13.6 C
Athens
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Cyclopt: Κοντά σε νέο κύκλο χρηματοδότησης

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Η ελληνική νεοφυής εταιρεία Cyclopt, η οποία ξεκίνησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρέχει καινοτόμες λύσεις software, έχοντας εξελιχθεί σε κορυφαίο συνεργάτη των εταιρειών λογισμικού, είναι πολύ κοντά σε νέο κύκλο χρηματοδότησης.

Η ελληνική startup, έχοντας ανοίξει ήδη τα φτερά της εντός και εκτός Ελλάδας, μπαίνει στα ραντάρ των επενδυτών, διπλασιάζει το προσωπικό της και μεθοδεύει διεθνή ανάπτυξη, ενώ όπως αποκαλύφθηκε από τους ιδρυτές της είναι πολύ κοντά σε νέο κύκλο χρηματοδότησης.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, η διοίκηση της Cyclopt αναφέρθηκε στα πρώτα βήματά της από το 2017 ως spin-off του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους, που ασχολούνται με το software, να αναπτύξουν καλύτερο λογισμικό μειώνοντας, ταυτόχρονα, τα κόστη ανάπτυξης και συντήρησης. Η εταιρεία που πολύ γρήγορα κέρδισε την αγορά αποκάλυψε νέα  σχέδια για το 2022.

Περαιτέρω επέκταση

Οι συνιδρυτές της startup, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και Ανδρέας Συμεωνίδης αποκάλυψαν ότι το 2022 στοχεύουν σε περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της επί ελληνικού αλλά και διεθνούς εδάφους. Στη διεθνή αγορά η ελληνική startup, που το 2021 απέκτησε παρουσία σε Κύπρο, Ελβετία και Ολλανδία, στοχεύει σε αγορές, όπως αυτές της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και του Βελγίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αγορές με έντονη παρουσία εταιρειών πληροφορικής, όπως αυτές των Βαλκανίων (Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Οι συνιδρυτές της startup,  δημιούργησαν μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα, που πρακτικά βοηθά τις εταιρείες λογισμικού να αναπτύσσουν και να διατηρούν προϊόντα λογισμικού υψηλής ποιότητας ευκολότερα, ταχύτερα και αποδοτικότερα, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία τους.

Οι πελάτες

Εταιρείες όπως οι APIFON, leader στην Ελλάδα στο χώρο του business messaging, NET2GRID, από τον χώρο της αγοράς ενέργειας με παρουσία σε Ελλάδα και Ολλανδία, GWF με έδρα την Ελβετία και παραρτήματα στην Ευρώπη, FINLOUP, startup από τον χώρο του Finance εμπιστεύονται την ελληνική startup.

Παράλληλα οι καινοτόμες λύσεις της Cyclopt στον τομέα της ποιότητας λογισμικού Quality as a Service (μοντέλο SaaS) κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές που αυξάνουν την αξία της εταιρείας.

Η ελληνική startup  2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας  ενίσχυσε τα βασικά της οικονομικά μεγέθη διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό, που ξεπερνά τα 10 άτομα.

Παράλληλα το 2021 η Cyclopt έγινε η πρώτη εταιρεία στην οποία επένδυσε το TECS Capital Fund, το πρώτο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital Fund), που έχει περιοχή αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Η ομάδα της Cyclopt, απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται -άμεσα ή έμμεσα- στην ανάπτυξη λογισμικού. Το να γνωρίζεις κατά πόσο ένα προϊόν λογισμικού εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ποιότητας που έχουν τεθεί, σε συνδυασμό με το να ξέρεις ποιος κάνει τι και πότε κατά τη διαδικασία ανάπτυξης έργων λογισμικού είναι πλέον μόλις ένα κλικ μακριά και διαθέσιμο 24/7 online χάρη στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Cyclopt,

Βασιζόμενη στο ISO 25010 και με εργαλείο τα μοντέλα μηχανικής μάθησης, στόχος της Cyclopt είναι να παρέχει μια συνολική και ιεραρχική μεθοδολογία αποτίμησης ποιότητας με data-driven λογική, που επιτρέπει στους πελάτες να αναπτύσσουν καλύτερο λογισμικό μειώνοντας την «κάτω γραμμή» στα κόστη ανάπτυξης και συντήρησης.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG UltraGear 48GQ900: η καλύτερη OLED gaming οθόνη για καθηλωτικό παιχνίδι

Συγκλονιστική ταχύτητα και εξαιρετική ευκρίνεια  Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) παρουσιάζει την νέα gaming UltraGear™ οθόνη (μοντέλο 48GQ900-B), την πρώτη OLED...

Πρώτη πιλοτική εφαρμογή εποπτείας ασφάλειας υδατοδρομίου στην Ελλάδα με την χρήση Drone

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ),  Δρ. Τσίτουρα Χρήστου με παρουσία του κου Διαμαντάκου Κωνσταντίνου, προϊσταμένου...

SoftOne: Το SHOPRANOS είναι η πιο σύγχρονη και οικονομική Β2Β eCommerce λύση

Η SoftOne, ηγέτης στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού και cloud εφαρμογών, παρουσίασε  το SHOPRANOS, την πιο σύγχρονη και οικονομική λύση για τη δημιουργία καταστήματος Β2Β...

Suzuki Clean Ocean Project: Δραστηριότητες εθελοντισμού από την Suzuki Marine για καθαρές θάλασσες και ακτές

Τα τελευταία χρόνια, τα θαλάσσια απορρίμματα πλαστικών αποτελούν  ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς μια τεράστια ποσότητα τέτοιων αποβλήτων που δεν έχουν συλλεχθεί, εξακολουθούν να...

BOX: Χιλιάδες προσφορές και για «ποδοσφαιρικές» παραγγελίες

Παρέα με το ΒΟΧ μπορούν οι καταναλωτές να παρακολουθήσουν τις μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις, παραγγέλνοντας το αγαπημένο τους φαγητό μέσα από μια...