Απογειώθηκαν οι αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια τον Μάρτιο με άνοδο 30,9%!

- Advertisement -

Της Μαρίας Μόσχου

mariam@asfaleies-zolder.gr

Συνεχίζεται τον Μάρτιο η αύξηση διακίνησης επιβατών, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας στηριζόμενη στην μεγάλη ενίσχυση στις αφίξεις εξωτερικού με άνοδο 30,9%!

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τρίμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας συνεχίζει την ανοδική της πορεία, ενώ παράλληλα παρατηρείται μεγάλη ενίσχυση στις αφίξεις εξωτερικού.

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α΄ τρίμηνο του 2018 έφθασε τα 6.285.500  παρουσιάζοντας αύξηση 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 5.933.681 επιβάτες.

Συγκεκριμένα οι διακινούμενοι επιβάτες είναι αυτό το διάστημα περισσότεροι κατά 351.819 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 61.688 (από τις οποίες 34.669 εσωτερικού και 27.019 εξωτερικού) παρουσιάζοντας άνοδο 2,1 %, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 60.427 πτήσεις.

Μάρτιος

Αύξηση 10,6% στη συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού – εξωτερικού) παρουσίασε ο Μάρτιος ο οποίος αναδείχθηκε σε έναν ιδιαίτερα «δυνατό» μήνα

Από τα στατιστικά στοιχεία Μαρτίου 2018 προκύπτουν τα εξής :

  • Διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 2.443.318 επιβάτες, η άνοδος έφτασε μεσοσταθμικά το 10,6%.
  • Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 23.085 παρουσιάζοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 21.914 πτήσεις.
  • Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τις 745.608 παρουσιάζοντας άνοδο 30,9% σε σχέση με το 2017 που είχαμε 569.830 αφίξεις επιβατών εξωτερικού.

Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Χανίων σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το μήνα Μάρτιο.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα διακινήθηκαν 1.516.605 επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη  404.968 επιβάτες, στο Ηράκλειο  143.057 επιβάτες, στη Ρόδο 73.105 και στα Χανιά 70.307 επιβάτες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει επίσης ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το τρίμηνο ( Ιανουαρίου – Μαρτίου ΄18 ), το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι το αεροδρόμιο Καβάλας με άνοδο 409,8%, ( διακίνησε 80.343 επιβάτες το α΄ τρίμηνο του ΄18 έναντι 15.760 το αντίστοιχο διάστημα του ΄17).

Το αεροδρόμιο Νάξου κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 182,5%, (διακίνησε 5.757 επιβάτες έναντι 2.038 το περσινό διάστημα). Αύξηση επιβατών 111% είχε το αεροδρόμιο Μήλου καθώς διακίνησε 6.163 επιβάτες το α΄ τρίμηνο του 2018, έναντι 2.921 επιβατών που είχε διακινήσει το 2017.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...

Πτώση 4,9% στις παγκόσμιες αποστολές PCs το Β’ τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών επέστρεψε σε πτωτική τροχιά...

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...