35 C
Athens
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Απλά Ψηφιακά 67: Η ψηφιοποίηση της εστίασης από την Orderit, το Gov.gr Wallet, τα υποβρύχια καλώδια και οι οπτικές ίνες

Τους τρόπους με τους οποίους η Orderit φιλοδοξεί να ψηφιοποιήσει τον κλάδο της εστίασης αλλά και τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός, απαρίθμησε ο Αλέξανδρος Κούμπας, συνιδρυτής της Orderit, στον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου στο 67ο το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ένας εκ των εμπνευστών της Orderit, ανέλυσε το πως προέκυψε η ιδέα, πως την αποδέχτηκε ο κλάδος της εστίασης και την εξέλιξή της μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα ο Αλέξανδρος Κούμπας αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο έναν νέο χρηματοδοτικό γύρο όσο και επέκταση σε αγορές του εξωτερικού. Τέλος ο κ. Κούμπας σχολίασε τις προοπτικές της εγχώριας startup σκηνής, μέσα από έναν εύστοχο παραλληλισμό με την Formula 1.

Και εγένετο Gov.gr Wallet

Στην συνέχεια οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν στο Gov.gr Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι της κυβέρνησης που είναι πλέον διαθέσιμο στους πολίτες για να αποθηκεύσουν τις ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησής τους.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μετάδοσης δεδομένων EMC (East To Med Data Corridor) το οποίο θα κατασκευαστεί μέχρι το 2025 και θα τοποθετήσει την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σαουδική Αραβία, στο επίκεντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και δημιουργίας δεδομένων στην Ευρασία.

Από τη συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν τα βήματα της Nova στο πεδίο των οπτικών ινών μετά και την άντληση κεφάλαιων, ύψους 80 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, “Ελλάδα 2.0”.

Οι δύο παρουσιαστές σχολίασαν στην συνέχεια τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, καθώς και την νέα υπηρεσία πληρωμών του Viber, η οποία θα κάνει την παγκόσμια εκκίνησή της από την χώρα μας.

Η συζήτηση έκλεισε με τα νέα από το Skroutz.gr και τα ΕΛΤΑ, με την συνεχιζόμενη κινητικότητα στην αγορά ΤΠΕ, μετά και την εξαγορά της cosmoONE από την Softone.

Πολλές ευχές για ένα καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr, όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πόλεμος «σκοτώνει» τα smartphones σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη  

 της Νατάσας Φραγκούλη Σε ισχυρή περιδίνηση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά smartphones, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 8,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Εν...

Προσοχή: Τρεις συμβουλές για να μην πέσετε θύμα κυβερνοεπίθεσης εσείς και οι αγαπημένοι σας

Θα μπορούσαν τα λάθη σας στην κυβερνοασφάλεια να θέσουν σε κίνδυνο τους αγαπημένους σας; Η απάντηση είναι ναι. Τα λάθη που κάνουμε στους προσωπικούς μας...

ΕΕΤΤ: Γιατί δεν μπαίνουν νέοι παίκτες στα ελληνικά telecoms…

Δύσκολο να εισέλθει νέος παίκτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφονται περισσότερες αποχωρήσεις παρά... ντεμπούτα. Εξαίρεση τον τελευταίο χρόνο αποτελεί η...

Έρχονται τα big data στο ελληνικό δημόσιο

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να συγκεντρώσει, μελετήσει και εντέλει αξιοποίησει τον ασύλληπτα μεγάλο όγκο δεδομένων του το ελληνικό δημόσιο και να μπει...

ΥΠΑ: Νέες αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, πιστοποίησης και εγκατάστασης των αποθηκών, δεξαμενών, παροχής αεροπορικού καυσίμου τύπου JET A1 στον Κρατικό...