14.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Χ.Μπρουμίδης (Vodafone): Μεταρρυθμίσεις και ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας

H ένταση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς αποτελεί μονόδρομο για την ψηφιακή μετάβαση, την ανοικοδόμηση της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας και η Vodafone θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτές, σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, μιλώντας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας σημείωσε ότι το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την πραγματοποίηση ζωτικών επενδύσεων στην χώρα μας και επισήμανε ότι στις δράσεις του προβλέπονται σημαντικές πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης της οικονομίας και του κράτους, χάρη στις οποίες, αργά ή γρήγορα, κάθε πολίτης θα βιώσει θετικές αλλαγές και θα δει την ποιότητα της ζωής του και της εργασίας του να βελτιώνεται.

Καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της εθνικής αυτής προσπάθειας, σημείωσε, θα είναι η τόνωση της καλλιέργειας των ψηφιακών δεξιοτήτων και η αύξηση του ρυθμού της ψηφιακής μετάβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι άκρως απαραίτητο η διοικητική μηχανή της χώρας να δουλέψει γρήγορα ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος. «Αν γίνουν όλα αυτά, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» σχολίασε.

«Ο κόσμος μας βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης ευκαιρίας, αλλά και των μεγαλύτερων προκλήσεων από ποτέ. Όλη αυτή η εξέλιξη που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, θα προσφέρει ευκαιρίες για μεγαλύτερη ευημερία, μείωση ανισοτήτων και επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων. Η μεγάλη πρόκληση είναι, όμως, η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, η οποία δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω της» τόνισε ο Χάρης Μπρουμίδης, επισημαίνοντας ότι όσοι χάνουν αυτή την ιστορική ευκαιρία, θα γνωρίσουν εκθετικές διαφορές από τον προηγμένο, τεχνολογικά, κόσμο.

Η Ευρώπη πίσω στο 5G

Όπως επισήμανε, η Ευρώπη σήμερα είναι 10 χρόνια πίσω σε σχέση με την Κίνα και την Αμερική στον ρυθμό ανάπτυξης του 5G, δηλαδή μιας ψηφιακής πλατφόρμας η οποία θα υποστηρίξει εκείνες τις καινοτόμες εφαρμογές, που θα αναδιαμορφώσουν το συνολικό παραγωγικό μοντέλο του πλανήτη. Άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες γεωπολιτικές αναταραχές επιβεβαίωσαν τη σημασία της γρήγορης και αξιόπιστης συνδεσιμότητας και της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης απέναντι σε σοβαρούς κινδύνους όχι μόνο που ελλοχεύουν – όπως  η κυβερνοασφάλεια – αλλά και εμποδίζουν τη γεφύρωση αυτού του ψηφιακού χάσματος.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τη διαχρονική καλή της παράδοση να αναπτύσσει εγκαίρως και να εκσυγχρονίζει δίκτυα κινητής – και το ίδιο κάνει σήμερα στο 5G.  «Η Ελλάδα έμεινε στην εποχή του χαλκού πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε» τόνισε ο Χάρης Μπρουμίδης, αναφερόμενος στη σταθερή και προέβλεψε ότι η χώρα μας θα καλύψει τα επόμενα χρόνια το χάσμα που την χαρακτήριζε στο παρελθόν στα δίκτυα οπτικών ινών.

Η Vodafone, συνέχισε, ο Χάρης Μπρουμίδης συμβάλλει στον μεγάλο, εθνικό στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, που αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική της ανασυγκρότηση μετά την πανδημία.

Η εταιρεία υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο ύψους €600 εκατ., το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία και επέκταση του 5G Giga Network, τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) και την κατασκευή υποθαλάσσιων καλωδίων σε Αιγαίο και Ιόνιο που θα προσφέρουν πρόσβαση σε σύγχρονα δίκτυα σε περίπου 1 εκατ. κατοίκους 10 ελληνικών νησιών.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...