 128% στα 56,3 δισ. AED (15,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Όσον αφορά την Emirates, κατέγραψε αύξηση 131% στα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 50,1 δισ. AED (13,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ) και κέρδη 4,0 δισ. AED (1,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ), σε σύγκριση με τις ζημίες ύψους 5,8 δισ. AED (1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) κατά την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην ικανότητα της αεροπορικής εταιρείας να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην ισχυρή ζήτηση των επιβατών παγκοσμίως μέσω της αύξησης της χωρητικότητας και της υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Σε συνέχεια της άρσης των περιορισμών σε πτήσεις και ταξίδια, η Emirates επανέφερε άμεσα της πτήσεις στο δίκτυό της. Σήμερα, η αεροπορική εταιρεία παρέχει πτήσεις προς περισσότερους από 130 προορισμούς (συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι). Αυτό αντιπροσωπεύει το 90% του δικτύου των δρομολογίων της πριν την πανδημία.

Προχώρησε σε αύξηση της συνδεσιμότητας

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε αύξηση της συνδεσιμότητας μέσω συνεργασιών για πτήσεις κοινού κωδικού με 6 αεροπορικές εταιρείες: Garuda, Royal Air Maroc, Airlink, Aegean Airlines, United Airlines και Air Canada. Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες το καλοκαίρι του 2022 με σχεδόν 35.000 πτήσεις παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ζήτηση μετά την πανδημία.

Επιπλέον, το 2022 η Emirates ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες για να διασφαλίσει τη συνεχή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών της. Η αεροπορική εταιρεία ανέλαβε το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης στόλου που επικεντρώνεται στην πλήρη ανανέωση των καμπινών σε 120 αεροσκάφη, καθώς και στην εγκατάσταση Premium Οικονομικών θέσεων.

Η Emirates θα παρέχει στους επιβάτες της περισσότερες επιλογές και αναβαθμισμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς έχει προγραμματίσει να επαναφέρει τις πτήσεις με αεροσκάφη A380 στο δίκτυό τηςσε προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Εγκαινίασε την  Premium Οικονομική θέση

Η αεροπορική εταιρεία εγκαινίασε την  Premium Οικονομική θέση για πτήσεις προς το Χίθρου στο Λονδίνο και προς το Σίδνεϊ, την προηγούμενη χρονιά. Η νέα καμπίνα διαθέτει πολυτελή καθίσματα, περισσότερο χώρο για τα πόδια, αναβαθμισμένη εμπειρία γευμάτων και ψυχαγωγίας.

Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί επί του παρόντος επιβάτες σε έξι ηπείρους και διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Boeing 777 και Airbus A380 ευρείας ατράκτου στον κόσμο, προσφέροντας ευρύχωρες καμπίνες και εμβληματικά χαρακτηριστικά εν πτήσει, όπως το A380 On-board Lounge και το Shower Spa.

Οι επιβάτες απολαμβάνουν επίσης τη ζεστή φιλοξενία του πολυεθνικού πληρώματος καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας –μια ομάδα επαγγελματιών από περισσότερες από 160 εθνικότητες–, την τοπική γκουρμέ κουζίνα, καθώς και το ice – το πολυβραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει, που προσφέρει περισσότερα από 5.000 κανάλια με τις καλύτερες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, ζωντανή τηλεόραση, podcast και μουσική.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...