12.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Box Now: Η startup υπόσχεται πάνω από 1200 lockers στην Ελλάδα μέχρι τέλος του 2022

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Μέσα σε ένα χρόνο BOX NOW, η startup εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων αποκλειστικά μέσα από θυρίδες, έχει ήδη εγκαταστήσει 750 lockers σε όλη την Ελλάδα,  υλοποιώντας μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις 7 εκατ. ευρώ για επέκταση των υπηρεσιών της.

Η BOX NOW, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021, σχεδιάζει ένα δίκτυο 1200 αυτόματων μηχανημάτων παραλαβής δεμάτων μέχρι το τέλος του χρόνου σε όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένη και της Κρήτης.

Η εταιρεία αποτελεί την εξέλιξη των εξειδικευμένων εταιρειών παράδοσης δεμάτων, αξιοποιώντας την καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία που προσφέρει σύγχρονες και αυτοματοποιημένες προσωποποιημένες υπηρεσίες.

Που απευθύνεται

Απευθύνεται και στο ευρύ κοινό (Β2C) αλλά και στις επιχειρήσεις (Β2Β) που διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop) ή σε κάθε επιχείρηση η οποία χρησιμοποιεί υπηρεσίες αποστολής δεμάτων γενικότερα. Παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής αναπτύσσοντας  το μεγαλύτερο δίκτυο Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής Δεμάτων στην Ελλάδα. Η εταιρεία προσφέρει παράδοση την επόμενη μέρα σε ηπειρωτική Ελλάδα και την ίδια μέρα στην Αττική. Το δέμα παραμένει στην θυρίδα μέχρι και 3 ημέρες από την παράδοσή του.

Τα Lockers της BOX NOW αναλαμβάνουν να κρατήσουν το δέμα τού κάθε πελάτη ασφαλές μέχρι την παραλαβή, με πολλαπλές δικλίδες ασφαλείας. Τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και σε πόλεις της Ελλάδας, οι αυτόματοι διανομείς βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμα σημεία και είναι πάντα διαθέσιμοι να σε εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή.

Μάλιστα, η εταιρεία σεβόμενη το περιβάλλον, δεν μειώνει μόνο (κατά 80%) τη ρύπανση που προέρχεται από τις παραδόσεις τελευταίου μιλίου (last mile delivery) όπως οι παραδοσιακές εταιρείες του κλάδου, αλλά αξιοποιεί στο έπακρον ανανεώσιμες πηγές. Τα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεν χρειάζονται παροχή ρεύματος, αφού λειτουργούν εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια.

Θυγατρική του Emma Capital Group

Η BOX NOW είναι θυγατρική του Emma Capital Group το οποίο έχει να επιδείξει εξαιρετικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων  στην Ελληνική αγορά όπως στον ΟΠΑΠ, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Profarm.

Η BOX NOW ικανοποιεί ένα τμήμα της αγοράς το οποίο όταν κάνει τις αγορές του online επιθυμεί έναν εναλλακτικό τρόπο παράδοσης, που προσφέρει ευελιξία, αμεσότητα και συνάδει περισσότερο με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Δίκτυο lockers

Η ΒΟΧ ΝΟW προσφέρει ευελιξία στις παραδόσεις δεμάτων μέσω Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής σε ηλεκτρονικά καταστήματα και εταιρείες ταχυμεταφορών. Με 750+ BOX NOW Lockers πανελλαδικά, και στόχο να ξεπεράσουν τα 1.200 μέχρι τέλος του 2022, ο καταναλωτής μπορεί να παραλάβει το δέμα του οποιαδήποτε ώρα και ημέρα  επιθυμεί από τα 24/7 προσβάσιμα BOX NOW Lockers.

Η αρχική επένδυση άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα επενδυθούν επιπλέον  7 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι στο τέλος του 2022 να καλύπτει το 85% των καταναλωτών με μηνιαία ένταξη στο δίκτυο 120 green lockers το μήνα.

Η υπηρεσία διατίθεται ήδη σε πάνω από 90 περιοχές της χώρας, καλύπτοντας την πλειονότητα των αστικών κέντρων όπως: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίπολη, Χαλκίδα, Πύργος, Καλαμάτα, Άργος, Αγρίνιο, Λάρισα.

Το προφίλ της εταιρείας

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας:

  • Συνεργάζονται με 130+ eshops, προσθέτοντας 30+ eshops ανά μήνα
  • Διπλασιάζουν το τζίρο κάθε μήνα
  • Ενδεικτικές στρατηγικές συνεργασίες όπως με Bestprice.gr και Alensa.

Η BOX NOW αναπτύσσεται σε B2B & Β2C επίπεδο:

  1. Σε ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων μέσω BOX NOW Locker,
  2. στις εταιρείες κούριερ προσφέρει πρόσθετες λύσεις επαναδρομολόγησης παραδόσεων μέσω BOX NOW Locker και
  3. στον τελικό καταναλωτή ή σε μικρές επιχειρήσεις που αποστέλλουν καθημερινά έγγραφα κτλ. προσφέρει την επιλογή αποστολής & παράδοσης ιδιωτικών δεμάτων από BOX NOW Locker σε BOX NOW Locker ή σε διεύθυνση σπιτιού (P2P).

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί 70 εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης σε διαφορετικούς τομείς, – με στόχο να διπλασιαστούν στο τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Box Now, που ξεκίνησε πρώτα από την Ελλάδα, θα έχει μπει, μέχρι τέλος καλοκαιριού, σε Βουλγαρία και Κροατία.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Pylones Hellas: Με τη SailPoint φέρνει καινοτόμες Identity Governance Λύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

H Pylones Hellas, o πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, με μακρά παρουσία 25 και πλέον ετών σε Ελλάδα, Κύπρο, καθώς και στην ευρύτερη...

ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας: Εκπτώσεις χωρίς έκπτωση 

Για εικονικές και παραπλανητικές εκπτώσεις κάνει λόγο ο ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας με αφορμή την Black Friday. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι για να ισχύεο...

Τα Χριστούγεννα έρχονται με απεριόριστα data με 2,90€ από τη Vodafone

Η Vodafone προετοιμάζεται για τις γιορτές και φροντίζει ώστε όλοι να έχουν τα data που χρειάζονται για να σερφάρουν χωρίς όρια και να μοιράζονται...

Νέο έργο 5 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Εξωτερικών

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Άλλο ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείο Εξωτερικών δημοπράτησε η Κοινωνία της Πληροφορίας. Πρόκειται...

Διχασμένοι ανάμεσα στο online κανάλι και τα φυσικά καταστήματα οι πολίτες τις γιορτές

 Γράφει η Νατάσα Φραγκούλη Μπορεί το ψηφιακό κανάλι αγορών να είχε την τιμητική του στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας και των lockdowns, ωστόσο,...