Δικαστικά θα κριθεί το επόμενο βήμα του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό

- Advertisement -

Δεκτά έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα των δύο κοινοπραξιών Ελλάκτωρ – Roadis και Vinci – Mυτιληναίος, οι οποίες προσέφυγαν δικαστικά, ώστε να σταματήσει προσωρινά η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Οι δύο κοινοπραξίες στις προσφυγές τους ζητούσαν να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την Εγνατία Οδό, που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου, επικαλούμενες, μεταξύ άλλων, και το γεγονός πως η πανδημία λόγω του COVID-19 δυσκολεύει την κατάθεση προσφορών από πλευράς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κοινοπραξίες έχουν αιτηθεί παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Το σκεπτικό της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στις δύο πλευρές, από το οποίο θα κριθούν και τα επόμενα βήματα τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη διαδικασία στην οποία κατατέθηκε μία προσφορά, από την κοινοπραξία του ελληνικού ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από κοινού με τη γαλλική Egis Projects. Η προσφορά δεν άνοιξε σε συμμόρφωση με την προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί από το ΣτΕ.

Σύμβαση παραχώρησης 

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επιθέσεις σε smartphones μέσω NFC τετραπλασιάστηκαν το 2026

Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν το 2026 οι κυβερνοεπιθέσεις που αξιοποιούν...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον GR.EC.A

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) ανακοινώνει την εκλογή...

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές των smartphones στην Ευρώπη

Με ακριβότερα smartphones, περιορισμένη διαθεσιμότητα φθηνών μοντέλων και ολοένα...

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...