Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ψηφιακή κοινότητα σύνδεσης επιχειρήσεων και επενδυτών σε συνεργασία με την Bpifrance

- Advertisement -

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB πρωτοπορεί με την ψηφιακή κοινότητα «InnoAgora» powered by HDB, που φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής τράπεζας Bpifrance.  Για πρώτη φόρα στα ελληνικά δεδομένα, συμμετέχει φορέας στη EuroQuity, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, η InnoAgora αποτελεί μια δυναμική ψηφιακή κοινότητα που συμβάλλει στη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και παρέχει πραγματικές ευκαιρίες networking, δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας με επενδυτές και άλλους εταίρους. Ως διαδικτυακή κοινότητα διασύνδεσης/matchmaking, παρέχει τη δυνατότητα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες συμμετεχόντων να έρθουν σε επαφή και να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες με έντονο χαρακτήρα εξωστρέφειας:

  • Επιχειρήσεις που μπορεί να είναι νεοφυείς (startup), μικρής ή μεσαίας κεφαλοποίησης (SMEs ή και Mid-cap)
  • Επενδυτές όπως Venture Capital funds (Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών), Business Angels (επιχειρηματικοί άγγελοι), μεγάλες εταιρείες, family offices (οικογενειακά γραφεία) και τράπεζες, και
  • Υποστηρικτικούς μηχανισμούς, όπως incubators και accelerators.

Συνέργειες 

Μέχρι σήμερα το δίκτυο της EuroQuity έχει περισσότερες από 16.000 εταιρίες με περισσότερες από 100 να είναι ελληνικές. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για τα μέλη της InnoAgora να δημιουργήσουν συνέργειες με πολλαπλά μέλη του οικοσυστήματος σε διεθνές επίπεδο.

Η EuroQuity δίνει επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης webinar και e-pitching, ενώ μέσα από την πλατφόρμα έχουν επενδυθεί περίπου 500 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς εκδηλώσεις διασύνδεσης (matchmaking events), πιστοποιήσεις (e-certifications) και προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης (acceleration).

Προβολή σε πιθανούς επενδυτές

Μέσω της πρωτοβουλίας της HDB, δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα να δημιουργήσουν διαδικτυακό προφίλ, ώστε να μπορούν να προβάλλουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά στοιχεία τους που αφορούν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες.

Έχουν ήδη αναπτυχθεί συνεργασίες της HDB με ελληνικούς συλλογικούς φορείς, για τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου Ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην InnoAgora.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου (φώτο), δήλωσε: «Ως  μοχλός διασύνδεσης επιχειρήσεων, η HDB πρωτοπορεί και ισχυροποιεί τον ρόλο της ως συντονιστής για τη δημιουργία οικοσυστημάτων καινοτομίας στη χώρα με την πλατφόρμα InnoAgora, ενός εξωστρεφούς δικτύου εταιρειών και φορέων».

Ο Αντιπρόεδρος της HDB, Παντελής Τζωρτζάκης, πρόσθεσε: «Καλούμε όλες τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δυναμική κοινότητα που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφειά τους, προσθέτοντας αξία στην επιχείρησή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmos Business Systems: Η επόμενη ημέρα μετά το RRF περνά από AI, data centers και cybersecurity

Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με μεγαλύτερη έμφαση στην...

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...