12 C
Athens
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Απλά Ψηφιακά 67: Η ψηφιοποίηση της εστίασης από την Orderit, το Gov.gr Wallet, τα υποβρύχια καλώδια και οι οπτικές ίνες

Τους τρόπους με τους οποίους η Orderit φιλοδοξεί να ψηφιοποιήσει τον κλάδο της εστίασης αλλά και τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός, απαρίθμησε ο Αλέξανδρος Κούμπας, συνιδρυτής της Orderit, στον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου στο 67ο το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ένας εκ των εμπνευστών της Orderit, ανέλυσε το πως προέκυψε η ιδέα, πως την αποδέχτηκε ο κλάδος της εστίασης και την εξέλιξή της μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα ο Αλέξανδρος Κούμπας αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο έναν νέο χρηματοδοτικό γύρο όσο και επέκταση σε αγορές του εξωτερικού. Τέλος ο κ. Κούμπας σχολίασε τις προοπτικές της εγχώριας startup σκηνής, μέσα από έναν εύστοχο παραλληλισμό με την Formula 1.

Και εγένετο Gov.gr Wallet

Στην συνέχεια οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν στο Gov.gr Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι της κυβέρνησης που είναι πλέον διαθέσιμο στους πολίτες για να αποθηκεύσουν τις ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησής τους.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μετάδοσης δεδομένων EMC (East To Med Data Corridor) το οποίο θα κατασκευαστεί μέχρι το 2025 και θα τοποθετήσει την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία, στο επίκεντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και δημιουργίας δεδομένων στην Ευρασία.

Από τη συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν τα βήματα της Nova στο πεδίο των οπτικών ινών μετά και την άντληση κεφάλαιων, ύψους 80 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, “Ελλάδα 2.0”.

Οι δύο παρουσιαστές σχολίασαν στην συνέχεια τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, καθώς και την νέα υπηρεσία πληρωμών του Viber, η οποία θα κάνει την παγκόσμια εκκίνησή της από την χώρα μας.

Η συζήτηση έκλεισε με τα νέα από το Skroutz.gr και τα ΕΛΤΑ, με την συνεχιζόμενη κινητικότητα στην αγορά ΤΠΕ, μετά και την εξαγορά της cosmoONE από την Softone.

Πολλές ευχές για ένα καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr, όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Mελέτη μοτίβων κυκλοφορίας από Nissan -πανεπιστήμιο Vanderbilt και TDOT στις Η.Π.Α

H Nissan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Vanderbilt και το TDOT στις Η.Π.Α., διεξάγουν μελέτη μοτίβων κυκλοφορίας με στόχο την προώθηση της κινητικότητας του...

Ολυμπία Οδός: «Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας» στο σύμπλεγμα των Σηράγγων Κακιάς Σκάλας  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου η Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας στη σήραγγα «Αίθρα» στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε επέμβαση στη...

Η Vodafone καλωσόρισε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών ΑΕΙ

Συμμετέχοντας στα Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας H Vodafone Ελλάδας, μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής διαδικτυακών εκδηλώσεων, άνοιξε ξανά τα γραφεία της σε...

ΕΛΤΑ: Έφτασαν τα πρώτα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη 

  «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» σας προτρέπουν για 31η συνεχόμενη χρονιά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που φέτος διαθέτουν περισσότερα κόκκινα γραμματοκιβώτια στο δίκτυό τους...

Σε τροχιά υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός G Cloud του δημοσίου – Οι ανάδοχοι των έργων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Ο ΟΤΕ είναι προσωρινός ανάδοχος του δεύτερου τμήματος του έργου εκσυγχρονισμού του G Cloud στο δημόσιο. Στο πρώτο τμήμα προσωρινός...