36 C
Athens
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Cegeka: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ, προσλήψεις και εξαγορές στην Ελλάδα

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Με ένα επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. ευρώ και με το βλέμμα στην ελληνική αγορά για εξαγορές η Cegeka, ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT), εξετάζει το άνοιγμα γραφείων μετά την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις ενώ σχεδιάζει και προσλήψεις νέων στελεχών.

Βλέποντας την Ελλάδα σαν μία ελκυστική χώρα για επενδύσεις και εξαγορές η Cegeka, ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) με έδρα το Βέλγιο, με ένα επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να επεκταθεί εκτός από την Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα και αναζητά στελέχη πληροφορικής.

O Tom De Vos, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka απαριθμώντας τα θετικά της ελληνικής αγοράς τόνισε ότι αποτελεί μέλος της ΕΕ, έχει ανθρώπους με δεξιότητες, είναι ενδιαφέρουσα γιατί μπορεί κάποιος να δουλέψει απομακρυσμένα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επιστροφή εξειδικευμένων στελεχών και βρίσκεται κοντά στην κουλτούρα της Cegeka.

Στρατηγική επιλογή η Ελλάδα

«Ήρθαμε για να μείνουμε. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στο πλάνο προσλήψεων στην χώρα μας που περιλαμβάνει 15-30 άτομα μέχρι τέλος 2023 και 300 άτομα μέχρι το 2025.

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, μετά τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Τσεχία. Η επέκταση στην Ελλάδα είναι μια στρατηγική κίνηση που ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της Cegeka να προσφέρει τεχνολογικές λύσεις υψηλής ποιότητας στους πελάτες της και να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας στην Ευρώπη, επενδύοντας σε ανθρώπους και σε τεχνολογίες όπως υβριδικό cloud, τεχνητή νοημοσύνη (AI), ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κ.λπ.

Με το άνοιγμα του ελληνικού γραφείου, θέλουν να προετοιμάσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka και να ανταποκριθούν στην ανάγκη για πρόσθετη δυναμικότητα για την εξυπηρέτηση των πελατών Η επέκτασή της στην Ελλάδα ξεκινά με την αναζήτηση νέου χώρου γραφείων και την πρόσληψη των πρώτων στελεχών της.

Η εταιρεία αναζητά επαγγελματίες πληροφορικής υψηλής εξειδίκευσης

Η εταιρεία αναζητά επαγγελματίες πληροφορικής υψηλής εξειδίκευσης για να ενταχθούν στην ομάδα της. Από την Αθήνα, η Cegeka θα αναπτύξει δραστηριότητες στην Ελλάδα ως μέρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της εταιρείας.

Ως οικογενειακή εταιρεία, η Cegeka έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια, που κορυφώθηκε με κύκλο εργασιών 871 εκατομμυρίων ευρώ το 2022. Η Cegeka είναι έτοιμη να εισέλθει στην ελληνική αγορά και να συνεισφέρει στο δυναμικά αναπτυσσόμενο τοπίο της Πληροφορικής στη χώρα.

«Με την περήφανη ιστορία δεξιοτεχνίας και δημιουργικότητας της Ελλάδας, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της χώρας για να προωθήσουμε την καινοτομία και την αριστεία. Αναμένοντας να φτάσουμε τους 300 εργαζόμενους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των ταλέντων πληροφορικής στην Ελλάδα για να ενισχύσουμε τη δραστηριότητά μας στην Ευρώπη», λέει ο Tom De Vos, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka.

Το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της Cegeka στην Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης της Cegeka στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά βασικά στάδια. Η Cegeka έχει ήδη ιδρύσει μια νομική οντότητα και ένας υπεύθυνος προσλήψεων θα αναλάβει να την στελεχώσει με εξειδικευμένους επαγγελματίες πληροφορικής που ταυτίζονται με τις αξίες της Cegeka. Παράλληλα, αναζητείται επαγγελματικός χώρος γραφείων στην Αθήνα για να προσφέρει το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον. Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει για την κάλυψη 15 ανοιχτών θέσεων, που καλύπτουν διαφορετικούς ρόλους και τεχνογνωσία στον τομέα της Πληροφορικής. Οι απλοποιημένες διαδικασίες στελέχωσης θα εξασφαλίσουν την ομαλή ενσωμάτωση των νέων εργαζομένων, θέτοντας τις βάσεις για την επιτυχία τους.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Cegeka στοχεύει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό της στην Ελλάδα σε περίπου 300 υπαλλήλους. Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί τη δέσμευση της Cegeka να αξιοποιήσει τη δεξαμενή ταλέντων Πληροφορικής της Ελλάδας και να ενισχύσει το δυναμικό της στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, η Cegeka θα εξερευνήσει ενεργά την τοπική αγορά, αναζητώντας εμπορικές ευκαιρίες. «Αυτή η στρατηγική έρευνα θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό πιθανών συνεργασιών, έργων και συνεργασιών που ευθυγραμμίζονται με το όραμα της Cegeka, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά», εξηγεί ο Tom De Vos.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

TÜV AUSTRIA TRUST IT: Νέα Εποχή στην Κυβερνοασφάλεια

Η TÜV AUSTRIA, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολιστικών υπηρεσιών τεχνικών ελέγχων, επιθεωρήσεων, πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης παγκοσμίως, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη...

Το Υπερταμείο παράγει οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον μέσω των νέων τεχνολογιών

Στόχος η σταδιακή ενσωμάτωση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών με βάση τα δεδομένα από τις θυγατρικές του Ομίλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας «Αρχιμήδης» Το Υπερταμείο,...

5G+: Η Cosmote πρώτη στην Ελλάδα διαθέτει εμπορικά δίκτυο τεχνολογίας 5G Stand-Alone

Για μια ακόμα φορά, η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου...

Nova 5G Home Internet: Νέα προηγμένη λύση σταθερής τηλεφωνίας, με ταχύτητες έως 100 Mbps

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το Nova 5G...

Πώς θα γίνει mainstream η ηλεκτροκίνηση: Αύξηση 194% στα σημεία φόρτισης έως το 2029

Της Νατάσας Φραγκούλη Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση -αν και όχι με τους αρχικά προβλεπόμενους υπερ-ταχείς ρυθμούς- κάνει η παγκόσμια κοινότητα. Με την έλλειψη συγκροτημένων δικτύων...