Απλά Ψηφιακά 162: Οι νέες υπηρεσίες της EDPS (Αντ. Παπαδόπουλος), η Nova και τα data centers

- Advertisement -

Τον χώρο των ψηφιακών πληρωμών, αλλά και τα επόμενα βήματα των EDPS και NBG Pay στο οικοσύστημα πληρωμών, ανέλυσε ο Αντίγονος Παπαδόπουλος, Deputy Country Head της Global Payments Greece και Managing Director της EDPS στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Καλέσμένος στο podcast του Moved.gr, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πώς τοποθετούνται οι EDPS και η NBG Pay στο εγχώριο οικοσύστημα των πληρωμών, καθώς και στα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παράλληλα ανέλυσε τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά πληρωμών, οι οποίες κορυφώθηκαν το 2024 αλλά και στις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια, με την ενίσχυση και του embedded finance.

Τέλος παρέθεσε τα επόμενα σχέδια των EDPS και NBG Pay για την ελληνική αγορά. τα οποία περιλαμβάνουν 360 λύσεις πληρωμών, αλλά και καινοτόμες υπηρεσίες για την απρόσκοπτη λειτουργία των pos και την άμεση αντικατάστασή του, σε περίπτωση βλάβης σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

 

Εξαγορές, διοικητικές αλλαγές στα telecoms και data centers

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στην πρόσφατη εξαγορά της startup Flexfin από την Alpha Bank, αλλά και στην πρώτη εξαγορά της QnR.

H κουβέντα συνεχίστηκε με τις διοικητικές αλλαγές που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις τηλεπικοινωνίες, με την αφορμή των ανακοινώσεων της Nova και της Vodafone, αλλά και άλλων αλλαγών που αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς κι από την Cosmote.

Τέλος συζήτησαν για το κέντρο καινοτομίας που δημιουργεί στο Βόλο η PwC σε συνεργασία με την Microsoft και για το άνοιγμα των Πλειάδων στην Καλαμάτα.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Από τη δήλωση του αποτυπώματος άνθρακα προϊόντος σε επαληθεύσιμα δεδομένα: Γιατί η LG electronics...

Στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, οι προσδοκίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...

Ξεπέρασαν τα 3 δισ. οι συνδέσεις 5G παγκοσμίως

Το 5G συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή δυναμική σε παγκόσμιο...

Phishing: Οι πιο ισχυρές μάρκες στον κόσμο στο στόχαστρο των χάκερς

Οι πιο αξιόπιστες και ευρέως χρησιμοποιούμενες ψηφιακές πλατφόρμες στον...