BYD: Η κορυφαία εταιρεία ηλεκτροκίνησης τώρα και στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

- Advertisement -

 

Με στόχο ένα πιο πράσινο μέλλον και μηδενικούς ρύπους στην πόλη η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ως αντιπρόσωπος της BYD, φέρνει στην Ελλάδα τα νέα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα με άμεσο στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Η οικονομία της ενέργειας, η καθαρή ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα και η μείωση των θορύβων που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής, είναι θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας στην παγκόσμια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Με αυτές τις αξίες και τη διαχρονική συνέπεια προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της, η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία συμπληρώνει φέτος 99 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελεί εισαγωγέα της BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα με στόχο να παρέχει sales και after sales υπηρεσίες για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρία BYD αποτελεί κορυφαία εταιρία στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, διαθέτοντας 37 εργοστάσια σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική ενώ μέχρι στιγμής μετρά 900.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνογνωσία στην κατασκευή μπαταριών σιδήρου-φωσφορικού

Αιχμή του δόρατος η τεχνογνωσία της στην κατασκευή μπαταριών σιδήρου-φωσφορικού οι οποίες με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια ανταπεξέρχονται σε ακραίες δοκιμές ανθεκτικότητας και μπορούν να επιβιώσουν από σύνθλιψη, κάμψη, διάτρηση και θέρμανση.

Η παρουσία της στην Ευρώπη, είναι αξιοσημείωτα δυναμική καθώς αποτελεί market leader της αγοράς, αφού μόλις σε μια εικοσαετία έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 1400 ηλεκτρικά λεωφορεία σε πάνω από 20 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λειτουργώντας δύο εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία και στην Γαλλία όπου καλύπτουν τις ανάγκες της Ευρώπης, ενώ συνεργάζεται και με το εργοστάσιο της Alexander Denis Limited (ADL) στην Αγγλία, όπου παρέχει τις μπαταρίες, τα μοτέρ και όλη την τεχνογνωσία σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

Το 2019 στη διεθνή έκθεση BUSWORLD του Βελγίου, κατάφερε να σφραγίσει την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή συμφωνία με την Keolis γνωστή πολυεθνική εταιρία μεταφορών στην Ολλανδία, μια παραγγελία που έφτασε τα 259 ηλεκτρικά λεωφορεία, φέρνοντας την BYD στην πρώτη θέση στην Ευρώπη για το 2020, ενώ στην ίδια έκθεση, απέσπασε το πρώτο βραβείο από την iF Design Awards για το πρωτοποριακό design του λεωφορείου 12 μέτρων της BYD το οποίο έχει κατασκευαστεί με φιλικά προς τον επιβάτη υλικά και το οποίο εδώ και μερικούς μήνες κυκλοφορεί στην Ευρώπη αλλά και στην Αθήνα.

Η BYD πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019

Η BYD πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019 όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ηλεκτρικού αστικού λεωφορείου Midi Bus. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο, 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών, από τους οποίους οι 22 είναι καθήμενοι.

Για τους ειδικούς των αστικών συγκοινωνιών, πρόκειται για ένα σπουδαίο τεχνικό πλεονέκτημα, καθώς το λεωφορείο, μετά από μια πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μιας ολόκληρης βάρδιας, απαλλάσσοντας έτσι τον συγκοινωνιακό φορέα από την εγκατάσταση έξτρα φορτιστών στις αφετηρίες ή σε άλλα σημεία για την επαναφόρτιση των μπαταριών, μια υποδομή που αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του στόλου.

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 οι επιβάτες είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια 1300 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τέλος το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στις ίδιες δοκιμαστικές διαδρομές κατάφερε να φτάσει τα 320 χιλιόμετρα αυτονομία κατά μέσο όρο την ημέρα.

Στα μελλοντικά σχέδια της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, είναι η παρουσίαση ηλεκτρικών βαν και φορτηγών 7,5 τόνων της BYD εντός  του 2021, ενώ στο προσεχές μέλλον θα προωθήσει περισσότερα μοντέλα του οίκου, ιδανικά για το πρόγραμμα Α.Τρίτσης των Ελληνικών δήμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...