Cosmote και Uni Systems σε συμφωνία-πλαίσιο με την Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ

- Advertisement -

Την ένωση εταιρειών COSMOTE Uni Systems επέλεξε η Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής (NCIA) του NATO, μέσω πλαισιακής συμφωνίας για τη δημιουργία σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η NCIA είναι ο κόμβος τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ.

Μέσω της πενταετούς συμφωνίας προβλέπεται, εκ μέρους της ένωσης εταιρειών με επικεφαλής την COSMOTE, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών υλοποίησης, αυτοματοποίησης, διαχείρισης, και υποστήριξης συστημάτων ICT, στους τομείς της κυβερνοασφάλειας, των υπολογιστικών και δικτυακών υποδομών. Επιπλέον, η NCIA θα μπορεί να προμηθεύεται υπηρεσίες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός «έξυπνου» περιβάλλοντος εργασίας, με σύγχρονο ΙΤ εξοπλισμό και νέα ψηφιακά εργαλεία (Digital Workplace), καθώς και στην υιοθέτηση Cloud τεχνολογιών. Μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών και της διαρκούς αναβάθμισης των φυσικών και ψηφιακών υποδομών, η ένωση εταιρειών θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ΝCIA, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιχειρησιακή συνέχεια και τη διαθεσιμότητα κρίσιμων εφαρμογών, βάσει συμφωνίας επιπέδου υπηρεσιών (SLA).

Την υλοποίηση και παρακολούθηση του συμβολαίου θα αναλάβει ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών της ένωσης, από τις εγκαταστάσεις της COSMOTE και της Uni Systems στην Αθήνα, αλλά και με φυσική παρουσία σε κύριες εγκαταστάσεις της NCIA στις Βρυξέλλες, τη Μον, τη Χάγη και άλλες. Οι υπηρεσίες θα παρασχεθούν σε όλες τις τοποθεσίες της Υπηρεσίας.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων ICT Ομίλου ΟΤΕ, κ. Λυκούργος Αντωνόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή αυτής της στρατηγικής σύμβασης-πλαίσιο, θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε καθοριστικά στο έργο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας και την εμπειρία μας στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων τεχνολογίας. Η εμπιστοσύνη της NCIA, επιβεβαιώνει ότι ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί συνεργάτη επιλογής για κάθε επιχείρηση ή Οργανισμό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που θέλει να πρωταγωνιστεί στη νέα ψηφιακή εποχή, με ασφάλεια και αξιοπιστία».

Εκ μέρους της Uni Systems, ο International BU Director κ. Δημήτρης Καβαλλιέρος, δήλωσε: «Με αυτή τη σύμβαση-πλαίσιο, η Uni Systems ενισχύει περαιτέρω τη φήμη της ως πάροχος υψηλής ποιότητας ICT λύσεων, στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας. Η ευκαιρία μας να παρέχουμε υπηρεσίες στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, αναδεικνύει τις ικανότητές μας στην ικανοποίηση των υψηλών απαιτήσεων ενός διεθνούς πελάτη, όπως το ΝΑΤΟ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...

Πτώση 4,9% στις παγκόσμιες αποστολές PCs το Β’ τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών επέστρεψε σε πτωτική τροχιά...

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...