- Της Μαρίας Μόσχου
Έξι εταιρείες περνούν στην επόμενη φάση, της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών για τον διαγωνισμό της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού που αφορά στην παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των εγκαταστάσεων, τροχαίου υλικού και εξαρτημάτων της εταιρείας
Οι υπηρεσίες αφορούν χρονικό διάστημα ενός έτους και είναι προϋπολογισμού εξακοσίων σαράντα εννιά χιλιάδων ευρώ πλέον Φ.Π.Α.24% (15576,00 €), με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά που προσδιορίζεται μόνο βάσει της τιμής.
Ειδικότερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την από 03/08/2018 (Aρ. Πρωτ. 12991) εισήγηση της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών και ειδικότερα την αποδοχή των δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς των εταιριών:
- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΜΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΖΩΗ ΚΑΤΣΙΚΗ ΟΕ
- ΡΟΜΒΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΤΙΡΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
- ΑΤΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΕ
- ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΜΠΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
- SQS SERVICE QUALITY SYSTEMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
- ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ CLEAN N NEAT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Οι εταιρείες αυτές προκρίνονται στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού και συγκεκριμένα στο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς τους.
Η σχετική απόφαση που υπογράφεται από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ Γ. Αναγνωστόπουλο δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΣΣΤΥ βρίσκεται λίγο πριν την πώλησή της στην Ιταλική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά και την βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει για εργασίες στην Εταιρεία Συντήρησης, ποσό που περίπου στα 12 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων τόκων υπερημερίας.
Η Εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση του κύκλου εργασιών το 2017 κατά 31% σε σχέση με το 2016. Για πρώτη φορά μάλιστα από την ίδρυσή της, η εταιρεία θα εμφανίσει το 2017 θετικό μεικτό αποτέλεσμα ύψους 5,2 εκατομμύριών ευρώ.
Τα προ φόρων αποτελέσματα της εταιρείας για το 2017, ανήλθαν σε ζημιές ποσού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 3,8 εκατομμυρίων το 2016. Τα μετά φόρων αποτελέσματα ωστόσο εμφανίζονται βελτιωμένα, με τις ζημιές να ανέρχονται σε 650.000 ευρώ, καθώς η εταιρεία κατέβαλε περισσότερους φόρους το 2016 και έλαβε επιστροφή το 2017.





