19.7 C
Athens
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

«Έξυπνο» kit υδροπονίας Mini Farm από την μαθητική ομάδα Future Farmers

Η εικονική επιχείρηση μαθητών εκπροσωπεί τη χώρα μας στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου «Diamond Challenge Summit 2022»

Με όραμα την προστασία των αρχαίων ελληνικών σπόρων μέσω της προώθησής τους στη νέα γενιά και ταυτόχρονα την επίλυση πληθώρας περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, αλλά και της υπερκατανάλωσης νερού για άρδευση, ιδιαίτερα σε περιόδους παρατεταμένης λειψυδρίας, η μαθητική επιχειρηματική ομάδα Future Farmers δημιούργησε ένα «έξυπνο» kit υδροπονίας.

Η εικονική επιχείρηση Future Farmers ιδρύθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (SEN JA/ Greece), από τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού.

Η φιλοσοφία της υδροπονίας μετράει χιλιάδες χρόνια, καθώς αρχαίοι πολιτισμοί την χρησιμοποιούσαν ως μέθοδο καλλιέργειας. Το kit υδροπονίας Mini Farm αξιοποιεί τις βάσεις της αρχαίας γνώσης και με καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο μυεί μικρούς και μεγάλους στη διαδικασία της καλλιέργειας, μια επαφή με τη φύση και την παραγωγική διαδικασία που τείνει να εκλείψει από τις νεότερες γενιές.

To kit υδροπονίας Mini Farm

Tο Mini Farm αποτελείται από ένα γυάλινο δοχείο με ανοίγματα στο πάνω μέρος, όπου βρίσκονται 3 ειδικές θήκες για τους σπόρους. Πάνω από το δοχείο, βρίσκεται μια λάμπα κατάλληλη για την γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη των φυτών. Το kit έχει επίσης δυο ξύλινες προεκτάσεις για την λάμπα, επιτρέποντας στοn καλλιεργητή να την προσαρμόζει ανάλογα με το ύψος των φυτών.

Το Mini Farm της Future Farmers βοηθά να γνωρίσουν όλοι τη διαδικασία της ανάπτυξης φυτών και βοτάνων από αρχαίους ελληνικούς σπόρους με τους λιγότερους δυνατούς πόρους, δίνοντας «πνοή» στο περιβάλλον.

Η εικονική επιχείρηση μαθητών Future Farmers έχει ήδη διακριθεί και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου «Diamond Challenge Summit 2022», που υλοποιείται υπό την αιγίδα του University of Delaware Horn Entrepreneurship.

Ευαισθητοποίηση των παιδιών

Τα παιδιά μαζί με μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς τους παρατηρούν την ανάπτυξη των φυτών, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα και συμμετέχουν στην προετοιμασία του καθημερινού φαγητού, χρησιμοποιώντας τα βότανα καλλιέργειάς τους.

Η μέθοδος του Mini Farm μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και η υπερκατανάλωση νερού για άρδευση, ιδιαίτερα σε περιόδους παρατεταμένης λειψυδρίας.

Σύμφωνα με έρευνες, αν όλες οι καλλιέργειες της Ελλάδας ήταν υδροπονικές, τότε το 85% που καταναλώνει σήμερα ο αγροτικός τομέας σε νερό θα γινόταν αυτόματα 50%.

Προσπαθώντας να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στην φύση, οι Future Farmers στηρίζουν την επαναχρησιμοποίηση υλικών και την κυκλική οικονομία, δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να στείλουν τις διαστάσεις από ένα γυάλινο δοχείο που ήδη έχουν, παρέχοντας τους έτσι σε μειωμένη τιμή τη λάμπα με τις προεκτάσεις και το καπάκι. Επιπλέον, το kit είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, ενισχύοντας τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

To kit υδροπονίας Mini Farm διατίθεται στην τιμή των 50 ευρώ (40 ευρώ χωρίς το δοχείο).

Όπως δήλωσε η ομάδα των Future Farmers «με το mini-farm, ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε τα οφέλη των σπόρων που οι παππούδες μας προστατεύουν ως πολύτιμο θησαυρό σε όλα τα μέρη της Ελλάδας».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Επενδυτικό μπαράζ από Digital Realty-Lamda Helix με νέα επένδυση σε data center στην Αττική

    Νατάσα Φραγκούλη   Βαριά επενδυτική ατζέντα για την Ελλάδα έχει ο αμερικανικός κολοσσός των data centers Digital Realty, ο οποίος μέσω της εξαγορασθείσας Lamda Helix,...

«Λαγκάρει» η Ευρώπη στο 5G

της Νατάσας Φραγκούλη Υστέρηση έναντι διεθνών ανταγωνιστών της, όπως η ΗΠΑ ή η Νότιος Κορέα, συνεχίζει να καταγράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την...

Υπερθέαμα με τα ντέρμπι Άρης – ΑΕΚ, Άρσεναλ – Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ – Μπάγερν και η κλήρωση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα Προκριματικά του...

Τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι Άρης – ΑΕΚ, Άρσεναλ – Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ – Μπάγερν μαζί με την κλήρωση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για τα προκριματικά...

Nissan και Team Wild Grace επιστρέφουν στο Rebelle Rally 2022 με το στιβαρό Pathfinder Rock Creek

Το πανέτοιμο για περιπέτεια SUV της Nissan,  θα δοκιμαστεί στην έρημο από τις  6 έως τις 15 Οκτωβρίου Επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην περιπέτεια...

LG Electronics: Η αρχή ενός νέου ταξιδιού – Κάνουμε μαζί τον κόσμο καλύτερο

 Καλύτερη Ζωή για Όλους Η LG Electronics (LG) με ένα διαρκές όραμα για καλύτερη ζωή των πελατών της, επιδιώκει τη βιώσιμη καινοτομία σε όλους τους...