28.1 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγκρίθηκε η εξαγορά της WIND Ελλάς από την United Group

Η WIND Ελλάς ανακοινώνει ότι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της από την United Group (UG).

Σε συνέχεια της έγκρισης, η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο, με τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η Crystal Almond Holdings Limited, η μητρική εταιρεία της WIND Ελλάς, στη United Group.

Η ένταξη στον κορυφαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η επικείμενη συγχώνευση με τη Nova, σηματοδοτεί μία νέα, συναρπαστική εξέλιξη για την ανάπτυξη της WIND Ελλάς, καθώς ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, δυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Νωρίτερα το Moved.gr έγραφε:

Με την έγκριση της εξαγοράς δίνεται η δυνατότητα στη United Group να συνενώσει τη WIND με την Nova, δημιουργώντας έναν ισχυρό πάροχο τηλεποικοινωνιών στην Ελλάδα, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής όσο και τηλεόρασης. Επιπλέον, η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και το αποτύπωμα της United στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, δεδομένου ότι πλέον θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

United Group, μητρική της Nova και μέλος της BC Partners, ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά της Wind Hellas.

Δεύτερος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός παίκτης

Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η WIND και 654 χιλ. έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova), αριθμός που την καθιστά δεύτερη σε συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, μετά τον ΟTΕ.

Με βάση τα συνολικά έσοδα, το νέο σχήμα θα είναι στην τρίτη θέση. Η Nova για την παροχή υπηρεσιών σταθερής στηρίζεται αποκλειστικά στο δίκτυο των υπόλοιπων παρόχων κυρίως του ΟTΕ, ενώ η WIND έχει ανακοινώσει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) και σχέδια για επέκταση αυτών.

Η WIND προχώρησε πρόσφατα στη σύσταση και ξεχωριστής εταιρείας για οπτικές ίνες, με μερική διάσπαση του κλάδου της σταθερής τηλεφωνίας. Η νέα ανώνυμη εταιρεία θα αναλάβει τις υποδομές και ειδικά τις οπτικές ίνες. Επίσης η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη χονδρική, πουλώντας τις υπηρεσίες της σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένου και της WIND Hellas.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Wind Hellas («Wind», Ελλάδα) από τον όμιλο United Group B.V. (Κάτω Χώρες).

Η Wind παρέχει κινητές, σταθερές και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και λιανικές υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. O όμιλος United Group δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσω της πλήρως ελεγχόμενης θυγατρικής του Nova Telecommunication S.M.S.A. (πρώην Forthnet) στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, διότι, μετά την πράξη, η ενοποιημένη οντότητα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό. Επιπλέον, η Επιτροπή δεν διαπίστωσε προβλήματα ανταγωνισμού που να απορρέουν από τους κάθετους δεσμούς προηγούμενου και επόμενου σταδίου μεταξύ των δραστηριοτήτων των εταιρειών, δεδομένου ότι οι τελευταίες δεν έχουν την ικανότητα ή το κίνητρο να εφαρμόσουν πρακτικές αποκλεισμού. Η πράξη εξετάστηκε δυνάμει της κανονικής διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...

Στην Εθνική το 7,5% της Epsilon Net

Σε συνέχεια της από 4.5.2023 ανακοίνωσης για την υπογραφή συμφωνίας με τον κ. Ιωάννη Μίχο για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην EPSILON NET, η Εθνική...