4.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

eBay: Γόνιμη χρονιά το 2021 για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

H eBay προσκαλεί όλες τις ελληνικές ΜΜΕ να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μέσα από τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Growth Program)

Παρά την πανδημία, το 2021 ήταν μια γόνιμη χρονιά για το ηλεκτρονικό εμπόριο και για τους περισσότερους από 2.500 πωλητές της eBay στην Ελλάδα, οι οποίοι ανέπτυξαν την επιχείρησή τους μέσα από ένα διευρυμένο πελατολόγιο, σε κορυφαίες διεθνείς αγορές. Με βάση τη συνεργασία της eBay με την BestPrice.gr το 2021 καθώς και με το Growth Program, η eBay παραμένει προσηλωμένη στις ελληνικές ΜΜΕ, βοηθώντας τις να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Ανάπτυξη με μεγάλη επιτυχία

Μόνο το 2021, οι Έλληνες πωλητές της eBay αναπτύχθηκαν με μεγάλη επιτυχία μεταξύ πελατών από κορυφαίες διεθνείς αγορές όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Σχετικά με τις πωλήσεις, οι πωλητές της eBay στην Ελλάδα επωφελήθηκαν από κορυφαίες κατηγορίες, όπως

α) Ανταλλακτικά και Αξεσουάρ αυτοκινήτου,

β) Συλλεκτικά αντικείμενα,

γ) Δίσκους Βινυλίου,

δ) Είδη για την αυλή και τον κήπο, καθώς και

ε) Ένδυση, Παπούτσια και Αξεσουάρ για γυναίκες.

Οι κορυφαίες κατηγορίες ειδών που αγόρασαν οι πελάτες ήταν

α) Γραμματόσημα,

β) Ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου,

γ) Συλλεκτικά είδη,

δ) Είδη για την αυλή και τον κήπο και

ε) Νομίσματα και χαρτονομίσματα.

Στα πιο ακριβά και ενδιαφέροντα προϊόντα που πωλήθηκαν το 2021 από ελληνικές επιχειρήσεις στην eBay ήταν μια συλλεκτική κάρτα Black lotus Alpha (30.000 $), η Ολυμπιακή δάδα του 1956 (18.000 $), ένα Synthesizer Roland Jupiter 8 (17,50 $), ένα αυτόγραφο υπογεγραμμένο από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ από την Τουρκία (13.500 $), καθώς και μια πλήρη συλλογή Arabian Nights MTG (11.000 $).

Είσοδος των ελληνικών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Όπως φαίνεται από αυτά τα επιτυχημένα αποτελέσματα, στόχος της eBay είναι να υποστηρίζει με συνέπεια την είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Γι’ αυτό, η eBay τους προσκαλεί στο μοναδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Growth Program) για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), αξίας χιλιάδων δολαρίων ανά συμμετέχοντα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να λάβουν υποστήριξη για την επιχείρησή τους ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε 152 εκατομμύρια αγοραστές παγκοσμίως. Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης είναι ένα πρόγραμμα προσωπικής εκπαίδευσης για επιχειρήσεις και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξατομικευμένη υποστήριξη από τον σύμβουλο ανάπτυξης (Growth Manager) της eBay, μεγάλη πίστωση πωλήσεων για γρήγορη ανάπτυξη και δωρεάν συνδρομή στο κατάστημα eBay για 3 μήνες.

Μια βραβευμένη συνεργασία της eBay

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε το 2021 μια βραβευμένη συνεργασία της eBay με την BestPrice.gr, η οποία πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Gold e-volution, στην κατηγορία «International eCommerce». Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το δίκτυο του BestPrice.gr, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του eBay και να λάβουν σημαντικά εφόδια για να ξεκινήσουν την εμπορική τους δραστηριότητα, μέσω της πλατφόρμας eBay.

Η συνεργασία ήταν πολύ επιτυχημένη, αφού 160 ελληνικές επιχειρήσεις BestPrice.gr έκαναν αίτηση για το Growth Program και πολλές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούν στην eBay και να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους, παγκοσμίως.

O Alon Paster, Head of Commercial Development, Global Emerging Markets ανέφερε: «Το 2021 ήταν μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για τους πωλητές της eBay στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εκατοντάδες ή / και εκατομμύρια αναζητήσεις καθημερινά. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και τις προοπτικές της, γι’ αυτό επιλέγουμε να επενδύσουμε σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος eBay Growth, ενισχύοντας την ανάπτυξή τους και την εξωστρέφεια σε 190 αγορές και 152 εκατομμύρια πελάτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με την BestPrice.gr και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της, μια συνεργασία της οποίας η επιτυχία αναγνωρίστηκε πρόσφατα από τα βραβεία e-volution. Επιδιώκουμε ισχυρές συνέργειες που δημιουργούν αμοιβαία οφέλη για όλους και ειδικά για τους πωλητές μας».

“Η βραβευμένη συνεργασία μας με το eBay έχει βοηθήσει εκατοντάδες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους πέρα από τα ελληνικά σύνορα.” σχολίασε ο Μιχάλης Παπαδάκης, CEO της BestPrice.gr. “Με το 2022 προ των πυλών, παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας: να μεταφέρουμε αξία σε όλο το οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.”

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG ultragear: Επίσημος gaming monitor συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος League of Legends

Οι παγκόσμιας κλάσης οθόνες παιχνιδιών UltraGear της LG συνεργάζεται με τους καλύτερους παίκτες πρωταθλήματος της Ευρώπης για περιφερειακή υπεροχή Η LG Electronics (LG) είναι στην...

Η Nissan θα ξεκινήσει δοκιμές επαλήθευσης του συστήματος διαχείρισης ενέργειας στη Φουκουσίμα

Η φόρτιση και η εκφόρτιση EVs θα βοηθήσει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα Μέσω του οράματος  Nissan Ambition 2030, η Nissan υποστηρίζει την πολιτική της Namie...

HUAWEI Winter Sales 2022: Αυτό τον χειμώνα όλη η τεχνολογία βρίσκεται στα χέρια σας!

Αποκτήστε, σε ασύγκριτες τιμές, όλα όσα θα κάνουν τις μέρες σας να πάρουν την πιο βαθιά τεχνολογική ανάσα!  Εάν ένας από τους στόχους που βάλατε...

Saracakis.gr, το νέο website του Όμιλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη από την Generation Y

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του, προχώρησε στην πλήρη ανανέωση της ιστοσελίδας του αναθέτοντας στην Generation Y - International eBusiness...

Αλλάξτε 10 κακές συνήθειες για να μην πέφτετε θύματα κυβερνοεπιθέσεων

το ένα τρίτο των ανθρώπων που έπεσαν θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας στις ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα ή...