17.5 C
Athens
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΗ: Κατέθεσε προσφυγή για το mega ΣΔΙΤ «Ultra-Fast Broadband»

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το έργο «ULTRA-FAST BROADBAND», η ΔΕΗ προχώρησε την Δευτέρα το πρωί στην κατάθεση προσφυγής, τονίζοντας ότι η προσφορά της ήταν εμπρόθεσμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Moved.gr, στην ένσταση που κατατέθηκε στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι η προσφορά της υποβλήθηκε εντός του χρονικού ορίου του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν αποδεικτικά ότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα είχαν δοθεί εμπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά της ΔΕΗ είχε θεωρηθεί εκπρόθεσμη. Πηγές από την επιχείρηση ενέργειας είχαν τότε υποστηρίξει ότι όλα τα αρχεία κατατέθηκαν εμπρόθεσμα, ωστόσο, άλλες πηγές κοντά στη διαδικασία υποστήριζαν ότι η ΔΕΗ πήρε ένα ρίσκο μπαίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα την τελευταία στιγμή.

Έχουν εγκριθεί οι  τεχνικές προσφορές

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Διενέργειας – Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων του διαγωνισμού οι τεχνικές προσφορές των δύο υποψήφιων για το UFBB, που είναι ο όμιλος ΟΤΕ και το σχήμα Grid Telecom (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ) – Τέρνα Ενεργειακή.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να παγώσει μέχρι την εξέταση της προσφυγής.

Να θυμίσουμε από τα αρχικά οκτώ σχήματα που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον, τρία φημολογούνταν ότι θα προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Ο τρίτος ενδιαφερόμενος ήταν η ΔΕΗ. Εκτός της διαδικασίας έμειναν και οι Wind, Vodafone, AVAX, Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ και Ιντρακόμ.

Να θυμίσουμε ότι το UFBB εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan), το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ (2015) και του οποίου οι στόχοι, οι προσεγγίσεις και οι δράσεις ενσωματώνονται στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2020. Σχεδιάστηκε και έλαβε την πρώτη έγκριση για τη χρηματοδότησή του με πόρους της ΕΕ έπειτα από ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δημόσια χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) έχει εξασφαλίσει δημόσια χρηματοδότηση ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ κι αναμένεται να συμβάλλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των αστικών κέντρων και της ελληνικής περιφέρειας αφού αφορά δυνητικά 810.000 συνδέσεις – γραμμές, περίπου δηλαδή το 18% των συνολικών, προσφέροντάς ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 100 Μbps.

Σημειωτέον ότι κάθε περιοχή (lot) έχει παρόμοιο προϋπολογισμό (περίπου 100 εκατ. ευρώ το καθένα) και περίπου τον ίδιο αριθμό εκτιμώμενων συνδέσεων (περίπου 110-120 χιλιάδες συνδέσεις το καθένα).

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή και της Ποδοσφαιρίστριας αποκλειστικά στο Novasports!

Η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και φέτος στο Novasports! Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, οι φίλοι του ποδοσφαίρου, θα έχουν την ευκαιρία...

Σε διαβούλευση μέχρι 19 Δεκεμβρίου το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP)

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – «Open...

Vimodji: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για την καινοτόμο ελληνική startup

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς ενισχύει τη βάση των χρηστών του το Vimodji, το καινοτόμο ελληνικό startup, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων...

Regate Effective – SFA επιλέγει η PROVIL S.A. πραγματοποιώντας έως και 35% ανάπτυξη το 2022

H Regate, μέλος του Ομίλου SOFTONE, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του Regate Effective – SFA στην Provil. Η Provil , η ελληνική εταιρεία που για περισσότερα...

Απλά Ψηφιακά: Η AWS, οι εξελίξεις στη Lamda Hellix, η Nova και το… YouTube

Τα σχέδια της Amazon Web Services για την χώρα μας, τις εξελίξεις στον κλάδο των Data Center αλλά και τα ευρύτερα νέα της εγχώριας...