20.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Απλά Ψηφιακά: Το podcast για να μαθαίνετε τις τεχνολογικές εξελίξεις

Επιχειρηματικές κινήσεις στα τεχνολογικά δρώμενα της χώρας, αποβάσεις επί ελληνικού εδάφους, αναλύσεις και προοπτικές των ψηφιακών κλάδων, νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτόμες ιδέες, αποτελούν εδώ και καιρό το αντικείμενο της μεταξύ μας επικοινωνίας.

Μιας επικοινωνίας μεταξύ των δημοσιογράφων, η οποία κρατά χρόνια, έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο τηλεφωνικό κοντέρ, στους messenger και στα chat και γέννησε την ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η αρχική σκέψη ήταν κάπως έτσι: «Αντί να τα λέμε μεταξύ μας, μήπως να τα ούμε και παραέξω, με έναν τρόπο πιο διαδραστικό, άμεσο και ανάλαφρο από την παράθεση λέξεων στο χαρτί»;

«Απλά ψηφιακά»

Και μιας και η συναστρία κρίθηκε κατάλληλη, αποφασίσαμε να κάνουμε την ιδέα προσπάθεια podcast υπό τον τίτλο «Απλά Ψηφιακά». Ως πλατφόρμα επιλέξαμε το Moved.gr, ένα ενημερωτικό site που επιδιώκει να διαφοροποιηθεί από ό,τι άλλο υπάρχει στην ελληνική αγορά. Και υπό αυτό το πρίσμα, το “Απλά Ψηφιακά” είναι μία διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην ελληνική αγορά τεχνολογίας.

Στόχος του εβδομαδιαίου, ελπίζουμε ραντεβού μας – και με το «μας» εννοούμε τον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου – είναι μέσα από μια «μη κουστουμαρισμένη» συζήτηση, να σας ενημερώνουμε για τα επιχειρηματικά δρώμενα στον χώρο της τεχνολογίας αλλά και για τις εξελίξεις του φιλόδοξου ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει μπει ήδη σε τροχιά.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δίνουμε το βήμα και σε αρμόδιους φορείς και επιχειρήσεις της εν λόγω αγοράς, μιας αγοράς που εισφέρει το 8% του ΑΕΠ της χώρας.

 

Ντεμπούτο με τον Γιάννη Σύρρο, Πρόεδρο του WITSA

Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια, για την έναρξη, συζητάμε με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) και Γενικό Διευθυντή του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννη Σύρρο τις προοπτικές της αγοράς τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αναλύουμε μαζί του τις πραγματικές διαστάσεις της εισόδου της Amazon Web Services στην ελληνική αγορά, καθώς και την αγορά των τηλεπικοινωνιών, η οποία εμφανώς ανεβάζει ταχύτητα το τελευταίο διάστημα.

Η ελληνική startup Vimodji

Για το κλείσιμο, παρουσιάζουμε την πολλά υποσχόμενη – κατ’ εμάς τουλάχιστον – ελληνική startup Vimodji, η οποία ξεκινά αυτή την περίοδο τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της με στόχο να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές.

Μέσα σε όλα αυτά κάνουμε και λίγο χιούμορ, γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει το πρότζεκτ…

Ζητούμε την κατανόηση σας για διάφορα τεχνικά θέματα ήχου/εικόνας που μπορεί να διαπιστώσετε, αλλά η πανδημία μας αναγκάζει να υιοθετήσουμε πέρα από τον ρόλο του δημοσιογράφου και αυτόν του καμεραμάν, του ηχολήπτη, του μοντέρ, του make-up artist κοκ, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία πάντα.

Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για όλους. Μέχρι τότε βέβαια θα τα λέμε ψηφιακά – τα καλά και τα κακά – και θα είμαστε εδώ για προτάσεις, παρατηρήσεις και ό,τι άλλο προαιρείσθε.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr αλλά και στο Spotify.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Προσφορές για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών σε Cosmote και Γερμανό

Mε προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας γιορτάζουν και φέτος η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/5). Έως και τις 21 Μαΐου, οι...

Emirates: Nέα εμπειρία πτήσης με την Premium Οικονομική Θέση

  Η Premium Οικονομική Θέση της Emirates θα είναι διαθέσιμη σε πτήσεις υψηλής ζήτησης με αεροσκάφη A380 προς τα διεθνή αεροδρόμια Χίθροου στο Λονδίνο,...

Διαθέσιμη και στα αγγλικά η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού

Τη δυνατότητα να βεβαιώνεται ψηφιακά στα αγγλικά το γνήσιο της υπογραφής έχουν από σήμερα οι πολίτες. Πρόκειται για υπηρεσία η οποία διατίθεται μέσω του...

Airbus: Eπέλεξε την Thales για το νέο σύστημα διαχείρισης πτήσεων

  Η Airbus επέλεξε την Thales για να εξοπλίσει τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας με το πιο ισχυρό και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πτήσεων της...

Θεσσαλονίκη «Έξυπνη πόλη»: Αντιμετώπιση κρίσεων με σύστημα επικοινωνίας από τη Nova – Wind

Η Nova – Wind, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες...