20.4 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Δύο μήνες together για την ενδυνάμωση νέων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη

Δύο μήνες συμπλήρωσε ήδη το πρόγραμμα together, η πρωτοβουλία της εταιρείας ΤΙΤΑΝ και του φορέα καινοτομίας Youthnest, για την ενδυνάμωση νέων επαγγελματιών (25-35 χρονών) στη Θεσσαλονίκη.

Τα εργαστήρια και οι συναντήσεις του προγράμματος για τον Δεκέμβριο 2021 και τον Ιανουάριο 2022 ολοκληρώθηκαν έχοντας καλύψει πολλαπλές θεματικές, προωθώντας την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σε 150 συμμετέχοντες του προγράμματος.

Το together στηρίζει τους νέους επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη μέσα από ένα ολιστικό 5μηνο πρόγραμμα αποτελούμενο από τέσσερις (4) πυλώνες δράσης, οι οποίοι σκοπό έχουν να συμβάλλουν στην:

  1. Εξοικείωση με τις παγκόσμιες τάσεις των επαγγελματικών δεξιοτήτων (soft & hard skills) τις οποίες και θα μεταφερθούν και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
  2. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των νέων επαγγελματιών για τις ικανότητες και τις γνώσεις τους.
  3. Βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.
  4. Ισχυρή δικτύωση, ώστε να δημιουργηθούν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας, ιδέες, start-ups και ευκαιρίες παραμονής στην αγορά εργασίας της Θεσσαλονίκης.

Εργαστήρια Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου – οι τέσσερις (4) πυλώνες:

toget skills: Ενδυνάμωση επαγγελματικών δεξιοτήτων

Personal branding: Σκοπός του workshop ήταν οι νέοι/νέες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης να γνωριστούν με τις καλές πρακτικές χτισίματος του προσωπικού και επαγγελματικού τους brand, να μάθουν τρόπους που θα τους βοηθήσουν να βρουν το δικό τους αποτύπωμα, ώστε να καταφέρουν να ζουν τη ζωή που θέλουν, ακολουθώντας ό,τι τους παθιάζει, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη θετική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας.

Διαπραγματεύσεις:  Σκοπός του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται μια διαπραγμάτευση και η παρουσίαση πρακτικών τεχνικών, ώστε να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες. Ακόμη, παρουσιάστηκαν συχνά λάθη προς αποφυγή. Το εργαστήριο είχε διαδραστικό χαρακτήρα, όπου οι συμμετέχοντας κλήθηκαν να ενσαρκώσουν ένα παιχνίδι ρόλων για καλύτερη αφομοίωση της θεωρίας στην πράξη.

toget inspiration:  Έμπνευση από καταξιωμένους επαγγελματίες

Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός: Βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις για νέους-νέες επαγγελματίες: Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η βελτίωση του χρηματοοικονομικού μας πλάνου και η διαχείριση των καθημερινών οικονομικών θεμάτων. Οι συμμετέχοντες ενίσχυσαν, με προσωπική εξάσκηση και διερεύνηση, την αυτοπεποίθησή τους για να μπορούν να λαμβάνουν τις χρηματοοικονομικές αποφάσεις που τους αφορούν.

Project Management: Το project management αποτελεί μια από τις βασικότερες γνώσεις του σύγχρονου επαγγελματία. Σκοπός αυτού του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχοντες να μάθουν τις βασικές έννοιες που καθορίζουν ένα επιτυχημένο project (milestones, scope, gantt chart κ.λπ.). Οι συμμετέχοντες απέκτησαν μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το ποιες δεξιότητες (skills) απαιτούνται από έναν επιτυχημένο project manager και πηγές για τη βελτίωσή τους.

toget wellbeing: Υποστήριξη σε ζητήματα Well-Being

Life coaching: Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τους νέους/τις νέες να θέσουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους. Οι συμμετέχοντες στο workshop διδάχτηκαν το μοντέλο στοχοθεσίας S.M.A.R.T που μπορεί να τους οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων τους, όπως και το πώς μπορούν να θέσουν σαφείς στόχους και να οργανώσουν το πλάνο δράσης τους.

toget network: Δικτύωση και Συνεργασία

Συνάντηση με community partners & κοπή πίτας: Σκοπός της δράσης ήταν να βρεθούν οι συμμετέχοντες από κοντά για πρώτη φορά και αφενός να γνωριστούν μεταξύ τους, αφετέρου να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από το πρόγραμμα (τα μέλη της ομάδας Youthnest, τα υπεύθυνα στελέχη του Τιτάνα, καθώς και τους εισηγητές). Η συνάντηση είχε εορταστικό και διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς πέρα από την παραδοσιακή  κοπή της πίτας, πραγματοποιήθηκε quiz ερωτήσεων όπου οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ομάδες (5-6 ατόμων), ενώ παράλληλα λειτουργούσε photobooth όπου όλοι όσοι ήθελαν βγήκαν φωτογραφίες που πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό.

Τα επόμενα βήματα του προγράμματος

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιου του 2022. Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες γεμάτους εργαστήρια από καταξιωμένους ομιλητές, εκδηλώσεις δικτύωσης με Community Partners της Θεσσαλονίκης και μία ανοιχτή εκδήλωση εξωστρέφειας για να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και η βιωσιμότητα της κοινότητας των συμμετεχόντων του προγράμματος.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Νέα εκστρατεία phishing με «δούρειο ίππο» τις φόρμες αυτοαξιολόγησης εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι και η ανάγκη επικοινωνίας τους με τις διοικήσεις των εταιρειών γίνονται "δούρειος ίππος" για τους κυβερνοεγκληματίες Είναι κοινή πρακτική σε μεγάλους οργανισμούς οι...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας με 13.000 πελάτες και κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Novacinema: Μεγάλες πρεμιέρες τον Οκτώβριο με «Hitman’s Bodyguard 2», «Plane» και νέες σειρές

O Οκτώβριος έρχεται να σε cineπάρει στα Novacinema, τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό, καθώς και στο Novalifε, το αγαπημένο κανάλι ψυχαγωγίας! Μεγάλες πρεμιέρες, συναρπαστικές νέες...

MyRoomie: Νέα υπηρεσία B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα στη μετεγκατάσταση υπαλλήλων

Η MyRoomie, η κορυφαία εφαρμογή για συγκατοίκηση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν...

Απλά Ψηφιακά 111: Τα σχέδια του Public Group (Ρόμπυ Μπουρλάς) και οι εξελίξεις στα 5G δίκτυα

Τον μετασχηματισμό μετά και την απορρόφηση των Media Markt, καθώς και τα σχέδια για την συνέχεια των καταστημάτων Public και γενικότερα της εταιρείας ανέλυσε...