30.5 C
Athens
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Δόθηκε στην κυκλοφορία το «ορφανό χιλιόμετρο» στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια

Γιώργος Καραγιάννης: Σήμερα Κερδίζουμε τη μάχη του αυτονόητου

Δόθηκε στην κυκλοφορία το «ορφανό χιλιόμετρο» στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια, στην περιοχή της Ποτίδαιας Χαλκιδικής, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Στα βασικά του χαρακτηριστικά, το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση, βελτίωση και ενίσχυση της Επαρχιακής οδού Μουδανιών – Καλλιθέας μήκους 1,2 χλμ. και κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου με διευθετήσεις για την πρόσβαση σε πλήθος ιδιοκτησιών και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης, στην πραγματικότητα οι εργασίες που απαιτούνταν να ολοκληρωθούν ήταν σε μήκος 5,1 χιλιομέτρων, «ανακουφίζοντας» την κύρια οδό από τον πρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο.

Το έργο εξασφαλίζει πλέον αναβαθμισμένες συνθήκες οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς, αλλά και ασφαλή πρόσβαση προς το σύνολο των ιδιοκτησιών και των κάθετων οδών προς τη θάλασσα.

Ανατρέπεται έτσι πλήρως η πρότερη κατάσταση όπου πραγματοποιούνταν διελεύσεις, κατά παράβαση κάθε κανόνα οδικής ασφάλειας, απευθείας από την κύρια οδό σε διάκενα μεταξύ των στηθαίων, χωρίς επαρκές πλάτος για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων.

Ιστορικό

Το οδικό τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια είχε από το 2011 διατομή 9 μέτρων, ενώ το υπόλοιπο δίκτυο πριν και μετά είχε διατομή 14 μέτρα.

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δημοπρατήθηκαν στο σύνολό τους οι εκκρεμότητες του έργου «Κάθετος Άξονας Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια: Βελτίωση – διαπλάτυνση τμήματος Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια»  που αφορά τμήμα 1,2 χλμ. και στις 14 Ιουλίου 2020 υπογράφηκε η σύμβαση.

Επιπλέον, κατασκευάστηκαν τρεις ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι (roundabouts) με ακτινικές συνδέσεις προς το τοπικό δίκτυο και την αρτηρία καθώς και κλάδοι εισόδου προς την αρτηρία και εξόδου από αυτήν προς το παράπλευρο δίκτυο με διαμόρφωση αντίστοιχων λωρίδων επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Σήμερα Κερδίζουμε τη μάχη του αυτονόητου και αφήνουμε πίσω οριστικά το χθες. Το τελευταίο χιλιόμετρο του οδικού άξονα της Ποτίδαιας, που είχε χαρακτηριστεί “ορφανό” και είχε γίνει το ανέκδοτο της πόλης, πλέον παραδίδεται στη κυκλοφορία αναβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια και βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των χιλιάδων επισκεπτών της Χαλκιδικής.

Σας θυμίζω πως είχαμε δεσμευτεί ότι θα παραδώσουμε το έργο πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτή τη δέσμευσή μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την «Εγνατία Οδό ΑΕ», κάθε εργαζόμενο, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, για την ουσιαστική τους συμβολή σε έργα όπως αυτό που παραδώσαμε σήμερα, όπως το Θέρμη – Γαλάτιστα που θα παραδώσουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και στα άλλα έργα που τρέχουν στη Βόρεια Ελλάδα. Πιστέψαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτήν την εταιρεία για τον σημαντικό ρόλο που παίζει.

Το πλάνο μας για τις υποδομές στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα υλοποιείται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και πιστεύουμε ότι η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Πολιτεία και τους πολίτες χτίζεται με τέτοιες πράξεις. Οι συμπολίτες μας αποκτούν τα έργα που τους αξίζουν και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους».

Παρόντες στην παράδοση του έργου ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βαγιωνάς και ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

ΤΑΙΠΕΔ: Έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ακινήτου στην περιοχή Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ακινήτου στην περιοχή...

Οι νέες Smart TV Xiaomi έρχονται στα καταστήματα της Vodafone

Μία νέα κατηγορία Smart συσκευών έρχεται να προστεθεί στη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας της Vodafone. Από σήμερα και μέχρι τις 30/6, στα καταστήματα Vodafone αλλά...

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο: Έρχεται τεχνητή νοημοσύνη, IoT και blockchain

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Στην «επόμενη ψηφιακή μέρα» μπαίνει το Ελληνικό Δημόσιο καθώς μέχρι το κλείσιμο της Βουλής το νομοσχέδιο που εισάγει Τεχνητή νοημοσύνη,...

Wikifarmer: Γιατί κάνει κλικ στους επενδυτές η ελληνική startup

 της Νατάσας Φραγκούλη Η Wikifarmer, δημιουργός της ομώνυμης online αγροτικής πλατφόρμας και της πρώτης online αγροτικής «εγκυκλοπαίδειας» κερδίζει, εκτός από τον ΟΗΕ, και...

«Μονόδρομος» για τις ΜμΕ η ψηφιοποίηση με πρόγραμμα 445 εκατ. ευρώ

της Μαρίας Μόσχου  Ανταγωνιστικά εργαλεία που θα δώσουν στις επιχειρήσεις την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στην «επόμενη μέρα» προβλέπει το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»...