19.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Dominique Leroy (Deutsche Telekom): Επενδύουμε €3 δισ. στην Ελλάδα – Φήμες η πώληση του ΟΤΕ

Η Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Deutsche Telekom που έχει ανακοινώσει επενδύσεις της τάξεως των 3 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, ανάφερε η Dominique Leroy (Ντομινίκ Λερουά), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνη για την Ευρώπη, σε συνομιλία της με Έλληνες δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Η επικεφαλής για την Ευρώπη του γερμανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών που κατέχει περίπου 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Deutsche Telekom πουλάει το ποσοστό της στον ΟΤΕ. «Δεν γνωρίζω από πού προήλθε αυτή η φημολογία. Είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για fake news, οι οποιεσδήποτε τέτοιες αναφορές είναι εντελώς ψευδείς», είπε μεταξύ άλλων. «Η Deutsche Telekom δεν πρόκειται να πωλήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ούτε σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό της. Άλλωστε αυτό ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που υλοποιεί ο ΟΤΕ», είπε η επικεφαλής Ευρώπης.

«Προτεραιότητα του ομίλου της DT είναι να αυξήσει το ποσοστό του στην T-Mobile Αμερικής, να αναπτύξει το δίκτυο οπτικών ινών στη Γερμανία και να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ευρώπη. Στόχος είναι ο όμιλος της DT να έχει ηγετικό ρόλο στην τεχνολογία και να ενισχύσει την καινοτομία δημιουργώντας οφέλη για τους πελάτες τους», πρόσθεσε.

Για την παρουσία της DT στην χώρα μας, μέσω του ΟΤΕ, η κυρία Leroy ανέφερε ότι Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά. «Ήταν καθήκον μου να διασφαλίσω ότι θα τοποθετήσουμε ακόμη περισσότερα κεφάλαια, και το κάναμε, δρομολογώντας επενδύσεις 3 δισ. ευρώ στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη υποδομή οπτικής ίνας, να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των δικτύων κινητής πέμπτης γενιάς και να συμβάλουμε στη ψηφιοποίηση της χώρας, του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων, που αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης, στις καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί από τον όμιλο του ΟΤΕ στην Ελλάδα όπως το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών Payzy και η υπηρεσία διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού Box, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται η επέκταση του Payzy και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έργα ICT

Σε αναφορά της για τα έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ICT), που υλοποιεί ο όμιλος της DT σε ευρωπαϊκό επίπεδο η επικεφαλής του ομίλου στην Ευρώπη επισήμανε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ουγγαρία και την Κροατία, έχουν εμφανίσει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο πεδίο των λύσεων προς επιχειρήσεις.

Σε ερώτηση για την ελληνική αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, είπε ότι πλήττεται από την πειρατεία. «Αγοράζουμε υψηλού επιπέδου παραγωγές τις οποίες μπορούμε να διαθέσουμε σε περιορισμένο κοινό. Αποτέλεσμα; Το επιχειρηματικό μοντέλο γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο. Ναι, μεν, πειρατικές ιστοσελίδες “κατεβαίνουν”, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται καινούργιες. Γι’ αυτό πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του και ο τελικός χρήστης που καταναλώνει παράνομα πειρατικό περιεχόμενο», επισήμανε.

Η ίδια υπογράμμισε ότι για την DT μοχλό ανάπτυξης στην Ελλάδα αποτελούν οι νέες τεχνολογίες, οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες και στο δίκτυο κινητής πέμπτης γενιάς – 5G, η διάθεση ακόμη περισσότερων λύσεων για επιχειρήσεις, αλλά και οι νέες αγορές (όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές), αναφέροντας ότι το brand name “Cosmote” στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό και δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...