21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Έκλεισε η συμφωνία Quest – Worldline για το 92,5% της Cardlink – Στα €155 εκατ. το deal

Την εξαγορά του 92,5% της Cardlink του ομίλου Quest ανακοίνωσε η Worldline, ο γαλλικός όμιλος πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η συμφωνία προβλέπει επίσης, ότι το 7,5% της Cardlink θα το διατηρήσει ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Cardlink, Γιώργος Δρυμιώτης, ο οποίος και θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Quest

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μαΐου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της.

Ο σύμβουλος της Quest Συμμετοχών για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.

Στρατηγική ανάπτυξης

Σύμφωνα με την Worldline, σε αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία, καθοδηγούμενη από την υιοθέτηση πολλών και καινοτόμων μεθόδων πληρωμής από τους πελάτες, η Cardlink είναι ο ιδανικός ακρογωνιαίος λίθος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων προσφοράς πληρωμών Worldline και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, προκειμένου να παρέχει την καλύτερη πρόταση πελατών και εμπειρία χρήστη σε όλα τα τμήματα Ελλάδα.

Η γαλλική εταιρεία περιγράφει και τον τρόπο ανάπτυξης της Cardlink αναφέροντας ότι η κορυφαία θέση της Cardlink στην εγχώρια αγορά σε συνδυασμό με την παγκόσμια κλίμακα υπηρεσιών της Worldline, τις καλύτερες τεχνολογίες στην κατηγορία και την τεχνογνωσία πληρωμών θα της επιτρέψει να αυξήσει τα έσοδά της με διψήφιο ρυθμό τα επόμενα χρόνια. Αυτός ο επιταχυνόμενος ρυθμός ανάπτυξης θα επιτευχθεί μέσω ανάπτυξης αποδοχής POS (λευκές ετικέτες και προσφορά Android), αξιοποίηση πλατφορμών και επεξεργασία συναλλαγών σε συνεργασία με τις κύριες ελληνικές τράπεζες, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν διεύρυνση (αναλυτικά στοιχεία, πιστότητα, πορτοφόλια) και υλοποίηση προσφοράς one-stop-shop.

«Αυτή η εξαγορά αποτελεί μια προνομιακή ευκαιρία για την Worldline να επεκτείνει έντονα τις δραστηριότητές της σε αυτήν την ελκυστική ευρωπαϊκή αγορά. Η Worldline σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τις μακροχρόνιες συνεργασίες της Cardlink με βασικές τοπικές τράπεζες που επωφελούνται από τις κορυφαίες δυνατότητες αποδοχής POS, την άμεση πρόσβαση σε ένα υπάρχον και υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο εμπόρων, ενώ παράλληλα δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που τροφοδοτούνται από την αύξηση της διείσδυσης καρτών και διαδικτυακές δυνατότητες».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

22YM HONDA ADV350: Ένα νέο scooter κάνει την είσοδό του στην οικογένεια της Honda

Το ADV350 συνδυάζει το adventure στυλ του X-ADV με τα χαρακτηριστικά αντοχής που προσφέρουν το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το ανεστραμμένο πιρούνι (USD) 37mm και...

Ένα κινητό γραφείο συσκέψεων από την Nissan, κάνει τον χρόνο του ταξιδιού πιο άνετο και αποτελεσματικό

Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά. Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται πιο...

Smartwatches: Το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Στις smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται οι καταναλωτές, για  τη σωματική και  και ψυχική τους ανάκαμψη  μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες με...

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το νέο εργοστάσιο τσιπ στο Τέξας

Η μεγαλύτερη επένδυση της Samsung στις ΗΠΑ θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπ προηγμένης τεχνολογίαςΗ Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε σήμερα την κατασκευή μιας νέας...

Just Go Zero Coffee: Polygreen και everest κάνουν μαζί πράξη την κυκλική οικονομία

 Δεύτερη ζωή για τον καφέ εξασφαλίζουν οι 2 εταιρίες μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας για την πλήρη αξιοποίηση των υπολειμμάτων τουΗ...