Στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προσέφυγε η εταιρεία ενέργειας Volton ζητώντας διαμεσολάβηση προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και στις τηλεπικοινωνίες ως εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operator – MVNO).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Volton κατέθεσε στην ΕΕΤΤ αιτήματα επίλυσης διαφορών με τις Cosmote, Vodafone και Wind. Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με κάθε έναν από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, χωρίς όμως, αποτέλεσμα. Η Volton ουσιαστικά ζητά να καταστεί δυνατό να διαμορφωθεί συμφέρουσα εμπορική συμφωνία, με κάποια από τις τρεις εταιρείες κινητής, ώστε να παρέχει υπηρεσίες ως MVNO.

Τα αιτήματα κατέθεσε η Cell Mobile συνδεδεμένη με τη Volton εταιρεία (ιδίων συμφερόντων) μέσω της οποίας η ενεργειακή θα επεκταθεί στις τηλεπικοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Volton είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους τη πρόθεσή της να διευρύνει τη δραστηριότητά της, κάνοντας λόγο για το επόμενο «στρατηγικό» βήμα, σε συνέχεια της πορείας της στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και της εισόδου της στην αγορά φυσικού αερίου.