27.5 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Dominique Leroy (Deutsche Telekom): Επενδύουμε €3 δισ. στην Ελλάδα – Φήμες η πώληση του ΟΤΕ

Η Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Deutsche Telekom που έχει ανακοινώσει επενδύσεις της τάξεως των 3 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, ανάφερε η Dominique Leroy (Ντομινίκ Λερουά), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνη για την Ευρώπη, σε συνομιλία της με Έλληνες δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Η επικεφαλής για την Ευρώπη του γερμανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών που κατέχει περίπου 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Deutsche Telekom πουλάει το ποσοστό της στον ΟΤΕ. «Δεν γνωρίζω από πού προήλθε αυτή η φημολογία. Είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για fake news, οι οποιεσδήποτε τέτοιες αναφορές είναι εντελώς ψευδείς», είπε μεταξύ άλλων. «Η Deutsche Telekom δεν πρόκειται να πωλήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ούτε σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό της. Άλλωστε αυτό ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που υλοποιεί ο ΟΤΕ», είπε η επικεφαλής Ευρώπης.

«Προτεραιότητα του ομίλου της DT είναι να αυξήσει το ποσοστό του στην T-Mobile Αμερικής, να αναπτύξει το δίκτυο οπτικών ινών στη Γερμανία και να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ευρώπη. Στόχος είναι ο όμιλος της DT να έχει ηγετικό ρόλο στην τεχνολογία και να ενισχύσει την καινοτομία δημιουργώντας οφέλη για τους πελάτες τους», πρόσθεσε.

Για την παρουσία της DT στην χώρα μας, μέσω του ΟΤΕ, η κυρία Leroy ανέφερε ότι Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά. «Ήταν καθήκον μου να διασφαλίσω ότι θα τοποθετήσουμε ακόμη περισσότερα κεφάλαια, και το κάναμε, δρομολογώντας επενδύσεις 3 δισ. ευρώ στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη υποδομή οπτικής ίνας, να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των δικτύων κινητής πέμπτης γενιάς και να συμβάλουμε στη ψηφιοποίηση της χώρας, του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων, που αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης, στις καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί από τον όμιλο του ΟΤΕ στην Ελλάδα όπως το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών Payzy και η υπηρεσία διαδικτυακής παραγγελίας φαγητού Box, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται η επέκταση του Payzy και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έργα ICT

Σε αναφορά της για τα έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ICT), που υλοποιεί ο όμιλος της DT σε ευρωπαϊκό επίπεδο η επικεφαλής του ομίλου στην Ευρώπη επισήμανε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ουγγαρία και την Κροατία, έχουν εμφανίσει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο πεδίο των λύσεων προς επιχειρήσεις.

Σε ερώτηση για την ελληνική αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, είπε ότι πλήττεται από την πειρατεία. «Αγοράζουμε υψηλού επιπέδου παραγωγές τις οποίες μπορούμε να διαθέσουμε σε περιορισμένο κοινό. Αποτέλεσμα; Το επιχειρηματικό μοντέλο γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο. Ναι, μεν, πειρατικές ιστοσελίδες “κατεβαίνουν”, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται καινούργιες. Γι’ αυτό πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του και ο τελικός χρήστης που καταναλώνει παράνομα πειρατικό περιεχόμενο», επισήμανε.

Η ίδια υπογράμμισε ότι για την DT μοχλό ανάπτυξης στην Ελλάδα αποτελούν οι νέες τεχνολογίες, οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες και στο δίκτυο κινητής πέμπτης γενιάς – 5G, η διάθεση ακόμη περισσότερων λύσεων για επιχειρήσεις, αλλά και οι νέες αγορές (όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές), αναφέροντας ότι το brand name “Cosmote” στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό και δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το realme c51 έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους χρήστες

Το στοίχημα που έχει βάλει να επαναπροσδιορίζει τα standard της entry-level κατηγορίας smartphones, φαίνεται ότι κερδίζει, για άλλη μια φορά, η realme με το...

Μπαράζ προσλήψεων στην ελληνική αγορά Πληροφορικής

Τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων έναντι όλων των άλλων κλάδων της εγχώριας οικονομίας καταγράφει για το 4ο τρίμηνο του 2023 ο τομέας της Πληροφορικής. Παρά...

Η United Media ορίζει τον George Makris ως Programming Director

Η United Media, η εταιρεία MME της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Νova,...

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις… καλύτεροι πελάτες για τους κυβερνοεγκληματίες

Αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) στο σημερινό τοπίο ψηφιακών απειλών. Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ένα αξιοσημείωτο...

Στο κόκκινο το 2023 η αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων

Σε στενωπό βρίσκεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς η πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα...