15 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου οι Γιώργος Δελαπόρτας και Παναγιώτης Αποστολόπουλος, συνιδρυτές της Probotek σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Μιλώντας στο podcast του Moved.gr, o Γιώργος και ο Παναγιώτης, ως μέλη της ομάδας που απαρτίζεται από την Probotek και την Unisystems, εξήγησαν σε τι φάση βρίσκεται το project, τι θα προσφέρει και πότε αναμένεται να είναι έτοιμο. Παράλληλα ανέλυσαν τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιεί, τους κλάδους στους οποίους μπορεί να έχει εφαρμογή η λύση που ετοιμάζουν αλλά και την ανταπόκριση της αγοράς σε αυτή, σε μια πρώτη προσέγγιση που είχαν.

Τέλος, οι δύο συνιδρυτές της Probotek, αναφέρθηκαν στην μέχρι τώρα εμπειρία τους από τις Πλειάδες. ενώ αποτίμησαν και τα βήματα που έχει κάνει μέχρι σήμερα το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

ΟΤΕ και Apple

Στη συνέχεια, Νίκη και Δημήτρης, αναφέρθηκαν στα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού, τόσο για τον όμιλο όσο και για το σύνολο της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την μετακίνηση του κ. Θ. Μιχαλόπουλου από την Microsoft Ελλάδος στην Microsoft UK, αλλά και στις εξελίξεις που καταγράφηκαν μέσα στην εβδομάδα στον τομέα των οπτικών ινών, τόσο μέσω του East Med της ΔΕΗ,  όσο και μέσα από την συνεργασία των EXA – Digital Realty.

Από την κουβέντα δεν έλειψε η Apple, μετά την παρουσίαση της νέας μάσκας μεικτής πραγματικότητας, Vision Pro αλλά και της “έμμεσης” συνεργασίας του Λιονέλ Μέσι με το Apple TV+ που ανακοινώθηκε καθώς και τα επόμενα σχέδια του Disney+ στην Ελλάδα.

Tέλος, Δημήτρης και Νίκη σχολίασαν και την πορεία της Lenovo και της Bosch στην ελληνική αγορά με την αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων των δύο εταιρειών.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Revolut κυκλοφορεί τον Robo-Advisor στην Ελλάδα

Η Revolut, η εφαρμογή χρηματοοικονομικών με περισσότερους από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, εγκαινιάζει τη δική της υπηρεσία Robo-Advisor στην Ελλάδα. Το νέο προϊόν επιτρέπει...

Ο Radu Opris νέος Group General Manager International του Ομίλου Softone

Ο Όμιλος SOFTONE, ένα από τα κορυφαία σχήματα εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, ανακοινώνει το διορισμό του κ. Radu Opris ως...

Σε νέα γραφεία η Ένωση Λιμένων Ελλάδος – Βράβευση του Αθ. Λιάγκου

Στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό...

Έρχεται νέο fund για startups με κεφάλαια 10 εκατ. ευρώ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Νέα κεφάλαια για τις ελληνικές startups εισρέουν το επόμενο διάστημα στην αγορά, καθώς ήδη ένα νέο επενδυτικό fund είναι έτοιμο...

ΔΕΗ: «Δεν συζητάμε για την εξαγορά της Nova»

Η ΔΕΗ, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών «Nova», ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα...