8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Δωρεά €1 εκατομμύριο από τη United Group για τους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας

Η United Group, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δωρεά €1 εκατομμυρίου σε δύο μη-κυβερνητικούς οργανισμούς, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας.

Το ποσό της δωρεάς θα μοιραστεί ανάμεσα στις ΜΚΟ “International Medical Corps”, που ειδικεύεται στην παροχή άμεσης ιατρικής φροντίδας και σχετικών υπηρεσιών σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και στην ουκρανική “Bright Kids Charity”, που ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε παιδιά με προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Η United Group, έχει συγκλονιστεί βαθύτατα από τον πόλεμο και τις καταστροφικές συνέπειες που συνεχίζουν να υφίστανται η Ουκρανία και οι πολίτες της, και στέκεται στο πλευρό των αθώων θυμάτων και των πληγέντων.

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο στον κόσμο από την ανθρώπινη ζωή. Έχουμε μέγιστο καθήκον ως άνθρωποι, να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την ειρήνη. Ως Ουκρανή και με την οικογένειά μου να μένει στη χώρα, ο πόλεμος αυτός αποτελεί τραγωδία και για μένα προσωπικά».

Ανακούφιση των πληγέντων 

Η δωρεά της United Group έρχεται να ανακουφίσει εκείνους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, δηλαδή τους πρόσφυγες, τις οικογένειες που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες, καθώς και παιδιά σε ορφανοτροφεία και νοσοκομεία.

Το ποσό που θα διατεθεί θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής.

Δράσεις υποστήριξης

Η εν λόγω δωρεά της United Group, μητρικής των εταιρειών Nova και Wind, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δράσεων υποστήριξης.

Η Nova και η Wind ένωσαν τις δυνάμεις τους και μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνέλεξαν βασικά είδη για αποστολή στην Ουκρανία, ενώ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρέχουν κάρτες SIM σε πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, και ταυτόχρονα είναι σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές για παροχή δωρεάν Wi-Fi σε σημεία φιλοξενίας προσφύγων. Παράλληλα, ανταποκρινόμενες σε αίτημα της ΕΣΗΕΑ, παρείχαν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στην Ένωση Ουκρανών Δημοσιογράφων. Τέλος, για τους συνδρομητές τους, Nova και Wind συνεχίζουν την προσφορά δωρεάν κλήσεων από και προς την Ουκρανία.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Τρεις απειλές για τις επιχειρήσεις το 2023: Μιντιακός εκφοβισμός, ψεύτικες διαρροές δεδομένων και επιθέσεις μέσω cloud

Ερευνητές στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Kaspersky μοιράστηκαν τις προβλέψεις τους σχετικά με τις ανερχόμενες κυβερνοαπειλές του επόμενου έτους για τις οποίες μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνητικοί...

Vodafone Ελλάδας: Στα €660 εκατ. τα έσοδα 9μήνου

Έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Vodafone στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022 (για την οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο 2023),...

PYLON Hybrid: Η μοναδική all in one λύση της ελληνικής βιομηχανίας πληροφορικής

O Όμιλος EPSILON NET, ο καταλύτης του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, και η Epsilon SingularLogic, μία από τις κορυφαίες εταιρείες του Ομίλου με...

Ο Όμιλος Quest ολοκλήρωσε τoν 5ο κύκλο του Quest Mini MBA

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του Quest Mini MBA, του προγράμματος επιμόρφωσης εργαζομένων, που έχει σχεδιασθεί από το Alba Graduate Business School αποκλειστικά για τις...

Πέντε ανανεωμένες ζώνες και τεράστιες επιλογές κινηματογραφικού περιεχομένου στα Novacinema

  ​Με «World Cinema», «Bloody Cinema», «Family Cinema», «Classic Cinema», και «Sunday Premiere», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θέασης Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023. Novacinema,...