13.8 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Απλά Ψηφιακά 67: Η ψηφιοποίηση της εστίασης από την Orderit, το Gov.gr Wallet, τα υποβρύχια καλώδια και οι οπτικές ίνες

Τους τρόπους με τους οποίους η Orderit φιλοδοξεί να ψηφιοποιήσει τον κλάδο της εστίασης αλλά και τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός, απαρίθμησε ο Αλέξανδρος Κούμπας, συνιδρυτής της Orderit, στον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου στο 67ο το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ένας εκ των εμπνευστών της Orderit, ανέλυσε το πως προέκυψε η ιδέα, πως την αποδέχτηκε ο κλάδος της εστίασης και την εξέλιξή της μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα ο Αλέξανδρος Κούμπας αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο έναν νέο χρηματοδοτικό γύρο όσο και επέκταση σε αγορές του εξωτερικού. Τέλος ο κ. Κούμπας σχολίασε τις προοπτικές της εγχώριας startup σκηνής, μέσα από έναν εύστοχο παραλληλισμό με την Formula 1.

Και εγένετο Gov.gr Wallet

Στην συνέχεια οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν στο Gov.gr Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι της κυβέρνησης που είναι πλέον διαθέσιμο στους πολίτες για να αποθηκεύσουν τις ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησής τους.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μετάδοσης δεδομένων EMC (East To Med Data Corridor) το οποίο θα κατασκευαστεί μέχρι το 2025 και θα τοποθετήσει την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία, στο επίκεντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και δημιουργίας δεδομένων στην Ευρασία.

Από τη συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν τα βήματα της Nova στο πεδίο των οπτικών ινών μετά και την άντληση κεφάλαιων, ύψους 80 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, “Ελλάδα 2.0”.

Οι δύο παρουσιαστές σχολίασαν στην συνέχεια τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, καθώς και την νέα υπηρεσία πληρωμών του Viber, η οποία θα κάνει την παγκόσμια εκκίνησή της από την χώρα μας.

Η συζήτηση έκλεισε με τα νέα από το Skroutz.gr και τα ΕΛΤΑ, με την συνεχιζόμενη κινητικότητα στην αγορά ΤΠΕ, μετά και την εξαγορά της cosmoONE από την Softone.

Πολλές ευχές για ένα καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr, όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...