19.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Απλά Ψηφιακά: Το podcast για να μαθαίνετε τις τεχνολογικές εξελίξεις

Επιχειρηματικές κινήσεις στα τεχνολογικά δρώμενα της χώρας, αποβάσεις επί ελληνικού εδάφους, αναλύσεις και προοπτικές των ψηφιακών κλάδων, νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτόμες ιδέες, αποτελούν εδώ και καιρό το αντικείμενο της μεταξύ μας επικοινωνίας.

Μιας επικοινωνίας μεταξύ των δημοσιογράφων, η οποία κρατά χρόνια, έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο τηλεφωνικό κοντέρ, στους messenger και στα chat και γέννησε την ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η αρχική σκέψη ήταν κάπως έτσι: «Αντί να τα λέμε μεταξύ μας, μήπως να τα ούμε και παραέξω, με έναν τρόπο πιο διαδραστικό, άμεσο και ανάλαφρο από την παράθεση λέξεων στο χαρτί»;

«Απλά ψηφιακά»

Και μιας και η συναστρία κρίθηκε κατάλληλη, αποφασίσαμε να κάνουμε την ιδέα προσπάθεια podcast υπό τον τίτλο «Απλά Ψηφιακά». Ως πλατφόρμα επιλέξαμε το Moved.gr, ένα ενημερωτικό site που επιδιώκει να διαφοροποιηθεί από ό,τι άλλο υπάρχει στην ελληνική αγορά. Και υπό αυτό το πρίσμα, το “Απλά Ψηφιακά” είναι μία διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην ελληνική αγορά τεχνολογίας.

Στόχος του εβδομαδιαίου, ελπίζουμε ραντεβού μας – και με το «μας» εννοούμε τον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου – είναι μέσα από μια «μη κουστουμαρισμένη» συζήτηση, να σας ενημερώνουμε για τα επιχειρηματικά δρώμενα στον χώρο της τεχνολογίας αλλά και για τις εξελίξεις του φιλόδοξου ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει μπει ήδη σε τροχιά.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δίνουμε το βήμα και σε αρμόδιους φορείς και επιχειρήσεις της εν λόγω αγοράς, μιας αγοράς που εισφέρει το 8% του ΑΕΠ της χώρας.

 

Ντεμπούτο με τον Γιάννη Σύρρο, Πρόεδρο του WITSA

Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια, για την έναρξη, συζητάμε με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) και Γενικό Διευθυντή του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννη Σύρρο τις προοπτικές της αγοράς τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αναλύουμε μαζί του τις πραγματικές διαστάσεις της εισόδου της Amazon Web Services στην ελληνική αγορά, καθώς και την αγορά των τηλεπικοινωνιών, η οποία εμφανώς ανεβάζει ταχύτητα το τελευταίο διάστημα.

Η ελληνική startup Vimodji

Για το κλείσιμο, παρουσιάζουμε την πολλά υποσχόμενη – κατ’ εμάς τουλάχιστον – ελληνική startup Vimodji, η οποία ξεκινά αυτή την περίοδο τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της με στόχο να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές.

Μέσα σε όλα αυτά κάνουμε και λίγο χιούμορ, γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει το πρότζεκτ…

Ζητούμε την κατανόηση σας για διάφορα τεχνικά θέματα ήχου/εικόνας που μπορεί να διαπιστώσετε, αλλά η πανδημία μας αναγκάζει να υιοθετήσουμε πέρα από τον ρόλο του δημοσιογράφου και αυτόν του καμεραμάν, του ηχολήπτη, του μοντέρ, του make-up artist κοκ, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία πάντα.

Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για όλους. Μέχρι τότε βέβαια θα τα λέμε ψηφιακά – τα καλά και τα κακά – και θα είμαστε εδώ για προτάσεις, παρατηρήσεις και ό,τι άλλο προαιρείσθε.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr αλλά και στο Spotify.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...