19.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Έκλεισε η συμφωνία Quest – Worldline για το 92,5% της Cardlink – Στα €155 εκατ. το deal

Την εξαγορά του 92,5% της Cardlink του ομίλου Quest ανακοίνωσε η Worldline, ο γαλλικός όμιλος πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η συμφωνία προβλέπει επίσης, ότι το 7,5% της Cardlink θα το διατηρήσει ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Cardlink, Γιώργος Δρυμιώτης, ο οποίος και θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Quest

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι το βράδυ της 27ης Μαΐου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.

Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την πώληση διαφόρων συμμετοχών της.

Ο σύμβουλος της Quest Συμμετοχών για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG.

Στρατηγική ανάπτυξης

Σύμφωνα με την Worldline, σε αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία, καθοδηγούμενη από την υιοθέτηση πολλών και καινοτόμων μεθόδων πληρωμής από τους πελάτες, η Cardlink είναι ο ιδανικός ακρογωνιαίος λίθος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων προσφοράς πληρωμών Worldline και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, προκειμένου να παρέχει την καλύτερη πρόταση πελατών και εμπειρία χρήστη σε όλα τα τμήματα Ελλάδα.

Η γαλλική εταιρεία περιγράφει και τον τρόπο ανάπτυξης της Cardlink αναφέροντας ότι η κορυφαία θέση της Cardlink στην εγχώρια αγορά σε συνδυασμό με την παγκόσμια κλίμακα υπηρεσιών της Worldline, τις καλύτερες τεχνολογίες στην κατηγορία και την τεχνογνωσία πληρωμών θα της επιτρέψει να αυξήσει τα έσοδά της με διψήφιο ρυθμό τα επόμενα χρόνια. Αυτός ο επιταχυνόμενος ρυθμός ανάπτυξης θα επιτευχθεί μέσω ανάπτυξης αποδοχής POS (λευκές ετικέτες και προσφορά Android), αξιοποίηση πλατφορμών και επεξεργασία συναλλαγών σε συνεργασία με τις κύριες ελληνικές τράπεζες, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν διεύρυνση (αναλυτικά στοιχεία, πιστότητα, πορτοφόλια) και υλοποίηση προσφοράς one-stop-shop.

«Αυτή η εξαγορά αποτελεί μια προνομιακή ευκαιρία για την Worldline να επεκτείνει έντονα τις δραστηριότητές της σε αυτήν την ελκυστική ευρωπαϊκή αγορά. Η Worldline σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τις μακροχρόνιες συνεργασίες της Cardlink με βασικές τοπικές τράπεζες που επωφελούνται από τις κορυφαίες δυνατότητες αποδοχής POS, την άμεση πρόσβαση σε ένα υπάρχον και υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο εμπόρων, ενώ παράλληλα δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που τροφοδοτούνται από την αύξηση της διείσδυσης καρτών και διαδικτυακές δυνατότητες».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...