Δημοπρατείται το έργο του φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα

- Advertisement -

Το φυσικό αέριο μπαίνει το επόμενο διάστημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας καθώς η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτηση της σύμβασης προμήθειας των υλικών που θα ενσωματωθούν στα κατασκευαστικά έργα στη Λαμία, την Θήβα, την Χαλκίδα, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και την Λιβαδειά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε, θα προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό στην αυριανή συνεδρίασή του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η προέγκριση δημοπράτησης και των συμβάσεων κατασκευής των έργων σε Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα αρχικά και στη συνέχεια στις άλλες πόλεις.

Η πράξη «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 52.550.000€, συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ ΑΕ.

«Ως την τελευταία ημέρα της θητείας μας εργαζόμαστε για να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στη Στερεά Ελλάδα. Το έργο του Φυσικού Αερίου ξεκινάει άμεσα. Ήδη σε Λαμία και Χαλκίδα κατασκευάζονται συνδέσεις ακινήτων με το υφιστάμενο δίκτυο. Τα μεγάλα έργα επέκτασης του δικτύου, δημοπρατούνται μέσα στο καλοκαίρι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις να έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

Από τη δήλωση του αποτυπώματος άνθρακα προϊόντος σε επαληθεύσιμα δεδομένα: Γιατί η LG electronics...

Στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, οι προσδοκίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...