Εκτεταμένη συνεργασία EDP Renewables – Amazon Web Services (AWS)

- Advertisement -

Συνεργάζονται για PPAs ανανεώσιμης ενέργειας και παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακών υπηρεσιών

Η εν λόγω συνεργασία ενισχύει την υπάρχουσα ισχυρή εμπορική σχέση μεταξύ της EDPR και της Amazon.

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Amazon Web Services (AWS), πιο συγκεκριμένα για διμερές συμβόλαιο (PPA), για μελλοντικά αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα και την παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακών υπηρεσιών.

Συνεργασία σε δύο βασικούς τομείς

Μέσω της ως άνω συνεργασίας, η EDPR και η AWS σκοπεύουν να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας σε δύο βασικούς τομείς. Ο ένας αφορά την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων από πλευράς της EDPR, που θα ανατεθούν μέσω PPAs με την AWS, και προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή κατά την περίοδο 2023-25, κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Ο δεύτερος τομέας συνεργασίας θα αφορά στην παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού από πλευράς της AWS, η οποία αποτελεί και την προτιμώμενη υπηρεσία παροχής cloud για την EDPR.

Ο Miguel Ángel Prado, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renewables Βόρειας Αμερικής (EDPR NA), δήλωσε: «Η συμμαχία αυτή επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η EDPR, όχι μόνο στην ενεργειακή μετάβαση και την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, αλλά και στη σημασία της ψηφιοποίησης για τις εταιρείες. Ειδικά σε ένα πλαίσιο όπως το τρέχον, κατά το οποίο είναι απαραίτητο να διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να διαφοροποιηθούμε και να ξεπεράσουμε τυχόν αντιξοότητες. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Amazon, καθώς είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εταιρεία μας, όσον αφορά τη σταθερή δέσμευσή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την επίτευξη της ουδετερότητας ανθρακούχων εκπομπών».

θα τροφοδοτήσει τις δραστηριότητές μας με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2030

Ο Miguel Alava, Διευθύνων Σύμβουλος της AWS Iberia, σημείωσε: «Η συνεργασία μας με την EDPR θα συμβάλει στην ευόδωση της δέσμευσής μας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών (net–zero) εκπομπών άνθρακα έως το 2040. Παράλληλα, θα τροφοδοτήσει τις δραστηριότητές μας με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2030, στόχος για τον οποίο βρισκόμαστε σε πορεία επίτευξης και υπολογίζουμε να έχουμε κατακτήσει 5 χρόνια νωρίτερα (2025). Είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε από κοινού με την EDPR συναρπαστικές προκλήσεις, όπως η ανίχνευση ανωμαλιών και η έγκαιρη εξαγωγή προγνωστικών. Είμαστε επίσης περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία, που βασίζεται σε πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Η εν λόγω συνεργασία ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις μεταξύ EDPR και AWS, εξασφαλίζοντας παράλληλα πρόσθετη αναγνωσιμότητα για το αναπτυξιακό πλάνο της EDPR για το 2021-25, καθώς και μια υγιή συνεργασία για τον συνεχή τεχνολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας. Προβλέπεται πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποδώσει έως και 475 MW συνολικά μέσω των PPAs μεταξύ των δύο εταιρειών.

Τα PPAs, που αναμένονται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή στρατηγική της EDPR, που βασίζεται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών έργων χαμηλού κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν Robux; Τι ισχύει στην πραγματικότητα και τι είναι απάτη

Αν εσείς ή η οικογένειά σας χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή...

Το 83% των ελληνικών εταιρειών έχει αυξήσει τη χρήση AI

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι ελληνικές...

Ο Όμιλος AKTOR παραδίδει ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θωρακίζει το Θριάσιο Πεδίο

Ο Όμιλος AKTOR ολοκλήρωσε και παρέδωσε ένα πολύ σημαντικό...