7 C
Athens
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

«Έξυπνο» kit υδροπονίας Mini Farm από την μαθητική ομάδα Future Farmers

Η εικονική επιχείρηση μαθητών εκπροσωπεί τη χώρα μας στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου «Diamond Challenge Summit 2022»

Με όραμα την προστασία των αρχαίων ελληνικών σπόρων μέσω της προώθησής τους στη νέα γενιά και ταυτόχρονα την επίλυση πληθώρας περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, αλλά και της υπερκατανάλωσης νερού για άρδευση, ιδιαίτερα σε περιόδους παρατεταμένης λειψυδρίας, η μαθητική επιχειρηματική ομάδα Future Farmers δημιούργησε ένα «έξυπνο» kit υδροπονίας.

Η εικονική επιχείρηση Future Farmers ιδρύθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (SEN JA/ Greece), από τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού.

Η φιλοσοφία της υδροπονίας μετράει χιλιάδες χρόνια, καθώς αρχαίοι πολιτισμοί την χρησιμοποιούσαν ως μέθοδο καλλιέργειας. Το kit υδροπονίας Mini Farm αξιοποιεί τις βάσεις της αρχαίας γνώσης και με καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο μυεί μικρούς και μεγάλους στη διαδικασία της καλλιέργειας, μια επαφή με τη φύση και την παραγωγική διαδικασία που τείνει να εκλείψει από τις νεότερες γενιές.

To kit υδροπονίας Mini Farm

Tο Mini Farm αποτελείται από ένα γυάλινο δοχείο με ανοίγματα στο πάνω μέρος, όπου βρίσκονται 3 ειδικές θήκες για τους σπόρους. Πάνω από το δοχείο, βρίσκεται μια λάμπα κατάλληλη για την γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη των φυτών. Το kit έχει επίσης δυο ξύλινες προεκτάσεις για την λάμπα, επιτρέποντας στοn καλλιεργητή να την προσαρμόζει ανάλογα με το ύψος των φυτών.

Το Mini Farm της Future Farmers βοηθά να γνωρίσουν όλοι τη διαδικασία της ανάπτυξης φυτών και βοτάνων από αρχαίους ελληνικούς σπόρους με τους λιγότερους δυνατούς πόρους, δίνοντας «πνοή» στο περιβάλλον.

Η εικονική επιχείρηση μαθητών Future Farmers έχει ήδη διακριθεί και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου «Diamond Challenge Summit 2022», που υλοποιείται υπό την αιγίδα του University of Delaware Horn Entrepreneurship.

Ευαισθητοποίηση των παιδιών

Τα παιδιά μαζί με μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς τους παρατηρούν την ανάπτυξη των φυτών, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα και συμμετέχουν στην προετοιμασία του καθημερινού φαγητού, χρησιμοποιώντας τα βότανα καλλιέργειάς τους.

Η μέθοδος του Mini Farm μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και η υπερκατανάλωση νερού για άρδευση, ιδιαίτερα σε περιόδους παρατεταμένης λειψυδρίας.

Σύμφωνα με έρευνες, αν όλες οι καλλιέργειες της Ελλάδας ήταν υδροπονικές, τότε το 85% που καταναλώνει σήμερα ο αγροτικός τομέας σε νερό θα γινόταν αυτόματα 50%.

Προσπαθώντας να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στην φύση, οι Future Farmers στηρίζουν την επαναχρησιμοποίηση υλικών και την κυκλική οικονομία, δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να στείλουν τις διαστάσεις από ένα γυάλινο δοχείο που ήδη έχουν, παρέχοντας τους έτσι σε μειωμένη τιμή τη λάμπα με τις προεκτάσεις και το καπάκι. Επιπλέον, το kit είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, ενισχύοντας τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

To kit υδροπονίας Mini Farm διατίθεται στην τιμή των 50 ευρώ (40 ευρώ χωρίς το δοχείο).

Όπως δήλωσε η ομάδα των Future Farmers «με το mini-farm, ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε τα οφέλη των σπόρων που οι παππούδες μας προστατεύουν ως πολύτιμο θησαυρό σε όλα τα μέρη της Ελλάδας».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ψηφιακά γεμίζουν το καλάθι του super market όλο και περισσότεροι Έλληνες

γράφει η Νατάσα Φραγκούλη    Ανοδικά, αν και όχι με τον έντονο αναπτυξιακό ρυθμό των προηγούμενων ετών της πανδημικής έξαρσης, κινήθηκαν οι αγορές από τα ελληνικά...

Έρχονται καλπάζοντας οι επόμενοι ελληνικοί μονόκεροι

της Νατάσας Φραγκούλη Μπορεί το 2022 να ήταν μια δύσκολη χρονιά για το ευρωπαϊκό νεοφυές οικοσύστημα, με την επενδυτική αμφιθυμία να πλήττει και την...

5 υγιείς ψηφιακές συνήθειες για το 2023 για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

  Οι πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου αποτελούν μια ιδανική στιγμή για να αρχίσετε να υιοθετείτε υγιείς ψηφιακές συνήθειες, ενώ έχετε ακόμα χρόνο να υποσχεθείτε στον...

Logitech: H σειρά Webcam Brio 300 προσφέρει εξαιρετική αλλά και οικονομική εμπειρία βίντεο

    Οι μοναδικές, βιώσιμα σχεδιασμένες κάμερες web 1080p επιτρέπουν στους χρήστες να παρουσιάζουν τον καλύτερο εαυτό τους σε βιντεοκλήσεις Η Logitech παρουσίασε τη σειρά Brio 300,...

LG: Ποιες καινοτομίες λαμβάνουν ρεκόρ βραβείων στη CES 2023

Η LG συνεχίζει τη μακρόχρονη ιστορία των διακρίσεων στο κορυφαίο Παγκόσμιο Συνέδριο Consumer Technology Show με περισσότερα από 220 βραβεία και διακρίσεις Πραγματοποιώντας μια θριαμβευτική...