Δημοπρατείται το έργο του φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα

- Advertisement -

Το φυσικό αέριο μπαίνει το επόμενο διάστημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας καθώς η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτηση της σύμβασης προμήθειας των υλικών που θα ενσωματωθούν στα κατασκευαστικά έργα στη Λαμία, την Θήβα, την Χαλκίδα, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και την Λιβαδειά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε, θα προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό στην αυριανή συνεδρίασή του.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η προέγκριση δημοπράτησης και των συμβάσεων κατασκευής των έργων σε Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα αρχικά και στη συνέχεια στις άλλες πόλεις.

Η πράξη «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 52.550.000€, συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ ΑΕ.

«Ως την τελευταία ημέρα της θητείας μας εργαζόμαστε για να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στη Στερεά Ελλάδα. Το έργο του Φυσικού Αερίου ξεκινάει άμεσα. Ήδη σε Λαμία και Χαλκίδα κατασκευάζονται συνδέσεις ακινήτων με το υφιστάμενο δίκτυο. Τα μεγάλα έργα επέκτασης του δικτύου, δημοπρατούνται μέσα στο καλοκαίρι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις να έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...